tc86 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Witam! Mam pewien problem z ktorym napewno ktos zdarzyl juz sie spotkac... oto u mojego znajomego przy korzystaniu z komputera nagle wystapil chwilowy skok napiecia lub bylo jakies spiecie ktore spowodowalo wylaczenie sie komputera... fakt jest taki ze napewno nic sie nie spalilo poniewaz komputer mozna normalnie odpalic wejsc do biosu i nawet poczatkowo zalacza sie system windows XP... ALE po kilku chwilach ladowania nastepuje samoczynny restart komputera i nie ma mozliwosci zalogowania sie ani zobaczenia cokolwiek tak jak przy normalnej pracy z windowsem... czy ktos wie co sie stalo i jak mozna ta usterke zlikwidowac bez ponownego formatowania i instalacji na nowo windowsa?? z gory bardzo dziekuje za konkretne odp. POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 A jestes sprawny ze sprzet jest caly...?? Moze cos nie wyrabia: RAM, ZASILACZ, DYSK, GRAFA, PLYTA, PROC Jaki wogole konfig.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Na moje oko to wina ramu, no chyba że po prostu Windows się posypał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tc86 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 na to wyglada ze sprzet jest caly co najwyzej zasilacz moze byc uszkodzony ale to po ostatecznej mozliwosci formatowania moze sie okazac bo tak jezeli sprobuje naprawic system z plyty instalacyjnej lub zrestartuje bios sie uda nie bede kombinowal chociaz nie wiem czy to cos da ehhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falio Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Miałem podobny problem i w moim komputerze była to wina wiatraczka który mi szfankował a system samoczynnie się wyłączł poniewaz system chłodzienia nie działał (taka forma zabezpieczenia) wystarczy kupic nowy witraczek i wszystko powinno byc ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meeredith Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Ja tez miałęm coś takiego - ram poszedł - wymiana na nowy pomogła :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Miałem coś takiego. Założone miałem dwie kości RAMU i komp potrafi się restartwoać 10 do 20 razy zanim sie normalnie uruchomił. Wymieniłem zasilasz i nic nie dało. Jak wywaliłem jedną kość RAMu pomogło ale dalej czasem nie da się go odpalić. Proponuje pobawić ci się z RAMem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 W pesymistycznej wersji RAM lub zasilacz oberwał. Test GoldMemory i wymiana zasilacza (na pożyczony). W optymistycznej wersji posypał się Windows lub masz niepoprawne ustawienia bios. Zresetuj ustawienia, użyj opcji naprawy z płytki instalacyjnej. Poza tym przeczyść całego kompa z kurzu - sprężone powietrze lub miękki pędzel (taki malarski - szerokość 2 cm lub więcej, aby się nie męczyć). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Na poczatek, czy restart wystepuje w tym samym momencie. Warto bootowac system z wierszem polecen i zobaczyc na ktorym dll'u system sie wykrzacza. Tak samo tryb awaryjny odpal. POtem mozesz podmienic kostke ramu, zasilacz. I to chyba takie najbardziej pewne usterki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...