Skocz do zawartości
marco

Oświadczenie

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.giodo.gov.pl/319/id_art/1426/j/pl/ - tu jest czarno na bialym jakie dane sa chronione, jesli Wasz "spec" wie lepiej to radzcie sie go dalej.

........

Poczytaj dokładnie informacje pod zamieszczonym przez Siebie adresem, wejdź w mój profil i ustal kim jestem.

Nie korzystaj tylko z informacji od Piotrka, bo moje dane zna, ale z zupełnie innego źródła (ode mnie).

Tak, odkryłeś, to ja jestem Jarząbkiem z "Misia". :twisted2:

I teraz idź z tym do GIODO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Grafity

Już brak mi słów. Nie masz siły zerknąć w formularz rejestracyjno to napisze tutaj jakie ma rubryki:

n

Wpisz swoją nazwę (?)

Wpisz nazwę wyświetlaną użytkownika (?)

Hasło:

wpisz swoje hasło (?) Potwierdź hasło (?)

Adres email:

Wpisz swój adres email (?) Potwierdź adres email (?)

Gdzie tutaj widzisz imie i nazwisko ? Ustawa o ochronie danych osobowych nie ma tutaj zastosowania.

Już nie wspomne że mam ją gdzieś nawet w domu bo na historii też mieliśmy troche przepisów na archiwistyce...

Może łaskawie panowie z KŚ opoczytali by tekst ustawy? Bez problemu można ją znależć w internecie...

np tutaj:

http://www.bip.gov.pl/document.asp?id=10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuje zamknac ten temat i otworzyc go jak pojawia sie jakies nowe fakty. Od kilku stron prowadzona jest jalowa dyskusja, ktora do niczego nas nie doprowadzi. Kazdy zainteresowany Tweak'iem i jego przyszloscia zapoznal sie z oswiadczeniami marco i romka, wiec wie w czym jest problem. Jak bedzie cos wiecej wiadomo to administratorzy i moderatorzy na pewno napisza tutaj by poinformowac uzytkownikow o nowych faktach w sprawie Tweak/PurePC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwole sobie rowniez wyrazic swoje zdanie na temat calego tego zamieszania, choc jestem tylko biernym obserwatorem i nie mam najmniejszej ochoty brac udzial w przepychankach.

Powiem krotko: dawno sie tak nie usmialem czytajac kolejne posty na kolejnych forach/grupach itp.! Szczerze powiem, ze skrecam sie ze smiechu i turlam po podlodze... To wszystko wyglada mi na bojke dzieci o zabawke w piaskownicy!

Polecam dorosnac (choc podejrzewam, ze jestem mlodszy od Administracji i Wlasciciela) i zakonczyc sprawe w gora 2 dni, bo zaczyna wygladac na to, ze zadna ze stron nie ma na uwadze dobra Uzytkownikow (ktorzy sa w tym sporze NAJWAZNIEJSI) tylko swoja dume, honor itepe itede - "dopisz se sam"!

Nie bede zaglebial sie w szczegoly - ukradli, nie ukradli, czy wlasciciel olal, nie olal... to jest najmniej wazne teraz! Najwazniejsze jest dojscie do porozumienia na lini wlasciciel-administratorzy i uruchomienie Tweak.pl wraz z Forum na nowo, pod starym adresem. Bo w tym calym burdelu i obrzucaniu sie wzajemnie gnojem, wyciaganie syfow na wierzch, atakowaniu sie nawzajem zapomnieliscie o co w ogole poszlo i w czym rzecz... bo rzecz chyba w tym, zeby Tweak dalej istnial? Nie jako PurePC czy Pure-donaczyn-PC lub tweak-rewolucja (a potem co - nastepna czesc reaktywacja? W Matrixa sie bawicie?) czy pod jakakolwiek inna nazwa! Tu trzeba usiasc (do stolu!), dogadac sie i zamknac sprawe raz na zawsze! Bo jak nie dojdzie do porozumienia, to i PurePC i Tweak przestanie istniec, choc byscie nie wiem jak sie starali... gwarantuje to Wam drodzy Admini i drogi Wlascicielu Tweak! Zwyklego usera (98%?) nie interesuja wasze boje o wladze, tylko fakt, czy beda mieli Forum czy nie, a jak sytuacja nadal bedzie tak niestabilna, to znajda sobie inne Forum... historia lubi sie powtarzac, miejcie to na uwadze.

