Maniur Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) Zwracam się z prośbą do posiadaczy tej karty o porównanie jej wydajności np. do mobilnej Ati Xpress200 lub stacjonarnej GF4 Titanium. Spotkałem się z dwoma wersjami tej karty: 32MB oraz 64MB. Czy wielkośc pamięci RAM w tym przypadku wpływa znacząco na wydajność karty graficznej. Najlepiej dla mnie by było poznać taktowanie rdzenia i pamięci w GF4 420 Go lub/i zobaczyć wynik w 3D Marku 2001. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi, pozdrawiam. Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez Maniur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zwracam się z prośbą do posiadaczy tej karty o porównanie jej wydajności np. do mobilnej Ati Xpress200 lub stacjonarnej GF4 Titanium. Spotkałem się z dwoma wersjami tej karty: 32MB oraz 64MB. Czy wielkośc pamięci RAM w tym przypadku wpływa znacząco na wydajność karty graficznej. Najlepiej dla mnie by było poznać taktowanie rdzenia i pamięci w GF4 420 Go lub/i zobaczyć wynik w 3D Marku 2001. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi, pozdrawiam. Ja może nie jestem użytkownikiem, ale mam kumpla z bliźniaczym do mojego laptopem, tylko zamiast X200 ma Gf4 420 Go. Wydajnościowo to się prezentuje tak : w starszych tytułach (bez DX 9.0, mniej vRAMożerne) jego karta jest odrobinkę szybsza (w war 3 ja żeby mieć PEŁNĄ płynność ustawiam wszystko na max, tylko paletę na 16b, a kolega może dać spokojnie paletę 32b) NFS:U2 na 420 ktoś odpalał na max detalach (ile tylko się dało włączyć) i chodziło płynniutko. Aż się zdziwiłem. Za to X200 jest lepsze jeśli chodzi o nowe produkcje. Obliviona nawet odpaliłem :) ~14 fps średnio w exteriorach i potrafi czasem zwolnić, w interiorach spoko :). Atutem GF 4 420 Go jest własna pamięć, bo jest dużo szybsza i nie zżera RAMu, z drugiej strony w X200 można ustawić 128 wolniejszej, ale niektóre gry bez tego 128 się nie odpalą. Niemniej laptop nie jest maszyną do grania. Jeśli wolisz starsze produkcje to ten GF 4 420 będzie optymalny, jeśli planujesz odpalić chociażby Vistę, to X200 zdecydowanie króluje (sprzętowa obsługa DX 9.0). Ponadto na X200 jeśli zmninalizujesz ustawienia, to jednak sporo nowych rzeczy odpalisz. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...