Skocz do zawartości
pesymik

Zablokowany Internet A Może Wirus?

Rekomendowane odpowiedzi

Mój komputer i kolegi jest podłączony przez router do sieci kablowej(ASTER). Dzialalo to juz od miesiecy kiedy nagle u kolegi działa wszystko tj. BitComet, Tlen ale nie dzialają stronki(IExplorer, Opera). U mnie nie ma żadnych problemów z internetem. Jaki może byc tego powód i jak to naprawić??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdzic DNSy u kumpla

jego adresy

Adres IP 192.168.0.100 moj IP 192.168.0.101

a reszta jest takie i u mnie i u niego

Maska podsieci 255.255.255.0

Brama 192.168.0.1

DHCP 192.168.0.1

DNS 192.168.0.1

kreator sieci WIN XP niczego nie zmienil :(

Edytowane przez pesymik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyczyna twojego problemu nie leży zapewne po stronie sprzętu a oprogramowania, wystarczy dziurawy WinXP i zapewne złapał jakiegoś trojana albo wirusa - a nawet napewno jeśli inne programy działają - inne porty niż 80. Zainwestuj w Nod32 lub Avast Home Edition z najnowszą auktualizacją,który po ponownym uruchomieniu przeskanuje pliki na dyskach.

Edytowane przez chewolf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze antywirus (firewall) zablokował dostep do tych programow. Ja tam miałem na Pandzie

Raczej nie.Inne programy działają. W IExplorerze były zabezpieczenia na poziomie niestandardowym i dlatego nie działał.Dałem domyślne i działał przez kilka sekund. Jednym słowem tylko format c: i ponowna instalacja WINXP naprawi ten błąd. Dzięki za rady. Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi