Skocz do zawartości
grzesiek.sz

Pamięci Mdt

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.allegro.pl/item97595728_1gb_sod...a_gwar_24m.html

te pamięci nie sprzedały się juz dużo czasu (od połowy marca http://www.allegro.pl/item91757766_1gb_sod..._gwar_24m.html)

pisałem do goscia 3 maile ale bez odpowiedzi

co może byc nie tak ?

czy ktoś wie coś o tej firmie ?

i jak by się ona sprawowała w moim lapku ?

czy moge liczyc na DDR400 i CL2,5 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.słyszałem gdzieś że MDT w niemczech to tak jak GoodRam w polsce, ale to bardzo niepotwierdzone informacje

2.na stronie MDT.de jest info ze testowane były na Compaq'ach

3.zainteresowałem się tymi pamięciami ponieważ mają takie parametry jakie

mnie interesują 1024MB DDR400 CL2,5 a nie znalazłem żadnego innego modułu o takich parametrach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem A-Data VITESTA 2*512MB za 310zł ( cena z dopłatą na gwarancje dożywotnią)

hmm

muszę Cię zmartwić, ale wszystkie A-DATY mają gwarancję dożywotnią, więc ktoś Cię wprowadził w błąd

V-DATY to marka low-endowa A-DATY i te kostki mają dwa lata gwarancji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś widział jakieś inne ramy 1024 MB DDR400 CL2,5 ?

dzisiaj spróbowałem poszukac w sklepach w Siedlach ale nic nie znaleźli nawet w necie sprzedawcy :( z których nieliczni wiedzieli o czym mówię

a najbardziej mnie rozsmieszył jeden który zanim powiedziałem jakie to pamięci krzyknął mi 500 zł za 1024MB :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko odnośnie wymiany / dołożenia pamięci w laptopie. Niedługo będę miał lapka della i będę chciał dołożyć mu 256 mb ramu. Czy taka operacja jest skomplikowana ? Czy trzeba będzie rozbierać obudowę ? Czy można zrobić to samemu, czy lepiej oddać do serwisu? W temacie laptopów jestem kompletnym laikiem :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie będziesz musiał odkręcić śrubkę klapki zabezpieczającej wnękę na pamięci i po jej zdjęciu wsunąc pamięć w slot i zakręcić ponownie. Po więcej informacji odsyłam do instrukcji obsługi laptopa. W przypadku mojej Toshibki jest to bardzo dokładnie opisane w instrukcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi