Skocz do zawartości
stabilo

Coś Pod Athlona64 3200+ Socket939

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałem założyć temat w odpowiednim miejscu jednak tam znalazłem błąd:

Od kilkunastu godzin wszystkie strony tweak.pl są niedostępne, w tym również forum dyskusyjne, które od 4 lat służyło tysiącom użytkowników sieci jako największe źródło informacji o sprzęcie komputerowym.

Serwisowi od grudnia ubiegłego roku groziła możliwość ... .. .”

Dlatego postanowiłem założyć temat tutaj.

Pytanie chyba najczęściej powtarzające się “Co kupić”.

Chcę podarować bratu w prezencie Athlona 64 (Socket 939) Venice BOX 3200+ 2GHz. Teraz chciałem wybrać najbardziej funkcjonalną płytę która miała by port AGP bowiem brat przy takiej karcie graficznej pozostanie.

Dlatego pytanie do was, jaką płytę wybrać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciez to jedno i to samo (wiem, ze ULi wydalo taka plytke - numer 2, ale jej obecnie nie kupisz; bynajmniej w Polsce)

a ASRock dokladnie korzysta z tych samych bebechow (lekko zmodyfikowanych - glownie rozmieszczenie elementow i takie tam [ciach!]ly, ale chipsety sa te same) wiec to jest jedyny wybor (dobry) z pcie i agp

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientujecie się jaki zasilacz powinienem do (ASrock 939Dual-SATA2 ) kupić ?

Zestaw miał by:

2 Dyski

Grafika AGP (9600 Pro Radeon)

Nagrywarka DVD + FDD

1GB DDR

Athlona 64 (Socket 939) Venice BOX 3200+ 2GHz

Poleci wszystko na 300W zasilaczu ? (wiem że forum jest o płytach jednak przy okazji próbuję uzyskać jakieś dodatkowe info).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi