Skocz do zawartości
robirem

Proc 100% Zasobów

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

od pewnego czasu ( ok 3 miesięcy ) co kilka dni w pewnym momencie nagle komp zwalnia , muli. Po przejsciu do menadżera zadań - wydajność widać że procek idzie na maxa czyli 100%, restart kompa nic nie daje i trzeba go zresetować na twardo, później wszystko wraca do normy . Jeżeli ktoś miałby jakieś sugestje do z góry bardzo dziękuje

PS. system stawiany 2 dni temu i niestety wczoraj ten sam myk, sprzęt nie kręcony. config jak niżej działał od 6 miechów bez problemów

config: a643000 - no venice ( chyba winchester ), 4x512 kingston, gf6800 gt , neotec 440 , mobo gigagabajt GA-K8 939, win xp prof pack 2, dysk 80 gb cawiar 8 mg

marki : 2001 - 23500, 2003 - 12200, 2005 - 5300,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze bys napisal ktory proces zajmuje tyle zasobow proca to by mozna bylo cos odpowiedziec, a tak to do wrozki, moze byc jakis trojan, moze cos innego... a to ze system ma 2dni tez nic nie znaczy ja pierwszego trojana zlapalem przy pierwszym uruchomieniu windowsa przez lan, sp2 duzo daje ale nie zatrzyma calego tego swinstwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a643000 - no venice ( chyba winchester )

heh no dobre [;

kumpel mial podobna akcje - ciagle 100% uzycia proca, dodam ze kupil calego kompa nowego i od samego zakupu mobo byla trafiona i ciaaagle 100%.. mobo padla(padla w sensie cos poszlo,ale komp hulal), oddal do serwisu, oddali nowa i wszystko w normie [;

pzdr

Edytowane przez :)krzymack_opole(:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem identyczna akcje z explorerem...

Zassałem jakis film z DC, ale nie do konca sie dossal, chcialem odpalic:D i odrazu zamulenie:D 100% explorera..reset, i jak tylko wszedłem do folderu z tym avikiem, odrazu 100%, nie pamietam czy usunalem go w trybie awaryjnym, czy Windows comannderem...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi