Wujek_Pat Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Czesc Mam Athlona 1.7+ na rdzeniu Palomino, na płycie Gigabyte GA-7VA.Temp. w stresie to 62 a w spoczynku 56.Chłodzony jest went. Super Silent 2500. Dziwi mnie to ze moj kolega ma taki sam procesor i wentylator a temp. u niego nie przekracza 43.On ma płytę ECS-a K7s5A. Jądro u mnie posmarowane jest srebrna pastą Titan. Odpada uszkodzenie czujnika temp. bo radiator jest rzeczywiscie goracy.Co moze byc przyczyną tak wysokiej temp.? Proszę o pomoc.Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Moze radiator nie przylega w 100% do jadra :?: O ile dobrze pamietam to te plyty Gigabyte'a wymagaly wymiany biosu na nowszy co pozwalalo na prawidlowy odczyt temperatur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 silent 2500 ma slaby docisk zapinki wiec tsza sie nagimnastykowac aby dobrze dolegal do proca ja usunalem te gowniane gumki na procu i temp. spadla o 4-5 st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Jesli to wina wiatraka to lepiej wymień wiatrak bo usuwanie gumek jako kologa radzi jest głupotą, raz tracisz gwarancję a dwa duż łatwiej ukruszyć proca bez nich. No a dobry wiatraczek i cichy można spox za 30 zeta kupić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek_Pat Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Nie jestem przekonany, że to wina wiatraczka. Moj kolega ma identyczny na takim samym procesorze i u nirgo temp. nie przekracza 43. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Jesli to wina wiatraka to lepiej wymień wiatrak bo usuwanie gumek jako kologa radzi jest głupotą, raz tracisz gwarancję a dwa duż łatwiej ukruszyć proca bez nich. No a dobry wiatraczek i cichy można spox za 30 zeta kupićkolega Wujek_Pat prosi o pomoc w wyjasnieniu przyczyny wysokiej temp. a nie jak uniknac utraty gwarancji ja podalem prawdopodobna przyczyne i moje rozwiazanie problemu, kwestia cichych rozwiazan za 30 pln tez jest dla mnie dyskusyjna ale dla kazdego to co lubi :D pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 wgraj najnowszy bios orginalny moze zawyzac napiecie dla proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Jesli to wina wiatraka to lepiej wymień wiatrak bo usuwanie gumek jako kologa radzi jest głupotą, raz tracisz gwarancję a dwa duż łatwiej ukruszyć proca bez nich. No a dobry wiatraczek i cichy można spox za 30 zeta kupićkolega Wujek_Pat prosi o pomoc w wyjasnieniu przyczyny wysokiej temp. a nie jak uniknac utraty gwarancji ja podalem prawdopodobna przyczyne i moje rozwiazanie problemu, kwestia cichych rozwiazan za 30 pln tez jest dla mnie dyskusyjna ale dla kazdego to co lubi :D pozdrawiam Twoje "rozwiazanie" problemu jest bezsensowne ! W czym przeszkadzaja te gabki ? 8O Tylko pomagaja ulozyc prawidlowo qler. Problemem moze byc za slaby docisk, bo sprezyna do doopy, lub krzywo ulozony qler. Moze tez MoBo zawyza Vcore ? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 a moze chodzi o temp wew core na procu - moze ta plyta tak podaje - jak wiadomo temp w core jest wieksza niz na diodzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Jesli to wina wiatraka to lepiej wymień wiatrak bo usuwanie gumek jako kologa radzi jest głupotą, raz tracisz gwarancję a dwa duż łatwiej ukruszyć proca bez nich. No a dobry wiatraczek i cichy można spox za 30 zeta kupićkolega Wujek_Pat prosi o pomoc w wyjasnieniu przyczyny wysokiej temp. a nie jak uniknac utraty gwarancji ja podalem prawdopodobna przyczyne i moje rozwiazanie problemu, kwestia cichych rozwiazan za 30 pln tez jest dla mnie dyskusyjna ale dla kazdego to co lubi :D pozdrawiam Twoje "rozwiazanie" problemu jest bezsensowne ! W czym przeszkadzaja te gabki ? 8O Tylko pomagaja ulozyc prawidlowo qler. Problemem moze byc za slaby docisk, bo sprezyna do doopy, lub krzywo ulozony qler. Moze tez MoBo zawyza Vcore ? 8O reed nie unos sie o vcore i slabej sprezynie byla juz mowa, gabki moga wrecz przeszkadzac w prawidlowym ulozeniu coolera sa stosowane jako zabezpieczenie przed skruszeniem jadra i tyle ale to tylko moje skromne doswiadczenia nikogo nie namawiam do ich stosowania efekt w moim przypadku to spadek temp na tym samym wentylu pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek_Pat Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Czesc Więc napiecie podawane na Vcore wynosi 1.79. Czy to za duzo?A jezeli tak to brak jest regulacji napiecia w biosie. Czy jedynym rozwiazaniem na zmniejszenie nap. jest zaladowanie nowego Biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 umnie też dziwnie pokazuje temp. proca, dopiero sandra jakos sensownie ją pokazuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...