adi_em Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 A jakie np. bajery?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 eax z kolejnym numerkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) lekko odswieze temat i wrzucę 2 słowa od siebie- otóż: wczoraj przywedrowała do mnie x-fi platinum cała noc przesłuchań, porównań z a2zs (domowy marantz se+ b&w , słuchawki Grado oraz zestawy z-2300- spieszyłem sie bo własnie dzis przyjechał po nie nowy włascicel ) w najwiekszym skrócie - róznica jest słyszalna od razu - dynamika nagrań , kontrola poszczególnych zwłaszcza dolnych pasm dzwieku jest zauwazalnie lepsza , wokale bardziej klarowne i mają wiekszą ekspresję ,scena dziękowa w koncu nabrała odpowiedniego oddechu i rozmiaru zeby była sytuacja klarowna- z bajerów typu crystalizer itp nie korzystałem bo nie było takiej potrzeby - wave zrobiony eac, tłoki, ape i flac -wiec poprawiac raczej nie było czego a i chciałem porównać "czysty" dzwiek płynący z obu kart odszukałem jednak stare mp3 (192> ; vbr)i przyznać trzeba ze ów crystalizer faktycznie działa -zwłaszcza na tak niemuzykalnych głosnikach jak z2300 róznica była najbardziej słyszalna dobrze udzwiekowione gry to równiez nowy świat doznań, to samo tyczy sie np. filmów dvd (Gladiator obejrzany na prędce objawił sie jak produkt z zupełnie nowym podkładem muzycznym- nieznanym na a2zs ) reszta- cmss 3d na słuchawkach podczas gier jest kapitalny i wysmienicie sie sprawdza - podoba mi sie "wystrój " nowych sterowników -szybko, klarownie i bez zbednych udziwnień ubiegając niejako ewentualne zarzuty przeciwników x-fi od siebie dodam że całosc jest zupełenie obiektywnym króciutkim opisem wrażen nowego uzytkownika tego produktu a róznica pomiedzy 2 kartami daleko wybiega poza granice sugestywnosci czy autosugestii usprawiedliwiajacej wydanie dodatkowej kasy jesli x-fi by nie spełnił moich oczekiwan mam mozliwosc oddania go na 2 dzien i zostania przy a2zs -ale zdecydowanie pokazał wyzszosc w kazdej dzwiekowej materii Edytowane 17 Maja 2006 przez bartezjusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 wkoncu jakis obronca ucisnionych posiadaczy x-fi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 ja testowalem na b&w i kefach i roznica byla tego nigdy nie negowalem ale jakos nie poczulem usprawiedliwienia ceny (dwa razy taka w tamtych czasach) teraz x-fi za mniej niz 350zl to super wybor i nie zaprzeczam temu :) pozdro i dzieki za recke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Witam. Po przeczytaniu racki bartezjusz-a, doszedłem do wniosku że zmienię dzwiękówke właśnie na XFi, tylko teraz mam pytanie czy muszę koniecznie brać taką z panelem i konkretnie jaki model za jaa kasę by nie byłą jakś obkrojona, czy też moge sobie zostawić panel z 2 ZS, który specjalnie dokupywałem i czy bedzie mi pasował w 100% i jaką karte należałoby wtedy kupić? W piątek zamierzam wybrać się po słuchawczki jakieś dobre wiec dzwiękówka nowa też by się przydałą, moje Technics RP-F800 już się chyba wysłużyły. Co do sprzętu dalszego to raczej nie powinno być problemu Yamaha RX-V496, dvd Sony, głośniki Jamo E470 itd(5.1sys) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Worms14 Masz przyklejony topic o X-Fi: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=173387 :blink: Przeczytaj go, będziesz wiedział czym się różnią BTW: Widziałem na Allegro nowe z gwarancją X-Fi Platinum za jakieś 540 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Dla mnie sprawa wyglada tak. Jesli kogos stac to kupujcie, jesli nie to kup audigy 2 Zs staracisz kilka bajerow i tyle. Porownywalem X-fi do dzwiekowki na plycie An7(SoundStorm) roznica olbrzymia w kazdym tescie: filmy, muzyka, gry. Nie porownywalem do Audigy 2 Zs(wiadomo ze stoi duzo wyzej niz SoundStorm), no ale kupujac X-fi, napewno dostaniesz Eax5, Swietny moim zdaniem