d4rk Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Witam, Szukam na forum i nie potrafię znaleźć, jaką płytę zalecacie do Bartona 2500+ z zablokowanym mnożnikiem który został przerobiony na wersje Mobile z odblokowanym mnożnikiem. Oczywiście w grę wchodzi OC. Ponieważ ja juz sam nie wiem, bo niby NF2 jest dobry do OC ale znów czytałem opinie ze nie wspiera procków w wersji mobile, albo czasami mnożnik jaki idzie ustawić to 12,5. Aktualnie mam ECS KT600 i nie daje mi dużo możliwości, na standartowym napięciu stabilne 2.1GHz bo przy zmianie napięcia przez drutmod to dzieją się dziwne rzeczy. Moja seria procka to: Czy warto kręcić na tym procku i jakie mogą być efekty? Mile widziane modele płyt głównych albo linki do aukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Na płytach z NF2 nie zmienisz mnożnika, poszukaj jakiejś płyty na VIA KT800 chyba czy jakoś tak, po za tym musiałeś słabo szukać <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) dokładnie ... VIA KT800 powinno byc odpowiednie, płyta ta posiada blokade mnoznika PCI/AGP - a wiec wieksze mozliwosci OC. EDIT druga opcja to taka ze pobawisz sie drut modem wd tego schematu : http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor...product_id.html musi sie udac zmienic napiecie na tej płycie(ECS KT600 ) poprzez drut mod poniewaz miałem juz z ta plyta od czynienia i bez problemu zmieniłem napiecie dla proca na 1.85V . Płyta mojego znajomego, proc ustawiony na 12x200 1.85V ... drut mod robiony prawie rok temu, do tego czasu brak jakichkolwiek problemów. Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4rk Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) dokładnie ... VIA KT800 powinno byc odpowiednie, płyta ta posiada blokade mnoznika PCI/AGP - a wiec wieksze mozliwosci OC. Chyba chodzi wam o KT880, bo KT800 jest na Socket 754. Troche mało tych płyt na allegro EDIT EDIT druga opcja to taka ze pobawisz sie drut modem wd tego schematu : http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor...product_id.html musi sie udac zmienic napiecie na tej płycie(ECS KT600 ) poprzez drut mod poniewaz miałem juz z ta plyta od czynienia i bez problemu zmieniłem napiecie dla proca na 1.85V . Płyta mojego znajomego, proc ustawiony na 12x200 1.85V ... drut mod robiony prawie rok temu, do tego czasu brak jakichkolwiek problemów. Masz racje da się zmienić napiecie poprzez DrutMod tak mam teraz zrobione, ale troche dziwne rzeczy sie dzieja: 1. Nieważne jakie ustawienia DrutModa zastosuję to zawsze mam 1.85V, 2. Najgorsze jest to ze komp sie wtedy wiesza, niewazne na jakich ustawieniach i wiesza sie w różnych momentach np. podczas przegladania stron albo nawet podczas spoczunku. Ale to jest chyba temat na nowego posta w innym dziale. Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez d4rk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Chyba chodzi wam o KT880, bo KT800 jest na Socket 754. Troche mało tych płyt na allegro EDIT Masz racje da się zmienić napiecie poprzez DrutMod tak mam teraz zrobione, ale troche dziwne rzeczy sie dzieja: 1. Nieważne jakie ustawienia DrutModa zastosuję to zawsze mam 1.85V, 2. Najgorsze jest to ze komp sie wtedy wiesza, niewazne na jakich ustawieniach i wiesza sie w różnych momentach np. podczas przegladania stron albo nawet podczas spoczunku. Ale to jest chyba temat na nowego posta w innym dziale. -moze słabe chłodzenie ? -nieaktualizowany bios ... najnowsza wersja to 1.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4rk Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Mam aktualny bios, nawet kilka dni temu wgralem go jeszcze raz. Chłodzenie racze odpada bo sie nie przegrzewa, a tymbardziej ze on sie cześciej zawiesza jak pracuje w spoczynku niz jak pod ciaglym obciazeniem. http://www.allegro.pl/item97481111__asus_a...luxe_gold_.html A co powiecie o tej płycie? Czy przeróbka jaka zastosowałem na procesorze pozwoli mi przynajmnien zmieniac mnoznik w biosie? Bo z tego co sie orientuje to pod Windowsem odpada zmiana mnozników na NF2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 na mojej a7n8x-e delux (nf2 ultra) moglem mnoznik zmieniac dowoli vcore tez mozna bylo dac zdaje sie ze do 2.0 nawet i ogolnie super plytka to byla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4rk Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 na mojej a7n8x-e delux (nf2 ultra) moglem mnoznik zmieniac dowoli vcore tez mozna bylo dac zdaje sie ze do 2.0 nawet i ogolnie super plytka to bylaTak tylko miałes orginalnego mobile czy zwyklego bartona z modem mobile? Bo ja mam zwykłego bartona z zablokowanym mnoznikiem przerobionego no mobile i dzieki temu odblokowałem mnoznik i da sie zmieniac go na chipie VIA pod winwodsem, a chciałbym się dowiedzieć jak to jest na NF2 czy przynajmnije da sie to zrobić w BIOSie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 ba ja nawet bartona nie mialem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Poszukaj Abit'a AN7 tylko, ze ta plyta potrafi kosztowac jeszce teraz grubo ponad 2 stowy. Heh dobrze ulokowalem kase :wink: Gdzies 4 miechy temu gosc sprzedawal je po 4 stowy, a klienotw bylo od liku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...