Skocz do zawartości
marco

Oświadczenie

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli pan szanowny LISEK chce otworzyc forum z nowymi adminami to mnie napewno na niem nie zobaczy i moich postów tez nie tak jak juz pisał Heat nie bedzie starych adminów i moderatorów to mojej skromnej osoby też tam juz nikt nie zobaczy bo wiem ze z tego forum bedzie drugie pclab :sad: :sad: to smutne ale prawdziwe

Mam tylko jedno pytanie lisek uruchomi forum z baza z przed padniecia forum to czy marco i reszta adminów beda mogli dalej prowadzic ta baze co jest teraz na purepc czy beda musieli ja zlikwidowac :sad: :sad: i zaczyanc wszystko od nowa :sad: :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weźcie pod uwagę to, że jeżeli nawet pousuwamy swoje posty to jesteśmy tylko cząstką tego forum… tu jest zarejestrowanych 58 931 użytkowników a w tym topicu wypowiada się może kilkadziesiąt jednostek.

Mi się wydaje, że z 1 dobrego zrobią się 2 shity.... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O usuwaniu już było:

VII Dodatkowe postanowienia:

13. Administracja forum nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane na forum przez użytkowników. Użytkownik ma prawo do modyfikowania treści swoich postów, nie ma jednak prawa żądać od administracji usunięcia swoich postów, bowiem decyzja o umieszczeniu ich na forum jest traktowana jako równoznaczna z decyzją przeznaczenia ich do użytku publicznego.

No to bedziecie musieli post po poscie (niektorzy kilka tysiecy postow) modyfikowac ich zawartosc buehehehe ;d

Ja tam zostawiam swoje posty, moge isc na Liskowego tweaka, bo nie ma za bardzo innej alternatywy, przeciez nie zostane na labie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Licencja była kupowana nie na firmę ale personalnie na osobę pana Piotra Lisowskiego. Poza tym pan Piotr nie jest właścicielem ani pracownikiem firmy tweak.pl która należy do jego ojca.

Poza tym licencja na sam system jak i większość innego oprogramowania należy do nas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alternatywą bedzie portal razem z forum robiony przez starą gwardię. Wszystko inaczej będzie wyglądało na bank klarowniej i bardziej profesjonalnie.

@Romku

ale baza bedzie musiała być tworzona od podstaw...? wszytkie posty ktore są siłą tego forum zostaną na forum Liska (jezeli do tego dojdzie) a to może stawiać starą gwardie na przegranej pozycji :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alternatywą bedzie portal razem z forum robiony przez starą gwardię. Wszystko inaczej będzie wyglądało na bank klarowniej i bardziej profesjonalnie.

I to mnie cieszy i jednoczesnie trzyma w przekonaniu , ze bedziemy po prostu lepszym portalem i forum dyskusyjnym...

Jesli nowego tweaka (purepc) beda prowadzic takie osoby jak marco , para , romek + reszta moderacji to jestem w 100% pewien , ze sie utrzymamy dluzej niz tweak liska . Najlepszy tego przyklad -> ostatni zlot , ktory to oni prowadzili i przygotowali a nie osoba , ktorej powinno na tym najbardziej zalezec :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sygnaly powiadasz?

2077336[/snapback]

Skoro nie ma pojęcia o zagadnieniu, to niech się nie wypowiada.

BTW, nie mam wpływu na to, co pokazują użytkownicy. Regulaminu forum to nie łamie.

No tak zada człowiek pytanie to zostanie zjechany.

Mam prosbe do moderatorow. Jesli jeszcze jakis bystrzacha wystrzeli w kradzieza bazy, ew. z ujawnianiem danych osobowych, zrobcie mu krzywde.

Czy to było do mnie? To wróć do tego co pisałem i powiedz gdzie było coś o tym, że ktoś ukradł bazę? Pytałem tylko bardziej zorientowanych jak to wygląda z prawnej strony no i dostałem odpowiedź od Marco

" Nie można sformułować określenia własności w stosunku do pojęcia baza danych. Można w stosunku do treści w niej zawartych, a treść ta należy tylko i wyłączenie do autorów. Serwis jako taki świadczy tylko i wyłącznie usługę polegającą na pokazywaniu tych informacji. Na podobnej zasadzie co google świadczy usługą polegającą na wyświetlaniu fragmetów tekstów należących do kogoś innego, mimo, że nie jest właściclemem praw autorskich do prezentowanych fragmentów ani nie rości sobie do nich prawa."

Co sporo wyjaśnia i jak widać nie ma o czym mówić. Bo skoro nie można mówić o własności bazy danych to nie można też mówić o jej kradzieży...

Weź sobie baranka strzel, co? To są dane ogólnodostępne - sami eksperci na tym forum. Ostatnie zdanie w cytacie to chyba do siebie odnosisz. Wklejenie tego tutaj to tak jak wklejenie fragmentu z panoramy firm - straszne świństwo po prostu, faux pas jak cholera O_o

http://www.ripe.net/fcgi-bin/whois?form_ty....x=0&submit.y=0

Stary weź się trochę zastanów i przeczytaj np. coś takiego

A swoją drogą to jestem ciekaw swojego zachowania gdybym znał Liska osobiscie i mieszkał blisko niego

Głównie chodziło mi o uniknięcie tego typu zachowań - to po prostu zajeżdża grośbą i tyle, a w ten sposób to nic nikt nie rozwiąże...Teraz już nie trzeba znać Liska ani wiedzieć gdzie mieszka bo już się wie (przynajmniej gdzie jest firma jego ojca) a takie rzeczy w tym momencie nie są chyba nikomu potrzebne. Ale jak wolicie. Bezsensowne dolewanie oliwy do ognia.

Pozdr

EDIT: Z drugiej strony teraz to i tak już wygląda na to, że będzie z tego kupa, i w sumie można chyba skończyć z kurtuazją :wink:

Edytowane przez zayonnc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slavOK nie rozumiesz, że siłą forum nie są posty, a ludzie, które te forum tworzą, czyli my :] więc nie pisz, że jesteśmy na straconej pozycji

co liskowi z bazy jak na jego forum pozostaną tylko lamy

edit.

Arnie>>>Oglądasz profil>>>Opcje profilu>>>Znajdź posty użytkownika

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja decyzja moze byc tylko jedna :) jestem z wami... na forum nigdy nie widzialem zadnej wypowiedzi Liska wiec nic mnie przy nim nie "trzyma" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

im wiecej ludzi sie zajmie budowa nowego forum tym lepiej, teraz tylko kazdy musi postanowic z kim bedzie:)

"bendem prezydentem!"

A co do tematu - dzis jade na świeta pojawie się dopiero za ok. tydzień i mam nadzieje ze wszystko zostanie tak jak jest teraz...

Jeśli nie to pamiętajcie o mojej posadce prezydenta ;)

Gratz i wesołych świąt wszystkim życzę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak cos takiego powstanie to ja sie oczywiscie przyłaczam do starej gwardii!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...