dzwiek przeszczenny w sluchawkach(szczegulnie zauwarzalne w grach) Crystalizer czasami cos daje ale raczej dopiero powyzej mp3 192kbs. przy 128kbs czesto potrafi pogorszyc sprawe. Jesli chodzi o fps to nie zauwzylem zadnej roznicy w porownaniu np. z SS, a Creative tak zachwalal ze gry beda szybciej smigac na X-fi, testowalem F.E.A.R, Far Cry, AoE3, Nfs Most Wanted. Wiec za duzo plusow na kozysc X-fi raczej niema. Wiec tu chodzi chyba o pieniadze glownie. ja kupilem bez zastanowienia i jestem zadowolony, aczkolwiek jesli bym patrzyl na kase to bym nie kupil, Wtedy jak ja kupywalem nie patrzylem za bardzo na kase, jak bym mial teraz kupowac to raczej bym wybral Audigy 2 Zs bo jednak roznica w cenie jest duza. A za te kilka bajerow nie warto az tyle doplacac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 lukadev, nie myślałeś przypadkiem o skorzystaniu z jakiegoś softu sprawdzajacego ortografię? Chyba nie, bo to co "tworzysz" jest wręcz powalające. :angry: Tylko kila przykładów z Twojej wypowiedzi: przeszczenny, szczegulnie, zauwarzalne O interpunkcji i gramatyce też raczej nie słyszłeś. Weź pod uwagę fakt, że twoje "dzieła" są niezgodne z regulaminem. I bez polemiki, proszę, bo dostaniesz przy okazji procenty za OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 A Z-5400 nie maja nigdzie gniazdka na sluchawki? Toz juz moje X-530 maja cos takiego...Sorry że tak późno odpisuje praca nie było czasu Z-5400 ma weśćie słuchawkowe i pomocnisze naprzykład Sorry że tak późno odpisuje praca nie było czasu Z-5400 ma weśćie słuchawkowe i pomocnisze naprzykładTak to jest jak ktoś sie śpieszy ;p wejścia są z lewej strony z boku panela Z-5400 wieć X-FI kupiłem ale bez panela bo po co no i udało mi sie dorwać na allegro za 300zl używke ;)))) na gwaracji :)))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Ja tam przesiadłem się z Audigy 1 na X-FI i nie żałuje tych 400zl. Crytalizer jest spox mi wystarcza ale i tak głównie ta kartę kupiłem dla przestrzennego dźwięku w słuchawkach Stereo, bo to zawaliście działa i te pierdziawki słuchawki 5.1 możne se gdzieś wsadzić. Mam Sennheisera DH515 i dźwięk przestrzenny tworzony przez tą kartę jest kapitalny - głównie BF2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) jak tak słucham bartezjusza to sobie myslę że jak się wyrobię to kupie dzisiaj może xfi ;) edit: kupiłem :-) nie podoba mi się oprogramowanie ale dźwiękowo - zgodze się z bartezjuszem co do jednego (tyle jestem w stanie uchwycić po chwili słuchania) - przestrzeń jest lepsza, wysokie tony - lepiej zarysowane. bas zchodzi delikatnie niżej. Napiszę więcej jak będę miał czas posłuchać dłużej. Dalej nie mam czasu się nacieszyć ale zapoznałem się z softem i nie jest źle. Karta gra lepiej od zsa i jest to słyszalne. Nie ma pomiędzy przepaści - różnice do usłyszenia tylko na własciwym poziomie reszty gratów. imo przystawiając do ceny (nówka z 2l gw, box, extreme music - 329zł) różnica tak z pogranicza opłacalności ;) piszę tylko o jakości analogowego stereo, w grach nie testowałem. Podobają mi się efekty w entertainment mode - wygodne i świetnie brzmią. Edytowane 8 Czerwca 2006 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 ja po przejsci z a1 na x-fi też nie załuję, choć tera kaasa by sie przydała:) jedyny mankament jaki zauważyłem w związku z tą kartą to support... aż mnie kur... bierze, że stry wypuszczane są co pół roku, a driver do linuxa lamusy zrobią dopiero przed wakacjami 2007... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Wiem, że troche wyżej pisało, nie bierzcie mnie za niepełnosprawnego, ale co lepsze do Logitech Z-5500 Audigy 2 ZS czy X-Fi ?? Karta do mp3 (lekkie techno i rap, z przewagą tego drugiego) i filmów avi,DVD (mam duży monitor 37"), w gry raczej mało gram już teraz. Pokój 5x6m. Wiele osób napewno miało podobną sytuację jak ja, wiec może ktoś pomoże. Dziekuje za wszelkie wypowiedzi. Aha podłączenie cyfrowe przez kabel coax, ma przyjść jutro. W tej chwili mam Sb 5.1 sb0100 Live, zauważe różnice po zmianie na lepszą karte? bo powinienem na tych Logach ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 logi z5500 bez x-fi to tak jak czlowiek bez tlenu ja nie wiem jak mozna miec logi i nie miec x-fi :unsure: equalizer i crystalizer w x-fi to PODSTAWA do sluchania muzy na logach z5500 ....jesli masz jakies stereo to wtedy nie warto kupowac x-fi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 A co, A2ZS to juz equalizera nie ma? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 A2ZS nie ma crystalizera i pewnie tez czestotliwosci w EQ takie jakie ma X-fi dla mnie crystalizer w logach daje ogromna roznice na korzysc w sluchaniu muzy zreszta X-FI sa teraz smiesznie tanie wiec po co kupowac gorsza audigi skoro mozna dolozyc i kupic lepsza x-fi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 equalizer i crystalizer w x-fi to PODSTAWA do sluchania muzy na logach z5500Tja... cud miód i orzeszki. Wracając do tematu: do gier wiadomo (kriejtiw to karty do gier) że lepsza będzie x-fi do słuchania muzyki z dwojga złego chyba też lepsza będzie x-fi. Więc jak fundusze ci na to pozwolą to oczywiście bierz x-fi, będzie najlepszym zgodnym z tematem możliwym wyborem. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) co sie odzywasz? masz logi? wszyscy wiedza ze logom brakuje wysokich ton i dobrego vokalu a ta karta crystalizerem i EQ to nadrabia, dlatego sie uzupelniaja na wzajem Edytowane 12 Listopada 2006 przez LuKe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 co sie odzywasz? masz logi? wszyscy wiedza ze logom brakuje wysokich ton i dobrego vokalu a ta karta crystalizerem i EQ to nadrabia, dlatego sie uzupelniaja na wzajemCrystalizer podbija niskie i wysokie częstotliwości więc na 5500 jak wokalu nie było to nie będzie EQ ma każda karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) u mnie podbija wszystko, oczywiscie nie mowie o samym crystalizerze tylko takze o dodatkowym podkreceniu EQ w karcie muzycznej jesli chodzi o vokal i wysokie tony w puszkach z5500 to sa one ladne bez tej karty tez ale z ta karta sa one o niebo lepsze w sluchaniu muzyczki :D mowisz ze kazda karta ma EQ, ja jakos w moim SB live 5.1 nie mialem, pozatym x-fi ma inne lepsze czestotliwosci EQ, nie to co w klasycznym winampie, tylko o 4 nieba lepiej tak na marginesie hehe kto tu bedzie wierzyl jakims wykresom, wole zawodnosc mojego ucha, audiofilem nie jestem... tak jak pisalem miod z boczkiem jesli chodzi o zestaw logi + x-fi i nikt mi nie bedzie sciemy wciskal.... ... jak juz pisalem x-fi do dobrego 5.1 sie zda, do stereo to strata kasy, tyle... Edytowane 12 Listopada 2006 przez LuKe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) Ja na X-fi zdecydowałem sie jakiś tydzień temu, przekonali mnie, LuKe ale dzieki za wypowiedzi ;) Aha Luke skoro masz teraz X-fi i Z-5500 a wcześniej miałeś sb Live, czyli tak jak ja, powinienes wiedzieć. Mam podłączeone Logi coaxem, gdy słucham mp3 i oglądam filmy avi Pro Logic Music/Movie w głośnikach tylnych mam taki dziwny dzwiek jakby "falowanie morza", emulacja, czy to normlane? czy na X-fi tego nie ma? Miałem wcześneij inny zestaw 5.1 z Pro Logic2 to też taka emulacja była w tylnych. W jakim trybie słuchać muzyki i filmy avi by było 5.1 ?? (bo wiele do wyboru nie ma, chyba że coś przeoczyłem) Edytowane 12 Listopada 2006 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 audiofilem nie jestem... Na pewno :wink: i nie wiadomo czy ktokolwiek na tym forum jest. Natomiast jest troche melomanów. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Ja na X-fi zdecydowałem sie jakiś tydzień temu, przekonali mnie, LuKe ale dzieki za wypowiedzi ;) Aha Luke skoro masz teraz X-fi i Z-5500 a wcześniej miałeś sb Live, czyli tak jak ja, powinienes wiedzieć. Mam podłączeone Logi coaxem, gdy słucham mp3 i oglądam filmy avi Pro Logic Music/Movie w głośnikach tylnych mam taki dziwny dzwiek jakby "falowanie morza", emulacja, czy to normlane? czy na X-fi tego nie ma? Miałem wcześneij inny zestaw 5.1 z Pro Logic2 to też taka emulacja była w tylnych. W jakim trybie słuchać muzyki i filmy avi by było 5.1 ?? (bo wiele do wyboru nie ma, chyba że coś przeoczyłem) ja w tylnich glosnikach zadnego "falowanie morza" nie mam, chociaz mam surround na maxa, wtedy lepsze efekty sa B-) na sb live 5.1 tez "falowania morza" nie mialem, wiec dokladnie nie wiem o co ci chodzi z tym?? muzy slucham na MUSIC ustawione w panelu, a filmy na MOVIE oczywiscie na kabelku COAX na grach oczywiscie gram na analogu zeby miec 5,1 , bo na kabelku COAX gry nie maja 5.1 tylko sa sztucznie przetwarzane ... jesli chodzi o to FALOWANIE MORZA (nie wiem czy to z mojego punktu slyszalnosci mozna to tak nazwac) to jesli jest cos w slabej jakosci nagrane np. mp3 wtedy w tylnich glosnikach slychac takie jakby cos, ale wtedy surround dajesz na polowe i juz tego nie slychac, ja przewaznie mam wsio w super jakosci wiec tego zjawiska nie posiadam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) Dzieki LuKe, wiec to pewnie słabsza jakoś bo nie na wszystkich kawałkach to mam.Z filami tak samo, na Lostach w rmvb wystepuje to zjawisko, na dvd-ripach też ale w bardzo małym stopniu. Troche to pewnie tez zależy od mojego Live.No i wydaje mi se że Pro Logic2 nie daje pełnego 5.1 tak jak tryb 6DIRECT CHANEL, dzwiek jest troche znieksztalcany poprzez kodowanie, tak mi sie wydaje. Mam jeszcze mały problem teraz z rostawieniem sprzetu, po przemeblowaniu jestem.Jutro podam wymiary pokoju itd. tylko napisze już w topicu o Logach :) Edytowane 12 Listopada 2006 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Bo pro logic na dobrą sprawę to 2 kanały uprzestrzenniane na X więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 u mnie podbija wszystko, oczywiscie nie mowie o samym crystalizerze tylko takze o dodatkowym podkreceniu EQ w karcie muzycznej jesli chodzi o vokal i wysokie tony w puszkach z5500 to sa one ladne bez tej karty tez ale z ta karta sa one o niebo lepsze w sluchaniu muzyczki :D mowisz ze kazda karta ma EQ, ja jakos w moim SB live 5.1 nie mialem, pozatym x-fi ma inne lepsze czestotliwosci EQ, nie to co w klasycznym winampie, tylko o 4 nieba lepiej tak na marginesie hehe kto tu bedzie wierzyl jakims wykresom, wole zawodnosc mojego ucha, audiofilem nie jestem... tak jak pisalem miod z boczkiem jesli chodzi o zestaw logi + x-fi i nikt mi nie bedzie sciemy wciskal.... ... jak juz pisalem x-fi do dobrego 5.1 sie zda, do stereo to strata kasy, tyle... Powiedz wprost, ze lubisz wybajerzony dzwiek z masa efektow znieksztalcajacych brzmienie, a nie bedziemy sie tak krecic w kolko. Bo Crystalizer i Logi Z-5500 z naturalnoscia brzmienia nie maja wiele wspolnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Powiedz wprost, ze lubisz wybajerzony dzwiek z masa efektow znieksztalcajacych brzmienie, a nie bedziemy sie tak krecic w kolko. Bo Crystalizer i Logi Z-5500 z naturalnoscia brzmienia nie maja wiele wspolnego. zalezy co dla kogo jest naturalnoscia B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 zalezy co dla kogo jest naturalnoscia B-)Naturalność jest tylko jedna - czyli dźwięk odpowiadający niemal temu co jest źródłem - z naturalnością jeden zestaw ma więcej wspólnego inny mniej ... Logitech 5500 ma mniej ... lub jak napisał costi niewiele, co jest dość dokładnym stwierdzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 hehe tak pisza ci ktorzy nie mieli nic wspolnego z tym HI ENDOWYM zestawek komputerowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...