Skocz do zawartości
jotixel

Matshita Dvd-ram + Nowy Firmware

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, problem jak w temacie... Czy udalo sie komus poprawnie wgrac nowy firmware do nagrywarki dvd MATSHITA UJ-841S ? Sciagnalem (jedyny jaki znalazlem) : http://www.cdrinfo.com/Sections/Firmware/S...px?DriveId=1311

Program odpala sie, kombinuje cos, a za chwile wywala:

"F/W Loader does not apply to the DVD/CD-RW drive that you are using."

Moze ktos probowal na hardcore'a wgrac inny f/w?

Pomozcie bo rece opadaja. Plyta lekko przerysowana - nie czyta... Zapisuje w/g kaprysu. TDK ladnie zapisywalo, kupilem wczoraj 10 esperanz (nie bylo tdk) to na 10 spalila 8 :[ :[ :[

Edytowane przez jotixel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

u mnie to samo.

sciagnalem firmware, wiecej, napisalem maila do supportu, dostalem w zalaczniku to samo co jest dostepne w sieci, i ten sam blad "F/W Loader does not apply to the DVD/CD-RW drive that you are using.". hehe, support asusa nie wie co rozsyla z tego wynika.. bo ten loader firmware'u to byl podpisany sony vaio. ;)

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dostalem odpowiedz z supportu po tym jak wyslalem im maila, ze ten firmware co dostalem od nich, to jest jakis taki sredni:

"drive in your laptop is Toshiba OEM like in Sony Vaio. I've requested this fw from taipei. Please be patient, I'll send it to you ASAP"

coz, to juz druga rzecz, ktora zostala mi obiecana przez ichni support (pierwsza - to driver lub firmware do firewire /vide temat na forum/)

jak cos dostane to napisze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kucyk, troche OT (Nie bijcie :D)... Zmieniles laptopa? Wydawalo mi sie ze miales wczesniej A6VA albo jakiegos Acera... Pisales kiedys, ze zamowiles CoolLaboratory Liquid Pro... Pisalem do Ciebie na priv ale nie odpisales... Jak sprawuje sie ta pasta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

u mnie to samo.

sciagnalem firmware, wiecej, napisalem maila do supportu, dostalem w zalaczniku to samo co jest dostepne w sieci, i ten sam blad "F/W Loader does not apply to the DVD/CD-RW drive that you are using.". hehe, support asusa nie wie co rozsyla z tego wynika.. bo ten loader firmware'u to byl podpisany sony vaio. ;)

pozdrawiam.

Moja toshiba ma taką samą nagrywarkę i program Record Now. Korzystając z tego oprogramowania również działy się cyrki z nagrywaniem płyt. Przeszłem na Nero i problemów nie było(choć często nie nagrywam).

W dostarczonym Podręczniku użytkownika Toshiba nie gwarantuje jakosci nagrywania poza wymienionymi firma (chodzi o producentów płyt). :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi