Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie to są zestawy przeznaczone do gier i filmów gdzie naturalność brzmienia schodzi na daaaaaaaaaaaalszy plan i liczą się efekty. Do słuchania muzyki dla kogoś kto ma jako takie wymagania to się kompletnie nie nadaje. Natomiast do gier czy filmów jest dobre - bo do tego zostało stworzone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z -5500 to jest wyjście dla kogoś kto chce mieć mocny mono bas a na dobrej zrównoważonej reszcie pasma mu nie zależy albo nie ma o tym pojęcia bo po prostu nie miał nigdy nic lepszego ,albo miał wcześniej jakiegoś wzmaka z niskiej serii z bardzo kiepskim zasilaniem ,kondensatory o jakiejś komicznie niskiej pojemności i potem mówi że te wzmacniacze lub ampli log zmiażdży ,ale niech spróbuje podłączyć do dobrego amplitunera wysokiej serji do kina domowego i pełnowymiarowe dobre kolumny + suba KONIECZNIE tej samej wielkości co w lagach ale od dobrej firmy np B&W to wtedy zobaczy JAKA JEST przepaść jakościowa .W Polsce takie zestawy logitecha są brane pod uwagę do kina i muzyki tylko przez wzgląd tragikomicznych zarobków ,bo pensja w normalnym kraju najniżej kwalifikowanego pracownika typu sprzątaczka bez szkoły to ok 6000 zł ,więc nikt normalny z rozwiniętych krajów nawet nie wziął by tego pod uwagę jeżeli miałby to być jedyny sprzęt w domu jak to często u nas bywa ,takie zestawy są projektowane dla bardzo młodych ludzi najcześciej na utrzymaniu rodziców do pokoju komputerowego i bardziej do gier i tak są strojone ,a osobne pomieszczenie do muzyki i filmów z dobrym sprzętem to na zachodzie to jest norma jak to kogoś interesuje oczywiście.No ale w tej cenie jak ktoś chce mieć bas to będzie miał bas wysoko strojony bo te zestawy to przede wszystkim SUB łup+ reszta w końcu coś za coś.Wniosek z tego taki że do muzyki albo do kina trzeba mieć osobny zestaw audio($) a do komputerka może być,no ale ja już parę sprzętów w życiu miałem to mogę być wymagający hehe ,no ale dla kogoś niewyrobionego i nieosłuchanego na początek ..niech się pobawi .

Edytowane przez mpeg-4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe tak pisza ci ktorzy nie mieli nic wspolnego z tym HI ENDOWYM zestawek komputerowym

Ja go tylko słyszałem. Gdyby grał wiernie to bym go kupił.

albo Ci ktorzy mieli stycznosc z tym hi-endowym zestawem komputerowym ,a jednak na innym sprzecie slyszeli bardziej naturalnie brzmiącą piosenke

tutaj można dalej dopisać: ... na zestawie w tych okolicach cenowych

Ludzie to są zestawy przeznaczone do gier i filmów gdzie naturalność brzmienia schodzi na daaaaaaaaaaaalszy plan i liczą się efekty. Do słuchania muzyki dla kogoś kto ma jako takie wymagania to się kompletnie nie nadaje. Natomiast do gier czy filmów jest dobre - bo do tego zostało stworzone.

Jednak nawet w filmach wolę większą wierność bo dźwięk jest bardziej "czytelny" - po prostu naturalniejszy dźwięk owocuje dla mnie większym wrażeniem ( tym samym jest przyjemniejszy ).

------------------------------------------------------------------------------

Pamiętając o temacie zmierzam do tego że Logitech 5500 nie jest na tyle naturalny/dokładny/wierny aby w sposób zauważalny przekazać słyszalną różnicę między kartą Audigy ZS a X- Fi