Poza tym, tak na marginesie, nie wierze, ze Admini to organizacja charytatywna i zalezy im tylko na dobru Userow (tak jak Wlascielowi), nie wierze, ze idzie tutaj o idee istnienia Forum, nie ma co oszukiwac siebie i innych. Normalna sprawa - wladza przyciaga :) Ale mniejsza o to, bo to normalna rzecz - ktos rzadzic musi, demokracja jest be be w takich sprawach.

I to jest moje WLASNE zdanie, do ktorego mam prawo. Jak komus sie nie podoba - niech nie czyta. Prosze tylko zeby nie obrzucac mnie gnojem tylko dlatego, ze moge sie mylic albo mam inne zdanie niz pozostali. Jak czytam ten temat, to zaczynam watpic w odrodzenie Forum, o ktorym pisal Samhain. Niestety, ale taka chyba nasza/wasza natura - potrafimy klocic se o wszystko i jak ktos tutaj nie otrzezwieje z amoku wzajemnych atakow, to gowno z tego wszystkiego bedzie.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich Uzytkownikow Tweak.pl, Administratorow, Wlasciciela/li i innych dyskutantow.

Pepe2k/Dzikie.NET

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak rozmawiałem z wami, specjalnie się przejechałem do Liska do pracy aby pogadać jak dalej ma to istnieć.

Nie ma najmniejszego problemu, możemy już zaraz zamknąć PurePC, wyłączyć dostęp i czekać, aż wszystko wróci do normy za jakiś może czas.

Lub używać tego serwera Backupowego i czekać, aż Administracja wraz z Liskiem się dogada.

- Nie będzie zbiórek pieniędzy !

- Nie będzie kradzieży bazy !

- Nie będzie dwóch for z tą samą bazą postów jak i użytkowników

- Nie będzie dwóch for z tym samym logiem Tweak.pl

Pamiętajcie, włożyliśmy wszyscy sporo w to wiedzy i sporo wysiłku aby Tweak, był forum takie jakie teraz widzicie, czyli skarbnicą informacji od poczciwego Kowalskiego do Experta. Nie zaprzepaścimy tego.

Na koniec chcę jeszcze dodać ostatnią informację:

Proszę traktować PurePC.pl jako serwer Backupowy Tweak.pl, dopóki prawowity nie zacznie działać pod starą domeną

Już kilka razy to pisałem ale jak widzę nie czytaliście!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć z zaciekawieniem przyglądam się zaistniałej sytuacji. Dziwi mnie tylko , że Pan Lisek do tej pory nie zabrał stanowiska w tej sprawie , jak również nawet nic nie napisał. Wiem jak sytuacja wygląda , ale dziwne to trochę , że w końcu właściciel tweaka jak widac nie ma nic do powiedzenia (może nie ma ochoty , chęci ) . Zachowuje się tak jakby mu to było obojętne. Ciekawi mnie czy wogóle się pojawi na purepc aka tweaku aby zaprezentować swoje stanowisko. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lisek juz pisal, poszukaj w zamknietych topickach.

Napisał jednego lakonicznego posta. Poza tym nie odpowiedział na żaden stawiany mu zarzut.

Pomimo tego że się chyba dziś około południa zalogował :?

