Mila Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 witam, niedawno kupiłem karte TV PixelView Play TV HD - wszystko byloby ok gdyby nie jeden mankament : podczas ogladania televizji od czasu do czasu bez mojej ingerencji zmieniają się np. kanały, głośność lub tez program obslugujący tuner po prostu sie wyłącza lub sam włącza w najmniej oczekiwanym momencie. sprawdzałem dwie wersje sterowników, które mi wpadły w ręce ale dalej ten sam problem. dodam, że TV oglądam pod win ME , używam firmowego softu, a konfiguracja kompa jak w stopce. może ktoś miał podobny problem ? P.S. a może jest jakiś inny program który obslużyłby tą kartę (zaznaczam że jest na nowym 10-bitowym chipie Conexant CX23881, a z tego co się orientuję gro programów wymaga kości BT848/878). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulik Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 witam, P.S. a może jest jakiś inny program który obslużyłby tą kartę (zaznaczam że jest na nowym 10-bitowym chipie Conexant CX23881, a z tego co się orientuję gro programów wymaga kości BT848/878). + Na Twoje problemu z niestabilnym firmowym softem nie ma rady. To jest syf. Pocieszę Cię, że wiele programów obsługuje taką kartę. (pomimo tego, ze oficjalnie nie ma o tym mowy). Najlepszy jest wg mnie jest iuvcr. Jeśli chcesz to podam ci wszystkie programy jakie obsługują tę kartę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mila Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 jezeli mozesz to podaj mi te programy... wlasnie testuje iuVCR z moja karta TV, jesli dam automatyczny skaning kanalow to znajduje tylko 1 kanal... ale zawsze mozna recznie dokoptowac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomik47 Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Jak miałem tą kartę i W98, to to co sie działo wołało o pomstę do nieba. Zwisy, krytyczne wyjątki, etc. Dopiero pod XP działa jka trzeba. Do oglądania proponuję program Borg TV Professional (dobry obraz, dużo opcji, brak wzorków na pełnym ekranie - były w programie od karty). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mila Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Jak miałem tą kartę i W98, to to co sie działo wołało o pomstę do nieba. Zwisy, krytyczne wyjątki, etc. Dopiero pod XP działa jka trzeba. Do oglądania proponuję program Borg TV Professional (dobry obraz, dużo opcji, brak wzorków na pełnym ekranie - były w programie od karty). No niestety tak jak przypuszczalem program ten obsługuje tylko karty oparte na chipie BT848/878 wiec nie dalo sie go w ogole uruchomic.:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulik Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 No niestety tak jak przypuszczalem program ten obsługuje tylko karty oparte na chipie BT848/878 wiec nie dalo sie go w ogole uruchomic.:( BorgTV nie ma prawa działać z tą kartą. Ponadto Borg potrafi rozwalić Windowsa XP. Mi udało się odpalić na tej karcie: ChrisTV, PowerVCR II, wspomniany już iuvcr oraz kombajn multimedialny Media Jukebox. http://www.tv-cards.com/index.php?page=apps - pod tym adresem masz spis programów do TV. Nie wszystkie próbowałem, gdyż mi najzupełniej wystarcza iuvcr. Jeśli wykrywa ci tylko jeden kanał to znaczy, ze chyba masz kiepską antenę TV. Mi na autoscanie znajduje kilkanaście kanałów. Niestety nie zadziała mi żaden program do obsługi pilota. Na pewno nie działa VirtualDub, Ferro, Borg, Showshifter (straszny syf - odinstalowuje nowsze kodeki i zastępuje je starymi) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Nie wiem jak w innych systemach, ale u mnie pod WinXP chodzi bez problemu. Steroiwniki: 1.08new z www.prolink.pl lub 1.09 z www.prolink.com.tw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulik Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Nie wiem jak w innych systemach, ale u mnie pod WinXP chodzi bez problemu. Steroiwniki: 1.08new z www.prolink.pl lub 1.09 z www.prolink.com.tw U mnie najnowsze stery 1.09 nie działają. Podczas instalacji ich system wykrywa zupełnie inne urządzenia niż podczas instalacji poprzednich wersji sterów. Później programy informują mnie, że nie mam poprawnie zainstalowanej karty TV. Odniosłem wrażenie, ze te stry są przeznaczone dla innych kart. Jeśli jednak u innych działają, to dlaczego u mnie są takie problemy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Używałem tej karty z dwa miesiące i pod XP żadnych problemów na sterach 1.08, pod 98 nie bawiłem się dużo, ae pare razy mi się coś zwiesiło. Co do wykrywania tylko jednej stacji na autoskanie to mogą być problemy jeżeli korzystasz z kablówki- jest na to rada- poszukaj tutaj- http://www.prolink.pl/sterowniki/tm_driver...ers/PLAY_TV_HD/ !!! To naprawdę niezła karta, bez porównania lepszy obraz niż na Play TV Pro Prolinka! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mila Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Używałem tej karty z dwa miesiące i pod XP żadnych problemów na sterach 1.08, pod 98 nie bawiłem się dużo, ae pare razy mi się coś zwiesiło. Co do wykrywania tylko jednej stacji na autoskanie to mogą być problemy jeżeli korzystasz z kablówki- jest na to rada- poszukaj tutaj- http://www.prolink.pl/sterowniki/tm_driver...ers/PLAY_TV_HD/ !!!sprawdzalem i te stery, ale bez poprawy, znalazlem jeszcze jeden program obslugujacy te karte : FERRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Pisałeś na początku, że używasz ME- spróbuj zapuścić XP powinno pomóc! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulik Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 znalazlem jeszcze jeden program obslugujacy te karte : FERRO Szczerze mówiąc jestem zdziwiony, ze Ferro Ci działa. Muszę to sprawdzić u siebie. Może wyszła jakaś nowa wersja, że obsługuje tę kartę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 ja mam coprawda Pixelview Play TV Pro RC/FM ale u mnie takze dziala bezproblemowo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulik Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Jeśli chodzi o Ferro to rzeczywiście dodano obsługę paru nowych kart. Jednak w ustawieniach gdy trzeba podać model karty nie ma nazw tych modeli. Gdy jednak ustawiam na Autodetect mam problemy z dżwiękiem (brak). Jeśli można spytać, to jak skonfigurowałeś ten programik? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mila Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Gdy jednak ustawiam na Autodetect mam problemy z dżwiękiem (brak). Jeśli można spytać, to jak skonfigurowałeś ten programik?na razie jestem na etapie testowania FERRO, rzeczywiscie w menu wyboru karty nie ma tego modelu (Play TV HD), wybieram tak jak Ty "pixelview" i sam wykrywa tuner conexant?881. Nastepnie dostrajam kanaly TV i zapisuje ustawienia. Co do dzwieku to przy uruchomieniu wyskakuje blad ze wybrany przeze mnie format audio jest nieobslugiwany i pojawia sie tylko obraz z tunera (bez dzwieku) , wystarczy jednak ze przelacze (PgUP-PgDown) na inny kanal i dzwiek juz jest. natomiast przy nagrywaniu , zapisuje sie tylko obraz bez sciezki dzwiekowej. Prawdopodobnie jest to spowodowane tym ze w menu "urządzenia przechwytujace Audio" nie moge wybrac innego ustawienia niz "Mono Mix" (pierwsze z listy), podczas gdy u mnie powinno byc "CD Player" - tzn mojego wyboru nie da sie zapisac, bo gdy wroce za chwile do tego menu to program znow ustawia domyslnie "Mono mix". Moze dlatego ze mam wersje niezarejestrowana ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mila Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 no i juz nagrywa z dzwiekiem, mam jeszcze problem z programatorem : nie przerywa nagrania po zadeklarowanym czasie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulik Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Pojawia mi się ten sam rodzaj błędu, jednak w zaden sposób nie mogę uruchomić dźwięku. Mam zaprogramowane kanały, ale jeśli między nimi przełączam to i tak dźwięk się nie uruchamia. Będę walczył dalej. W jaki sposób udało Ci się ustawić, ze nagrywa Ci również dźwięk? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bat Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Ja mam problem z konfliktami sb live 5.1 vs Play tv hd Jak to przejsc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulik Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Ja mam problem z konfliktami sb live 5.1 vs Play tv hd Jak to przejsc? Czy twój problem dotyczy wszystkich programów, czy tylko jednego? Jeśli w ogóle nie masz dźwięku to sprawdź czy ustawiłeś na karcie muzycznej źródło dźwięku zgodnie z tym jak podpiąłeś kartę TV. Ja mam SB Live! i Pixelview PlayTV HD i poza powyższym problemem z programem Ferro (udało mi się nawet wyeliminować komunikat o błędzie, ale dźwięku nadal niet) dźwięk działa OK. Podaj więcej szczegółów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bat Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Moj problem jest nastepujacy. Kiedy zainstaluje na nowo xp, sp1, stery do sb live i do play tv hd wszystko chodzi ok. Ale po zainstalowaniu sterow do grafy xp sie nie wlacza, tylko w trybie awaryjnym, takie samo irq maja u mnie kontoler scsi i sb live ale chodza razem i jest ok. Maja one przerwanie 12, grafa ma irq 5 a tuner irq 11. I razem za chiny nie chodza, jak wyciagne sb live to jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mila Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Pojawia mi się ten sam rodzaj błędu, jednak w zaden sposób nie mogę uruchomić dźwięku. Mam zaprogramowane kanały, ale jeśli między nimi przełączam to i tak dźwięk się nie uruchamia. Będę walczył dalej. W jaki sposób udało Ci się ustawić, ze nagrywa Ci również dźwięk?szczerze mowiac nie wiem, majstrowalm cos w opcjach i za kazdym razem sprawdzalem czy nagrywa, syzyfowa praca... ale w koncu zaczal zgrywac z dzwiekiem:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Moj problem jest nastepujacy. Kiedy zainstaluje na nowo xp, sp1, stery do sb live i do play tv hd wszystko chodzi ok. Ale po zainstalowaniu sterow do grafy xp sie nie wlacza, tylko w trybie awaryjnym, takie samo irq maja u mnie kontoler scsi i sb live ale chodza razem i jest ok. Maja one przerwanie 12, grafa ma irq 5 a tuner irq 11. I razem za chiny nie chodza, jak wyciagne sb live to jest ok. SB live i te ciagle problemy z tunerami :x moj kumpel mial to samo i niestety nic na to nie mogl poradzic. Live juz ma to do siebie ze wchodzi w konflikty z tunerami sprobuj zainstalowac jakies nowsze stery do SB moze to cos zmieni pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mila Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Moj problem jest nastepujacy. Kiedy zainstaluje na nowo xp, sp1, stery do sb live i do play tv hd wszystko chodzi ok. Ale po zainstalowaniu sterow do grafy xp sie nie wlacza, tylko w trybie awaryjnym, takie samo irq maja u mnie kontoler scsi i sb live ale chodza razem i jest ok. Maja one przerwanie 12, grafa ma irq 5 a tuner irq 11. I razem za chiny nie chodza, jak wyciagne sb live to jest ok. sprobuj zainstalowac jakies starsze stery, dawno temu mialem problem z dzwiekiem na swoim starym kompie z karta Aztech, najnowsze wtedy stery od producenta bardzo znieksztalcaly dzwiek, zainstalowalem jakies kompatybilne "windowsowe" i poszlo bez problemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Moj problem jest nastepujacy. Kiedy zainstaluje na nowo xp, sp1, stery do sb live i do play tv hd wszystko chodzi ok. Ale po zainstalowaniu sterow do grafy xp sie nie wlacza, tylko w trybie awaryjnym, takie samo irq maja u mnie kontoler scsi i sb live ale chodza razem i jest ok. Maja one przerwanie 12, grafa ma irq 5 a tuner irq 11. I razem za chiny nie chodza, jak wyciagne sb live to jest ok. Spróbuj poprzekładać karty w slotach PCI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Moj problem jest nastepujacy. Kiedy zainstaluje na nowo xp, sp1, stery do sb live i do play tv hd wszystko chodzi ok. Ale po zainstalowaniu sterow do grafy xp sie nie wlacza, tylko w trybie awaryjnym, takie samo irq maja u mnie kontoler scsi i sb live ale chodza razem i jest ok. Maja one przerwanie 12, grafa ma irq 5 a tuner irq 11. I razem za chiny nie chodza, jak wyciagne sb live to jest ok. SB live i te ciagle problemy z tunerami :x moj kumpel mial to samo i niestety nic na to nie mogl poradzic. Live juz ma to do siebie ze wchodzi w konflikty z tunerami sprobuj zainstalowac jakies nowsze stery do SB moze to cos zmieni pozdrav Lagier w konflikty wlazi sb16 emulation ja to rozpykuje w ten sposob ze pod winda zmieniam mu zakresy na konfiguracje ostatnia z mozliwych Ostatniio mialem tez straszny problem z tunerem po zmianie plyty na 845pe max nie dalo sie jej zainstalowc bez wzgledu czy z livem czy bez ciagle robila konflikty z acpi na plycie i co ciekawsze nie powinna tego robic bo standardowo kozysta z innego przerwania i zakresu pamieci Ten problem rozwiazalem odpalajac tryb awaryjny i tam zmieniajac zakresy i irq na standardowe karty - zrobilem tak dlatego ze winda nie pozwala na zmiane tych parametrow a w aawaryjnym mozesz ustawic jakie chcesz :) I karta dziala ale namotalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulik Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Wracając do tematu programów obsługujących kartę Pixelview PlayTV HD. Wczoraj zassałem z sieci ATI Multimedia Center (czy jakoś tak) w wersji 7.7.0.1. Jest tam programik video-in i ku memu wielkiemu zdziwieniu bezbłędnie obsługuje on tę kartę. Obraz jest idealny (takiego jeszcze nie widziałem na tej karcie), możliwość wyboru róznych rozdzielczości, dużo opcji nagrywania.... Nie wiem tylko, czy pójdzie on gdy nie ma się zainstalowanej karty graficznej ATI. Ja mam Radka 9000 VIVO i programik ten sciągałem do obsługi wejścia wideo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mila Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 ja najlepsze efekty wizualne mam na oryginalnym sofcie, pozostale testowane przeze mnie programy daja juz nieco gorszy obraz. Nie wiem dlaczego ale w programach "ferro" i "iuVCR" kanaly "polozone na wyzszych czestotliwoscach (od 300 MHz w gore) nie chca sie idealnie dostroic tzn albo mam dobry obraz i szum, albo znowoz obraz jest bardzo przejaskrawiony i "skaczący" ale juz z dzwiekiem. Wina tunera? niby wykrywa automatycznie, a z reszta przelecialem chyba wszystkie z listy tunery Philipsa i Temic'a. Dodam ze w oryginalnym sofcie niedogodnosc ta nie wystepuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bat Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 U mnie dzieje sie tak: -capture max 352x288 -obraz taki sobie -w iuvcr nie chce nagrywac z kompresja -w power vcr II tylko z kompresja mpeg1 -w ferro nie chce nagrywac z kompresja -w ati media center nie znajduje kanalow kablowych a moze tylko do kanalu 125 czyli nie ma hyperbandu -w fabrycznym sofcie nagrywa tylko bez kompresji W sumie najbardziej odpowiadal by mi ferro gdyby tylko chodzil bezproblemowo i z nagrywal z kompresja. Jesli ktos mi moze cos podpowiedziec to bede wdzieczny. P.s. Zaczynam miec ochote na wymiene tego tunera na bt878 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 no ja tez mam jakis hukowy chipset co ty, i tez myslalem nad BT878 albo cos z rodzinki. Kurde nawet na mojej karcie przez ten chipset nie moge sobie Canal + odkodowac :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulik Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 U mnie dzieje sie tak: -capture max 352x288 -obraz taki sobie -w iuvcr nie chce nagrywac z kompresja -w power vcr II tylko z kompresja mpeg1 -w ferro nie chce nagrywac z kompresja -w ati media center nie znajduje kanalow kablowych a moze tylko do kanalu 125 czyli nie ma hyperbandu -w fabrycznym sofcie nagrywa tylko bez kompresji W sumie najbardziej odpowiadal by mi ferro gdyby tylko chodzil bezproblemowo i z nagrywal z kompresja. Jesli ktos mi moze cos podpowiedziec to bede wdzieczny. P.s. Zaczynam miec ochote na wymiene tego tunera na bt878 A jaki masz sprzęt? U mnie na starym procku (Celek900) też nie chciało nagrywać z kompresją na wyższej rozdzielczości niż 480x320. Jedyne co można zrobić to w locie kompresować za pomocą kodeka PicMJpeg (chyba tak sie to nazywa). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...