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dobrym sprzęcie do kina domowego jest pełna spójność dźwiękowa wynikająca z w miarę liniowego zestrojenia głośników ,co jest możliwe tylko w przypadku wszystkich pełnopasmowych głośników a sub nie może odciążać małych satelitek od wyższego basu a broń boże od średnich tonów ,dobry dżwięk to pełna spójność a nie tylko efekty oderwane od całośći np kiedyś byłem u kogoś kto miał zestaw kina high end Mc INTOSH + projektor runko crt sub velodyne i tam była na prawdę sugestywna przestrzeń ,latał tam smok nad rycerzem dookoła i to robiło wrażenie jakby to było prawie naprawdę hehe ,nie sądze żeby na zestawie do komputera dało się uzyskać pełną sugestywną głębie dźwiękową ale możę się mylę....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale wracając do tematu to z dwojga kart lepsze będzie X-fi. Ja bym żadnej z tych kart nie chcial bo poprostu nie nadają sie do słuchania muzyki, z efektów 3d nie korzystam. A bajery typu crystalizer czy sterowniki po kilkaset MB aż odrzucają od tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mpeg-4, pier... jak stara babcia, po tym Twoim długim poście właśnie widze jak z Ciebie znawca, sub łupie? Jeśli słyszałeś ten zestaw i coś łupało to nie bawiłeś sie chyba ustawieniami, na kx'ach gdy miałem przyznam łupało, po instalacji sterów Creativa ustawiłem zmiękczenie basu i gra naprawde ślicznie, mam w pokoju obok kino JVC 30x5 + sub 85wat, kino wymięka pod względem głębi basu. Bardzo ważna sprawa to jest rozstawienie suba, nie można zastawiać niczym bass reflexu bo wtedy fakt łupie.No i ważna jest dobra karta dźwiękowa, teraz już wiem jaka jest óżnica miedzy sb Live[ ktora mam] a Audigy 2ZS :P X-fi nie miałem okazji jeszcze. Co do satelit to soprany są w nich świetne, tylko tak jak Luke napisał brakuje im troche wyższych tonów, ale X-fi podobno to poprawia.

W Polsce takie zestawy logitecha są brane pod uwagę do kina i muzyki tylko przez wzgląd tragikomicznych zarobków ,bo pensja w normalnym kraju najniżej kwalifikowanego pracownika typu sprzątaczka bez szkoły to ok 6000 zł ,więc nikt normalny z rozwiniętych krajów nawet nie wziął by tego pod uwagę jeżeli miałby to być jedyny sprzęt w domu jak to często u nas bywa ,takie zestawy są projektowane dla bardzo młodych ludzi najcześciej na utrzymaniu rodziców do pokoju komputerowego i bardziej do gier i tak są strojone ,a osobne pomieszczenie do muzyki i filmów z dobrym sprzętem to na zachodzie to jest norma jak to kogoś interesuje oczywiście

Mnie akurat nie interesuje bo głupoty piszesz, nie widziałem jeszcze u nikogo [oprócz mnie bo używam go do PC i LCD] takiego zestawu podłączonego jako kino domowe do TV. Ludzie kupują normalne kina z DVD bo są znacznie tańsze od tego zestawu.Ten zestaw jest przeznaczony do PC jeślibyś nie wiedział, do słuchania muzyki, gier, filmów, kto powiedział że to zestaw do kina domowego lub zestraw dla audiofila.

Jeśli jako kolejna osoba,która nie miała doczynienia z tym zestawem, a widziała go tylko w sklepie, chcesz poprostu zbesztać z błotem te Logi to nie udało ci sie, nara.

Aha nie odpisuj, koniec off topa.

Edytowane przez FanEk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale wracając do tematu to z dwojga kart lepsze będzie X-fi. Ja bym żadnej z tych kart nie chcial bo poprostu nie nadają sie do słuchania muzyki, z efektów 3d nie korzystam. A bajery typu crystalizer czy sterowniki po kilkaset MB aż odrzucają od tego.

Nie przeginajmy w druga strone - az tak zle to te karty nie brzmia. Wiadomo, ze dobry wzmak i kolumny odsadza je o kilka dlugosci, ale trezba tez brac pod uwage cene oraz mozliwosci finansowe i lokalowe kupujacego (kolumny trzeba gdzies rozstawic, wzmak tez nie jest niematerialny). Abstraciach!e w tym momencie od Z-5500, ktore jak dla mnie sa przesadnie drogie w stosunku do mozliwosci i jakosci (jedyne, co je broni, to panel z wejsciami cyfrowymi), na tanszych glosnikach przewaga cenowa karty dzwiekowej vs wzmak jeszcze rosnie - przy niekoniecznie ogromnej stracie jakosci.

Sam korzystam z Logitechow X-530 na Audigy 2 OEM i jestem calkiem zadowolony z ich brzmienia. Sure, nie jest to porzadny zestaw audio, ale w grach i filmach sprawia sie super, a od sluchania muzyki uszy nie odpadaja ;) A nagrania koncertowe puszczone w 5.1 brzmia jednak duzo fajniej niz w stereo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi