jotixel Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam, problem jak w temacie... Czy udalo sie komus poprawnie wgrac nowy firmware do nagrywarki dvd MATSHITA UJ-841S ? Sciagnalem (jedyny jaki znalazlem) : http://www.cdrinfo.com/Sections/Firmware/S...px?DriveId=1311 Program odpala sie, kombinuje cos, a za chwile wywala: "F/W Loader does not apply to the DVD/CD-RW drive that you are using." Moze ktos probowal na hardcore'a wgrac inny f/w? Pomozcie bo rece opadaja. Plyta lekko przerysowana - nie czyta... Zapisuje w/g kaprysu. TDK ladnie zapisywalo, kupilem wczoraj 10 esperanz (nie bylo tdk) to na 10 spalila 8 :[ :[ :[ Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez jotixel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek fly Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 witam, u mnie to samo. sciagnalem firmware, wiecej, napisalem maila do supportu, dostalem w zalaczniku to samo co jest dostepne w sieci, i ten sam blad "F/W Loader does not apply to the DVD/CD-RW drive that you are using.". hehe, support asusa nie wie co rozsyla z tego wynika.. bo ten loader firmware'u to byl podpisany sony vaio. ;) pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 chciałem sobie wgrać bios do 841 mojej i mam ten sam komunikat :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek fly Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 dostalem odpowiedz z supportu po tym jak wyslalem im maila, ze ten firmware co dostalem od nich, to jest jakis taki sredni: "drive in your laptop is Toshiba OEM like in Sony Vaio. I've requested this fw from taipei. Please be patient, I'll send it to you ASAP" coz, to juz druga rzecz, ktora zostala mi obiecana przez ichni support (pierwsza - to driver lub firmware do firewire /vide temat na forum/) jak cos dostane to napisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotixel Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 @Kucyk, troche OT (Nie bijcie :D)... Zmieniles laptopa? Wydawalo mi sie ze miales wczesniej A6VA albo jakiegos Acera... Pisales kiedys, ze zamowiles CoolLaboratory Liquid Pro... Pisalem do Ciebie na priv ale nie odpisales... Jak sprawuje sie ta pasta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 zmieniłem acera na tego asusa, pasta w przypadku laptopa nic nie dała, w przypadku stacjonarki kumpla dała 2-3stopnie, wiec ogólnie nie warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1948 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 witam, u mnie to samo. sciagnalem firmware, wiecej, napisalem maila do supportu, dostalem w zalaczniku to samo co jest dostepne w sieci, i ten sam blad "F/W Loader does not apply to the DVD/CD-RW drive that you are using.". hehe, support asusa nie wie co rozsyla z tego wynika.. bo ten loader firmware'u to byl podpisany sony vaio. ;) pozdrawiam. Moja toshiba ma taką samą nagrywarkę i program Record Now. Korzystając z tego oprogramowania również działy się cyrki z nagrywaniem płyt. Przeszłem na Nero i problemów nie było(choć często nie nagrywam). W dostarczonym Podręczniku użytkownika Toshiba nie gwarantuje jakosci nagrywania poza wymienionymi firma (chodzi o producentów płyt). :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Mały OT ;] czy mozecie mi powiedziec ile czasu wam nagrywa pełniutkie DVD przy predkosci x8 ?? bo u mnie 12 minut i nie iwem czy to zle czy dobrze? bo u kuzyna na nagrywarce DVD USB x8 w 6 mintu pali :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek fly Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 ostatnio mi w 10 minut nagrala. nie wiem, moze to lezy po stronie jakosc nosnika? nagrywalem na sony+r max 16x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...