demek Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 zestaw bardzo ladny, jak dojdzie jeszcze jedna kosta ramu to juz bedzie super :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cor3y Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 No właśnie co do RAM-u miałem największego pecha - kość firmowo uwalona - po 5-10 minutach pracy jak się już nagrzała zaczełą sypać błędami (a najlepsze, że przez pierwszy dzień działała normalnie) - dostałem zastępczą 512MB i czekam na wymianę :) Ogólnie przez święta się kompem nie pobawiłem :( (a dopiero dzisiaj dostałem pamięć) A najlepsze jest to, że prawie padł mi dysk twardy - jeszcze kilka uruchomień i po nim (mam nadzieję, że zdążę przegrać dane). Na szczęście to nie dysk systemowy, a do tego zostało mi pół roku gwarancji 8) (czyli wróci świeżynka). No ale jakby nie patrzeć musiałem kupić nowy HDD. Tym razem już S-ATA, skoro na MB mam już kontroler :) Postawiłem na nim system i wszystko śmiga. A stary pochodził góra 10 min i zwieszał dokumentnie system (w pewnym momencie po prostu zaczął wyłączać i startować talerze - zabójcze dla windy 8)) I jeszcze jedno pytanie - czy to normalne, że przy przetaktowaniu proca na 3,34GHz (20x167MHz) płyta podczas resetu (nie ważne, czy resetowany przyciskiem, czy z poziomu systemu) wyłącza się na 2-3sek? Bo mi się tak robi (jak jest na standardowych ustawieniach to jest OK) i za bardzo nie wiem, czy to jakaś wada sprzętu, czy po prostu taki reset jest wymagany do ponownego ustawienia przetaktowanych parametrów (na Epoxie przy AMD tego nie miałem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 te wylaczanie sie asusa to norma, tez sie wystraszylem na poczatku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cor3y Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 To dobrze, bo stresa miałem niezłego, jak po zapisaniu opcji BIOSu komp nagle mi zgasł 8) A propo jeszcze temperatur - firmową pastę z coolera zastąpiłem Arctic Ceramique, do tego zastosowałem sposób nakładania pasty opisany na http://forum.cooling.pl/viewtopic.php?t=229 (czyszcząc przed tym wszystko alkoholem izopropylowym <szczególnie proca, bo kumpel mi zabrudził go pastą z boxa> i poprawiając polerkę miedzianego bloku na fryzjerze). Dość mocne zapinki sprawiają, że nie muszę dawać dużo pasty, ponieważ bloczek dobrze przylega do proca (a że cooler ogolnie jest lekki, więc nie ma dużego kąta odchylenia). Muszę powiedzieć, że takie stosowanie pasty przynosi niezłe efekty. Do tego dobrze przemyślany obieg powietrza i procek chodzi tak jak trzeba :) (a i w pokoju nie potrzeba żadnych kaloryferów 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...