Skocz do zawartości
b4rtx

Ale Dziady Z Tego Plus Gsm!

Rekomendowane odpowiedzi

PIgmej no w sumie masz troche racji! Juz przemyslalem cala ta sytuacje i doszedlem do wniosku ze nie ma co dalej drazyc tej sprawy z nimi! pozstanowilem zaplaci za te smsy bo juz mam dosc tego wszystkiego!!! W sumie to bedzie gdzies oklo 200zl, no trudno!!! Ale jeszcze wlasnie sobie przypomnialem ze gdzies okolo 4 lat temu moj brat mial abonament w plusie i byla taka promocja ze przez pol roku z jednym numerem masz za free!! Moj brat mial numer kumpla ale postanowil zmienic go na numer swojej panienki! i co sie okazalo ze niby moj brat zle podal ten numer( a jeszcze sprawdzal pare razy przed zmiana czy dobrze wpisal) i musial zaplacic 500zl bo tyle nagadal! no i nie mial wyboru wiec ja tez zaplace, w sumie moja kwota jest o wiele mniejsza:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słusznie, ale jednak do Nokii bym napisał jak oni to widzą i że to w sumie z ich winy się stało. I może a nóż Ci oddadzą. A jak nie to za 200 do sądu iść się trochę nie opłaca :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słusznie, ale jednak do Nokii bym napisał jak oni to widzą i że to w sumie z ich winy się stało. I może a nóż Ci oddadzą. A jak nie to za 200 do sądu iść się trochę nie opłaca :sad:

no wlasnie za te 200zl nie ma sensu aby sie tluc po sadach!!! Zaplacic lepiej i miec swity spokoj!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. To były wina Nokii a nie Plusa. Musisz się szarpać z Nokią. Z mojego doświadczenia mówie ci pisz pisma na kartce (kartka długopis koperta znaczek itd) takie dają skutek jako jedyne. Ostatnio mam same problemy. Co nie kupie zepsute;( Telewizor Sony przyszedł z plamą na wyświetlaczu, nagrywarka Sony nie odtwarza plików które sama nagrała (inne odtwarzacze DVD potafią) a filmy się zacinają. Nokia 9300 mi się zawiesza bo ma za długi rejestr połączeń... Nawet idiotyczna zmywarka Siemensa mnie zawiodła bo przy 10 zamknięciu wyłamał się cały zamek. W erze pani się pomyliła i dostałem rachunek taki że dalej mi sie w oczach liczby troją a dowodów nie mam że się pomyliła... W laptopie nie działa podczerwień... Nawet drzwi w durnej szafie sie nie zamykają i otwierają do połowy!! Nie wiem to jest albo jakiś koszmar, albo mam takiego pecha albo produkują same takie.... Macie też tyle problemów ze wszystkim co kupicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko tylko nie PLUS, mój wujek kupił kiedyś jakąś nokie i nie mógł wysyłać SMS-ów odniósł do nich telefon mieli w ciągu tygodnia rozpatrzyć reklamacje, rozpatrzyli w ciągu 2 miesięcy i napisali ze wada powstała z winy użytkownika, bo UWAGA za dużo SMS-ów wysyłał!!!!!!!!!!!!!!!!!

I co wy na to???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

b4rtx

Rozumię że się zdenerwowałeś faktem naliczenia tych sms, ale spróbuj ochłonąć i rzucić na to okiem obiektywnie. Ewidentnie nie jest to twoja wina lecz aparatu. Ale nie jest to też wina Plusa, że twój aparat był uszkodzony. Została zrealizowana usługa w liczbie 50szt i za tyle ci policzono- wszystko zgodnie z prawem i uczciwie. To że telefon był sprzedany w salonie Plusa to niczego nie zmienia bo telefon produkowany jest przez firmę Nokia (skąd inąd bardzo dobrą), a nie przez firmę Plus i nie oczekuj że Plus wezmie za jego awarię odpowiedzialność.

Rozwiązanie tej sprawy jest niestety takie:

1- Plus wykazuje się DOBRĄ WOLĄ i w trosce o dobre imię firmy i zadowolenie klienta uznaje twoją reklamację. Podkreslam że NIE musi tego robić tylko wykazuje się dobrą wolą,

albo

2- Płacisz Plusowi za 50 sms i zwracasz się z prośbą do Nokia Polska o zwrot pieniędzy które musiałeś zapłacić za 49 sms, które wysłał ich uszkodzony aparat. Jeżeli odmówią- wzywasz ich przed sąd.

To tyle z mojej strony. Powodzenia.

Furda tam. Plus mu sprzedal telefon, wiec od Plusa moze domagac sie usuniecia szkody i stosownego zadoscuczynienia. A potem niech sie najwyzej Plus z Nokia sadzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kenfollet nie martw się, ja też co nie kupię to zepsute albo źle działa :wink: Kupiłem 2x pamięć Twinmosa - nie działała z moją płytą (bluescreeny). Wymienili mi na jakieś Elixiry. Nagrywarka przestała mi nagrywać płyty, a jak ją rozkręciłem i przeczyściłem to już w ogóle nie działa. Kupiłem płytą główną + Semprona i płyta miała jakąś fabryczną wadę, najpierw wyłączała komputer po OC procka, później już byle kiedy. Przypaliła mi też wtyczke od Chiefteca. Zanim sama się spaliła, spaliła mi też kartę graficzną. Kupiłem Siemensa C75 - wyłącza się co jakiś czas bez powodu, albo wystarczy, że uruchomię jakąkolwiek aplikację w javie to później przy próbie wejścia do jakiegoś folderu mam "Błąd pliku opisu" i pomaga tylko wyłączenie i włączenie telefonu. Najgorsze, że nic nie mogę na to poradzić, bo to wina najnowszego oprogramowania Siemensa, a od kilku miesięcy nie ma nowej wersji :/ Nie mówiąc o tym, że z półtorej roku temu kupiłem kartę graf. Radeona rzekomo 9700, który okazał się zmodowanym 9500Pro i nie dość, że walił artefaktami to jeszcze zawieszał komputer. Karta padła po krótkim czasię i oddali mi kasę, więc dołożyłem i kupiłem GF 6600GT, które również zawieszało komputer po kilkudziesięciu sekundach gry. Dopiero wtedy wymienili mi na tą kartę, którą spaliła płyta, a potem na tą co teraz mam :wink:

Nie wiem co się na tym świecie porobiło, zauważyłem, że kupując w renomowanym, dużym sklepie ma się takie same szanse na produkt działający zgodnie z naszym oczekiwaniem, nie przebranym jako najgorszy model do OC, jak gdy kupujemy na allegro od kolesia mającego ksywkę abc123 :/ Albo może po prostu ja mam takiego pecha...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi