intoxicate Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) Heja, Moj sprzet: Venice3000+ - freezer 64 pro Asus A8N-E (nforce 4 ultra) 1GB ram, cl2,5. kingstony (timingi 2,5 - 4 - 4 - 7) Podkrecilem proca poprzez FSB (do 240) co dalo mi ~2,2GB, ale jak chce juz dac 241 system sie nie wlacza. probowalem zwiekszyc napiecie (dalem 1.55 ) i to samo :|. Przyznam ze nie znam sie na nowych technologiach HT i nie zabardzo wiem jak moglbym go teraz jeszcze bardziej podkrecic (nie wiem na ile pamieci mi pozwola) Myslicie ze nic juz z tym nie mozna zrobic? (tylko przez mnoznik sprobowac i zwiekszyc fsb) (moze dlatego ze chodza synchronicznie, badz nie - nie wiem nie wiem gdzie to sprawdzic :| ) Z gory dziekowa za helpa, chcialem z niego wycisnac 2,7 :P , ale jak widac jeszcze nie za bardzo znam sie na rzeczy. (a nie chce nic robic na chybil trafil z tutkow, chcialbym miec pewnosc i Wasza opinie na ten temat) Jeszcze uwaga: chodze na podstawowym biosie, nie upgratowalem. (moze upgrate cos pomoze?) Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez intoxicate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Szukaj-priorytet, zmniejsz ht na x3 i daj ramy na 166 albo 100 żeby zobaczyć jak sie proc kręci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxicate Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 a moglbys mi powiedziec co to jest to HT? i jakie sa roznice jezeli pamieci nie chodza synchronicznie z procem? dziex za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Z tego co wiem na AMD 64 asynchronicznie ustawiona pamięć prawie nie wpływa na wydajność procka. Co do HT to nie wiem dokładnie co to jest, ale ustaw na x3 jak chcesz podkręcać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jendor Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Masz ultra wiec mozesz miec magistrale ht=1000 mhz. Czyli jak masz Fsb 200 to masz miec x5, fsb 250 x4 i tak dalej. Lecz lepiej troche mniej zeby sie sumowalo. A najwazniejsze są ramy. Najpierw podkrec troche timingi, potem zmniejsz ddr ratio na 2/1. Potem jak juz bedziesz wiedzial ile pojdzie proc to zwiekszaj dzielnik pamieci. I podnies napiecia na proc i ramy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...