Skocz do zawartości
Tolokan_PL

Zestaw Biurowy Do 1800zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych użytkowników!

Na zlecenie znajomego mam złożyć mu komputer w cenie do 1800zł bez monitora. Komputer będzie użytkowany tylko w celach biurowych->tj. nagrywanie, internet,office itp podobne duperele. Żadne podkręcanie lub granie nie wchodzi w grę! Komputer ma być ultra stabilny i poprostu dający radę ww zadaniom.

W dziale o zestawach jest desktop oparty na intelu- jakoś nie lubię tej firmy więc..AMD roxx!

Acha dość ważna uwaga, chciałbym płytę ze złączem AGP, gdyż znajomemu chciałbym przełożyć swojego radka, a samemu chciałbym coś mocniejszego zakupić! On napewno grać nie będzie więc mu wisi czy to PCI, czy AGP a ja wreszcie ruszę na 8 potoków:D.

Oto moja propozycja:

zasilacz: FORTRON 350W NOISE KILLER TAKI cena : 70

obudowa: dowolna cena: 70

procesor: sempron s. 939 cena: 340

chłodzenie cpu: dowolne(może pentagram jakiś?) cena: max 70

płyta: tu największy mam problem gdyż mały wybór AGP+s. 939, może toGigabyte cena: 240

ram: 2x512 byle jakie cena:320

grafika: moja z podpisu cena:~200(uważam, że uczciwa za prawdziwe pro)

dysk: firma(zaproponujcie) myśle ze 250gb to obecnie najlepszy wybór w kryterium cena/pojemność cena:330

flopp: czarny:D cena: 40

nagrywarka dvd: dowolny producent, ale musi byc BARDZO dobra(oprócz plextora), cena:~200

razem:1900

hmmm...w sumie sam się rozpędziłem bo cena wyszła 1,9k, ale mam jescze czas na kupno więc może za 1,8k da się taki zestawik kupić.

Czekam z niecierpliwością na Wasze propozycje i zmiany. Szczególnie w punkcie płyta główna!

pozdrawiam

ps: ale się porobiło z forum...chlip chlip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję:

Intel Pentium 805 - 515 zł

AC Freezer7 Pro - 61 zł

Asus P5P800 SE - 265 zł

Hynix D43 2x512MB - 309 zł

Samsung 250GB SATAII&NCQ - 330 zł

BenQ DW 1650 black - 140 zł

TECHMASTER CX-3156 black - 55 zł

Fortron 350W - 69 zł

Razem wychodzi ok. 1900 zł z wliczoną ceną twojej grafiki (200 zł). Według mnie ten komputer lepiej sprawdzi się w pracy biurowej, niż zestaw oparty na sempronie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za propozycje, ale mnie nazwa Intel już sama w sobie mierzi...

Czy rzeczywiście przy nagrywaniu i oglądaniu neta czy filmów "dwa jaja" tak super się sprawdzą?(tzn. dużo lepiej od 64bit semprona). Nie jestem oczywiście dewotą i nie dam się za AMD pociąć, ale poprostu serce bliższe AMD.

@nagrywarka-sam mam 1640 i jakoś specjalnie zachwycony nie jestem, dlatego napisałem BARDZO dobra

@obudowa-bardzo mi się podoba->thx za link

dzięki za uwagę i czekam na dalsze propozycje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to do twojego zestawu weź asrock dual sata2 (ma agp i pcie - poza tym tania i dobra - wiele osób ma i poleca - ja również)

Dysk - w tej chwili chyba najlepszy wybór to samsung.

Chłodzenie - Arctic Freezer 64 pro

Ram - Patriot kh 2x512 (jakiś tańszy będzie też dobry ale ten drogi też nie jest)

Nagrywarka - ja mam LG i polecam.

Edytowane przez Craven

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw do biura i to nie ma co sie zastanawiac intel ! Amd wiadomo ze do gier i ten zestaw od lukmek jest oki i 2 jaja( Czy rzeczywiście przy nagrywaniu i oglądaniu neta czy filmów "dwa jaja" tak super się sprawdzą?) -sprawdza sie przy wielu otwartych i pracujacych programach powodzenia i nara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hejka,

poczyniłem już zakup zasilacza i obudowy. Spotkałem sie z osobą dla której komputer ma być i pojawił sie nowy wątek. Znajomy ma do przegrania około 150 kaset vhs na dvd/cd, co mi będzie do tego potrzebne?(karta TV?). I jeszcze jedno pyt, czy do mojej karty grafiki da się podłączyc monitor LCD? Karta ma takie podłużne wyjście białe i przelotkę jakąś w pudełku...czy to to?:D troche wstyd za takie pytanie, ale nie mam lcd:)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi