Skocz do zawartości
Wujek_Pat

Dziwna temp. Athlona 1.7+

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

Mam Athlona 1.7+ na rdzeniu Palomino, na płycie Gigabyte GA-7VA.Temp. w stresie to 62 a w spoczynku 56.Chłodzony jest went. Super Silent 2500.

Dziwi mnie to ze moj kolega ma taki sam procesor i wentylator a temp. u niego nie przekracza 43.On ma płytę ECS-a K7s5A.

Jądro u mnie posmarowane jest srebrna pastą Titan.

Odpada uszkodzenie czujnika temp. bo radiator jest rzeczywiscie goracy.Co moze byc przyczyną tak wysokiej temp.?

Proszę o pomoc.Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli to wina wiatraka to lepiej wymień wiatrak bo usuwanie gumek jako kologa radzi jest głupotą, raz tracisz gwarancję a dwa duż łatwiej ukruszyć proca bez nich. No a dobry wiatraczek i cichy można spox za 30 zeta kupić

kolega Wujek_Pat prosi o pomoc w wyjasnieniu przyczyny wysokiej temp. a nie jak uniknac utraty gwarancji ja podalem prawdopodobna przyczyne i moje rozwiazanie problemu, kwestia cichych rozwiazan za 30 pln tez jest dla mnie dyskusyjna ale dla kazdego to co lubi :D pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli to wina wiatraka to lepiej wymień wiatrak bo usuwanie gumek jako kologa radzi jest głupotą, raz tracisz gwarancję a dwa duż łatwiej ukruszyć proca bez nich. No a dobry wiatraczek i cichy można spox za 30 zeta kupić

kolega Wujek_Pat prosi o pomoc w wyjasnieniu przyczyny wysokiej temp. a nie jak uniknac utraty gwarancji ja podalem prawdopodobna przyczyne i moje rozwiazanie problemu, kwestia cichych rozwiazan za 30 pln tez jest dla mnie dyskusyjna ale dla kazdego to co lubi :D pozdrawiam

Twoje "rozwiazanie" problemu jest bezsensowne !

W czym przeszkadzaja te gabki ? 8O

Tylko pomagaja ulozyc prawidlowo qler.

Problemem moze byc za slaby docisk, bo sprezyna do doopy, lub krzywo ulozony qler.

Moze tez MoBo zawyza Vcore ? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoje "rozwiazanie" problemu jest bezsensowne !

W czym przeszkadzaja te gabki ? 8O

Tylko pomagaja ulozyc prawidlowo qler.

Problemem moze byc za slaby docisk, bo sprezyna do doopy, lub krzywo ulozony qler.

Moze tez MoBo zawyza Vcore ? 8O

reed nie unos sie o vcore i slabej sprezynie byla juz mowa, gabki moga wrecz przeszkadzac w prawidlowym ulozeniu coolera sa stosowane jako zabezpieczenie przed skruszeniem jadra i tyle ale to tylko moje skromne doswiadczenia nikogo nie namawiam do ich stosowania efekt w moim przypadku to spadek temp na tym samym wentylu pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi