boratsc Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Mam pytanie czy jest jakas różnica pomiędzy kontrolerami sprzedawanymi na allegro (Klik) a tymi w sklepie bo różnice cenowe (nawet pomiędzy różnymi sklepami) są ogromne (ja moge mieć nówke ze sklepu za 37zł (czyli tak średnio jak z allegro+koszt wysyłki) ale widziałem też po 80zł. Ja chce tylko podłączyś swój telefon do pc więc nic wielkiego nie jest mi potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 v 1.1 - predkosc transferu jest smieszna v 1.2 - tu juz transfer jest lepsiejszy ale w liczbach ci nie powiem (google) class 1 zasieg 100ft = 30m class 2 zasieg 33ft = 10m class 3 zasieg 10ft = 3,3 m lub w odwrotnej kolejnosci :) wiec teraz te najtansze to beda v 1.1 class 3 a te drozsze v 1.2 class 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Już dawno są v2.0 z transferem do 3 mega (niektórzy reklamują nawet 5) i zasięgiem 100-130m ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk555 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 ja mam takie cos: http://www.usb.com.pl/index.php?id=2&idp=4...etooth_BT-007Si * Chipset Bluetooth v.1.2, * Częstotliwość: 2,4GHz ~ 2,483Ghz, * Przepustowość: 1Mbps, * Zasięg: do 100m, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdmen Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Już dawno są v2.0 z transferem do 3 mega (niektórzy reklamują nawet 5) i zasięgiem 100-130m ;)Ściemniają....;) Przeważnie są to te same urządzenia i w sklepach i na allegro, w sklepach mają duże marże i tyle... Wiem bo sam sprzedaję po 99,00 PLN, adaptery które są na allegro po 21,50. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 jednak jest jakas roznica... mam adapterek Trusta BT 2.0 za jakies 40zl, ktory bez sterownikow z plyty i oprogramowania (w moim przypadku Widcomm) dzialac nie chce. Z drugiej strony ojciec ma dongla BT za jakies 80zl, ktory WinXP normalnie wykrywa i nie wymaga on zadnych dodatkowch sterownikow - wszystko jest juz w Windzie. Tak wiec jakies tam roznice moga byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Odkopie troche. Posiada ktos moze sterowniki do takiego blutusza, albo wie, skad sciagnac ? Kupowalem na allegro, ale sprzedawca nie dodal cd a skontaktowac sie z nim to nie lada wyczyn. --- Problem rozwiazany. Nie pomoglo zainstalowanie samego oprogramowania BlueSoleil, trzeba bylo zastosowac pewien trick - http://www.forum.tweaks.pl/index.php?showtopic=6407 Edytowane 26 Czerwca 2007 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Jak juz ktos odkopal, to dodam tylko, ze jest jeszcze jedna roznica miedzy nimi. Te tanie nie maja lecencji (czy cos na ten styl) i ich numery MAC sa identyczne dla kazdego egzemplarza i maja postac 00-00-00-00 lub 11-11-11 itd... Niby to nic waznego, ale jak sie bedzie probowalo polaczyc ze soba 2 takie urzadzenia (np w celu zrobienia sieci bezprzewodowej), to sie to nie uda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hatemoder Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 ja mam takie cos: http://www.usb.com.pl/index.php?id=2&i...etooth_BT-007Si * Chipset Bluetooth v.1.2, * Częstotliwość: 2,4GHz ~ 2,483Ghz, * Przepustowość: 1Mbps, * Zasięg: do 100m, i żeczywiście dane sie zgadzaja ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Jak juz ktos odkopal, to dodam tylko, ze jest jeszcze jedna roznica miedzy nimi. Te tanie nie maja lecencji (czy cos na ten styl) i ich numery MAC sa identyczne dla kazdego egzemplarza i maja postac 00-00-00-00 lub 11-11-11 itd... Niby to nic waznego, ale jak sie bedzie probowalo polaczyc ze soba 2 takie urzadzenia (np w celu zrobienia sieci bezprzewodowej), to sie to nie uda. Na szczescie do takich celow nie potrzebuje BT, tylko do laczenia sie komy z kompem. :] Co smieszne BlueSoleil za Chiny ludowe nie chce dzialac, na szczescie FMA smiga. i żeczywiście dane sie zgadzaja ?? I lol'd. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...