Tolokan_PL Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Witam szanownych użytkowników! Na zlecenie znajomego mam złożyć mu komputer w cenie do 1800zł bez monitora. Komputer będzie użytkowany tylko w celach biurowych->tj. nagrywanie, internet,office itp podobne duperele. Żadne podkręcanie lub granie nie wchodzi w grę! Komputer ma być ultra stabilny i poprostu dający radę ww zadaniom. W dziale o zestawach jest desktop oparty na intelu- jakoś nie lubię tej firmy więc..AMD roxx! Acha dość ważna uwaga, chciałbym płytę ze złączem AGP, gdyż znajomemu chciałbym przełożyć swojego radka, a samemu chciałbym coś mocniejszego zakupić! On napewno grać nie będzie więc mu wisi czy to PCI, czy AGP a ja wreszcie ruszę na 8 potoków:D. Oto moja propozycja: zasilacz: FORTRON 350W NOISE KILLER TAKI cena : 70 obudowa: dowolna cena: 70 procesor: sempron s. 939 cena: 340 chłodzenie cpu: dowolne(może pentagram jakiś?) cena: max 70 płyta: tu największy mam problem gdyż mały wybór AGP+s. 939, może toGigabyte cena: 240 ram: 2x512 byle jakie cena:320 grafika: moja z podpisu cena:~200(uważam, że uczciwa za prawdziwe pro) dysk: firma(zaproponujcie) myśle ze 250gb to obecnie najlepszy wybór w kryterium cena/pojemność cena:330 flopp: czarny:D cena: 40 nagrywarka dvd: dowolny producent, ale musi byc BARDZO dobra(oprócz plextora), cena:~200 razem:1900 hmmm...w sumie sam się rozpędziłem bo cena wyszła 1,9k, ale mam jescze czas na kupno więc może za 1,8k da się taki zestawik kupić. Czekam z niecierpliwością na Wasze propozycje i zmiany. Szczególnie w punkcie płyta główna! pozdrawiam ps: ale się porobiło z forum...chlip chlip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Proponuję: Intel Pentium 805 - 515 zł AC Freezer7 Pro - 61 zł Asus P5P800 SE - 265 zł Hynix D43 2x512MB - 309 zł Samsung 250GB SATAII&NCQ - 330 zł BenQ DW 1650 black - 140 zł TECHMASTER CX-3156 black - 55 zł Fortron 350W - 69 zł Razem wychodzi ok. 1900 zł z wliczoną ceną twojej grafiki (200 zł). Według mnie ten komputer lepiej sprawdzi się w pracy biurowej, niż zestaw oparty na sempronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Tak popieram lukmek zawsze to dwa jaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Dzieki za propozycje, ale mnie nazwa Intel już sama w sobie mierzi... Czy rzeczywiście przy nagrywaniu i oglądaniu neta czy filmów "dwa jaja" tak super się sprawdzą?(tzn. dużo lepiej od 64bit semprona). Nie jestem oczywiście dewotą i nie dam się za AMD pociąć, ale poprostu serce bliższe AMD. @nagrywarka-sam mam 1640 i jakoś specjalnie zachwycony nie jestem, dlatego napisałem BARDZO dobra @obudowa-bardzo mi się podoba->thx za link dzięki za uwagę i czekam na dalsze propozycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Craven Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) No to do twojego zestawu weź asrock dual sata2 (ma agp i pcie - poza tym tania i dobra - wiele osób ma i poleca - ja również) Dysk - w tej chwili chyba najlepszy wybór to samsung. Chłodzenie - Arctic Freezer 64 pro Ram - Patriot kh 2x512 (jakiś tańszy będzie też dobry ale ten drogi też nie jest) Nagrywarka - ja mam LG i polecam. Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez Craven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zestaw do biura i to nie ma co sie zastanawiac intel ! Amd wiadomo ze do gier i ten zestaw od lukmek jest oki i 2 jaja( Czy rzeczywiście przy nagrywaniu i oglądaniu neta czy filmów "dwa jaja" tak super się sprawdzą?) -sprawdza sie przy wielu otwartych i pracujacych programach powodzenia i nara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 hejka, poczyniłem już zakup zasilacza i obudowy. Spotkałem sie z osobą dla której komputer ma być i pojawił sie nowy wątek. Znajomy ma do przegrania około 150 kaset vhs na dvd/cd, co mi będzie do tego potrzebne?(karta TV?). I jeszcze jedno pyt, czy do mojej karty grafiki da się podłączyc monitor LCD? Karta ma takie podłużne wyjście białe i przelotkę jakąś w pudełku...czy to to?:D troche wstyd za takie pytanie, ale nie mam lcd:) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...