robirem Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 witam, od pewnego czasu ( ok 3 miesięcy ) co kilka dni w pewnym momencie nagle komp zwalnia , muli. Po przejsciu do menadżera zadań - wydajność widać że procek idzie na maxa czyli 100%, restart kompa nic nie daje i trzeba go zresetować na twardo, później wszystko wraca do normy . Jeżeli ktoś miałby jakieś sugestje do z góry bardzo dziękuje PS. system stawiany 2 dni temu i niestety wczoraj ten sam myk, sprzęt nie kręcony. config jak niżej działał od 6 miechów bez problemów config: a643000 - no venice ( chyba winchester ), 4x512 kingston, gf6800 gt , neotec 440 , mobo gigagabajt GA-K8 939, win xp prof pack 2, dysk 80 gb cawiar 8 mg marki : 2001 - 23500, 2003 - 12200, 2005 - 5300, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 moze bys napisal ktory proces zajmuje tyle zasobow proca to by mozna bylo cos odpowiedziec, a tak to do wrozki, moze byc jakis trojan, moze cos innego... a to ze system ma 2dni tez nic nie znaczy ja pierwszego trojana zlapalem przy pierwszym uruchomieniu windowsa przez lan, sp2 duzo daje ale nie zatrzyma calego tego swinstwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) a643000 - no venice ( chyba winchester ) heh no dobre [; kumpel mial podobna akcje - ciagle 100% uzycia proca, dodam ze kupil calego kompa nowego i od samego zakupu mobo byla trafiona i ciaaagle 100%.. mobo padla(padla w sensie cos poszlo,ale komp hulal), oddal do serwisu, oddali nowa i wszystko w normie [; pzdr Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez :)krzymack_opole(: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Ja mialem identyczna akcje z explorerem... Zassałem jakis film z DC, ale nie do konca sie dossal, chcialem odpalic:D i odrazu zamulenie:D 100% explorera..reset, i jak tylko wszedłem do folderu z tym avikiem, odrazu 100%, nie pamietam czy usunalem go w trybie awaryjnym, czy Windows comannderem...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Ja dorzuce jeszcze Tryb PIO, ktory strasznie muli kompa.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...