EDIT: Dowód http://forum.purepc.pl/index.php?showuser=2

Edytowane przez kazik2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć z zaciekawieniem przyglądam się zaistniałej sytuacji. Dziwi mnie tylko , że Pan Lisek do tej pory nie zabrał stanowiska w tej sprawie , jak również nawet nic nie napisał. Wiem jak sytuacja wygląda , ale dziwne to trochę , że w końcu właściciel tweaka jak widac nie ma nic do powiedzenia (może nie ma ochoty , chęci ) . Zachowuje się tak jakby mu to było obojętne. Ciekawi mnie czy wogóle się pojawi na purepc aka tweaku aby zaprezentować swoje stanowisko. pozdrawiam

Dokładnie, lisek jako tako jest jedyna osoba po "przeciwnej stronie" i nie dajac nawet o sobie znac (poza zalogowaniem) wypada bardzo negatywnie... Niektorzy mniej kompetentni zachowuja sie bardziej odpowiedzialnie.. by zrobic wszystko aby przywrocic ład, kicha :) Moze lepiej uspokoic te burze bo i tak zalezy jak na razie od kilku osob, wiec niech sie w koncu skontaktuja z księciem Piotrusiem i pogadaja jak dorosli.

ps. choc jesli backup działa i forum istnieje dalej to nic tlyko sie cisezyc, w koncu sytuacja sie ustabilizuje i po kłopocie ;)

Edytowane przez Jacek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Chce podziękować zavader'owi za pozdrowienia :* :lol:

Ale żeby nie było że ot, administratorów było czterech, z czego aktywnych to byli marco i Paranoi'K, i tylko Oni dążyli do tego aby to forum utrzymać. Z tego co widziałem Lisek nie postował i nie zajmował sie forum wcale, chyba był adminem po to żeby być. Wielkie brawa należą sie tym którzy zrobili to co mamy teraz, powinniśmy być Im wdzięczni i starać sie pomóc w jakikolwiek sposób, skoro było napisane raz że kasy nie chcą to nie wiem czemu niektórzy drążyli temat. Jak trzeba będzie to sie zrobi. Sądze też że duży wpływ na to mieli chyba też moderatorzy. Brawa dla Was wszystkich!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sikor, nie jestem prawnikiem i o tym nie pisze w gazecie. Czepiasz sie czego mozesz ale jakos nieudolnie. Wlasnie napisales ze nie zgadzales sie na przetwarzanie danych osobowych a forum to wlasnie robi. Gromadzi i przetwarza oraz udostepnia zarejestrowanym uzytkonikom. Ja sie nie czuje osmieszony ale rozbawiony - to co innego.

Na koniec tylko dodam ze GIODO to najmniejszy problem z obecnych. Polecam tez cytat ze strony:

"Informacji publikowanych w formie nieuporządkowanej, a więc np. nazwisk, które wymienia się w artykułach, nie można uznać za formę przetwarzania danych osobowych w zbiorze. Tym samym nie podlegają one przepisom ustawy o ochronie danych"

Natomiast dane w bazie danych, uporzadkowane sa wlasnie tym, co jest chronione. Czytanie ze zrozumieniem sie klania. Wszystko jest na stronie. :mur: sily mi brak juz, dowidzenia

Tia, czytanie ze zrozumieniem.

No właśnie, dobrze napisałem. Nie podpisywałem oświadczenia o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych, bo nikt ode mnie takiego oświadczenia nie żądał. A nie żądał z braku podstaw do takiego żądania.

Forum nie gromadzi i nie przetwarza danych prawnie chronionych w rozumieniu ustawy "O ochronie danych osobowych". W bazie nie ma żadnych informacji umożliwiających identyfikację użytkownika bez ponoszenia "nadmiernych kosztów, czasu lub działań" (cytat z zaprezentowanej przez Ciebie stronki)

Przeczytaj to kilkukrotnie, może zrozumiesz.

Tak się składa, że ja akurat skończyłem prawo i potrafię czytać teksty ustaw i ich interpretacje. Dodatkowo pracuję w firmie, która ma wiele zbiorów danych osobowych, zarejestrowanych zgodnie z obowiązującymi procedurami i jestem w to bezpośrednio zamieszany.

BTW, mała złośliwość na koniec.

W KŚE też tak piszesz, jak tutaj? Gratulacje. :twisted2:

"Do widzenia" pisze się oddzielnie. Zwykle też w języku polskim używa się interpunkcji. Klawisz przecinka Ci wysiadł w klawiaturze? Wypadałoby też, aby "pan redaktor" używał polskich znaków diakrytycznych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafi.... ale jesteś smiechowym typkiem. Nie dziwie sie zatem dlaczego KŚ jest niczym Kaczor Donald wśród komiksów, jeśli pracuje tam wiecej takich upartych, nie umiejących przyznać się do błedu ludzików.

Dlaczego?

Bo wg Twojego rozumowania zostało złamane prawo o ochronie danych osobowych. Wiec w czyjej obronie teraz wyskakujesz? Bo jesli liska (pewnie znacz tylko jego wersje, jak to "kolega, netowy obrońca" - zjawisko znane głownie z for poświeconych CS ;F) to w tym momencie się pogrążasz, bo to on jako wlasciciel powinien zapewnic tą ochrone. Oczywiscie gdyby baza danych rzeczywiscie podlegała tej ochronie, a NIE PODLEGA. Ale o to tez sie kłocisz podając inny nedzny argument? Ze baza to niby uporządkowany zbior danych, dlatego prawo zostało złamane. Tak, tylko ze wg takiego rozumowania, to prawo było łamane od samego początku istnienia tego forum, jak i kazdego innego, gdyz kazda zarejestrowana (a, na niektorych forach nie trzeba byc nawet zalogowanym), moze bez problemu poznac tą niby uporządkowaną liste (spis jak kto woli) danych, przez klikanie na UŻYTKOWNICY 0_o

Wpadles na to? 0_o

bK poprostu jedna wielka beka z tych pseudo argumentów wyssanych z palca, zeby tylko jak autor sam napisał, podsysac ogień. A kłótnie netowe to jest goowno. Podniecanie ich na siłe to juz jest chamstwo i sku....

elo!

Edytowane przez .:Solid_Snake:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW, mała złośliwość na koniec.

W KŚE też tak piszesz, jak tutaj? Gratulacje. :twisted2:

"Do widzenia" pisze się oddzielnie. Zwykle też w języku polskim używa się interpunkcji. Klawisz przecinka Ci wysiadł w klawiaturze? Wypadałoby też, aby "pan redaktor" używał polskich znaków diakrytycznych.

"Pan redaktor" pewnie ma od tego korektorów. ;) Wystarczy, że skleci parę zdań a korektor mu to poprawi, założę się, że nie tylko ortografia i interpunkcja, ale także błędy językowe. ;)

EDIT : Ja zawsze miałem KŚ za taką "przyjazną" gazetę - lamerska bo lamerska, ale jednak przyjazna a tu taki "zonk". ;)

Dobra koniec OT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Grafi - śmieszny koleś z Ciebie!!! :lol:

Trzymam kciuki za Administrację, jestem z Wami!!! Chociaż w sumie chciałbym, abyście się dogadali i żeby te perypetie znalazły w końcu szcześliwy finał - forum wróciło na stary adres. :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafi tarota stawiać nie muszę, wróżenie z fusów też jest mi obce, aby dowiedzieć się jaki jest poziom twój-waszej gazety wystarczy wejść na PT i kupić KŚE :lol2: , a następnie dogłębnie przeanalizować zawartą w niej wiedzę :blink: , a co do kolegi to się nie znamy więc nie wiem czy możesz mnie takowym nazwać.

A co do Liska to powiem jedno, facet honoru nie masz :oops: , że napuściłeś na nas bandę „bachorów” aby wmawiała nam z góry „ukartowane” racje, bądź mężczyzna i broń swojej racji, gdyż zapewne całej prawdy tu nie usłyszeliśmy.

ps.

nie wiem po co temat został odblokowany :? nic nowego wyżej wymieniona dyskusja nie wniosła, a zaczęła się nagonka :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten przypadek mozna chyba z czystym sumieniem opisac mniej wiecej tak:

"duma zostala urazona przez dzialania podjete przez innych po tym jak "dawalem [gluteus maximus]" od jakiegos czasu"

slowa mojego wychowawcy do kolesia, ktory nie chodzil do szkoly a jak go chcieli wywalic to zrobil wielkie halo - imho bardzo pasuje do obecnej sytuacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciagle dziwi mnie dlaczego Lisek nei wypowie sie w temacie. Wyglada to tak, ze Pan Lisowski, czy jak tam na nazwisko (przepraszam za ew. przekrecenie), wysluguje sie kolegami, ktorzy podsycaja ogien.

Teraz bardzo wazna rzecz:

Droga administracjo, nie ugnijcie sie pod naciskami tej garstki ludzi! Jesli Was zabraknie, purepc upadnie, a Lisek zatriumfuje, jako pierwszy poprosze o usuniecie swoich postow i razem z wami bede budowal to nowe forum. Co jak co, ale nikt nie powie "BYLOOOOOOO!" :) .

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestancie dzieciaki, ja nie pisze w imieniu redakcji ale z prywatnego konta. Problem danych osobowych poruszalem nie dalej jak wczoraj. Kontaktowalem sie ze specjalistami w tej dziedzinie. Jakos zaden z nich nie nazywal sie Sikor i nie podzielal Twojego zdania. Moze dlatego ze takie spory roztrzyga sie w sadzie a nie na forum.

Jak narazie z Waszego forum wiem ze skopiowanie strony na inny serwer wymaga zmiany domeny. Faktycznie jesli tak jest to ja sie nie znam na komputerach. Nie wiem tez co to kradziez i bezpodstawne zarzuty w strone moja i redakcji. Popisujecie sie lepsza (domniemanie lepsza) znajomoscia prawa i przepisow a lamiecie swoj wlasny regulamin! Piszecie ze jestem normalny inaczej i ze pisze farmazony. To ma byc rozmowa na poziomie? Mowicie ze wszyscy redaktorzy pisma komputerowego nie znaja sie na komputerach. Co najlepsze w watku nie na temat i bezpodstawnie. Cala dyskusja z Wami to niestety tylko dziecinnada... ale czego oczekiwac od czlowieka z podpisem "Wredny moderator"? ostatnia sprawa - nie znam wersji Liska, nie pytalem go o to nawet. Wszedlem najpierw tu i zostalem niemile zaskoczony oskarzeniami i atakami. Fajne to forum tworzycie... powodzenia

No tak, jeszcze banda "bachorów" i jestesmy napuszczeni :-) teraz teoria spisku i kolejne obelgi

ludzie skąd wy mieszkacie i którędy Wam na imie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie sie dogadają - w końcu to Liska serwis i własność, nie podejrzewam, zeby z tego rezygnowal. Dziwi mnie tylko, że tak bawi Was to obrzucanie się błotem :) Ponadto jeżeli Marco i Paranoik (znam, fajni goście) byli dobrymi administratorami to chwała im za to. Jednak to nie zmienia faktu, ze tylko tutaj "pracowali" u Liska, który powtarzam setny raz jest właścicielem, z Wami czy bez Was.

Jeszcze jedno? Po co Lisek ma sie wszystkim zajmować? Przecież może miec od tego ludzi, jak każdy właściciel małej firmy robi na poczatku wszystko sam, w miare gry twór się rozrasta dobiera ludzi do pomocy. Ma tez prace, zycie prywatne. Ludzie zastanowcie sie - ma siedziec tylko na tweaku i za co zyc?

Jeżeli ktoś pomagał Ci remontowac dom i go potem sprzatać to oznacza, że może go sobie zabrać?

Jedyna osobą, która ma prawo do serwisu i forum jest Piotrek L i tyle! Nikt wiecej, a ze ktos tam moderowal czy administrowal to jego sprawa - nie jest wlascicielem!

To jest teraz kopia forum, która będzie musiała zniknąć po ponownym pojawieniu sie Tweaka.

Wypowiedziałem się tylko, więc proszę zaraz nie wyciagac mojego zyciorysu, gdzie pracuje, mieszkam, ile mam dzieci i jakie urupowanie polityczne popieram :) Dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to mnie zawsze dziwi... na 1000 uzytkownikow zawsze musi sie znalezc jakis ktoremu nic nie pasuje... nikt was tu nie trzyma sila :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...