Marek322 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Witam zamontowałem z obu stron wiatraki na kacie graficznej i teraz będe sie brał za OC więc takiemoje pytanie : Mam grafike Ge force fx 5700 128mb/128bit pamięci samsung 3,6ns taktowanie podkręcone: GPU: 425 RAM:630. czy mogę na tej karcie coś wydusić ?? w 3dmarku03 mam 3284punkty dobrze to jak nakompa nr. I ?? A tu fotkiz wiatrakiem na karcie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) a duś ile wlezie, ale z takim chłodzeniem wiele nie wróże. radiatorki wogóle nie leżą na gpu, tylko pokrywa go sama blacha. kup jakiegoś pentagrama i wtedy pomyśl o OC. Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 i otuneluj wiatrak bo teraz wiekszoc powietrza lieci na boki, a nie tam gdzie trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek322 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 ok. Ale czym to otunelować ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 kombinuj [; kartka paipieru wystarczy, ale cos sztywniejszego lepiej. tunel musi byc bardzo blisko koncowek lopat smigla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 duś dopóki nie będzie ci się komp wieszał, albo robiły arty. a shroud możesz z plexi zrobić i podświetlić, a nawet z pudełka po jakimś jogurcie albo coś w tym stylu jak nie zależy ci na estetyce ps: nieregulamninowa sygnaturka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek322 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 w tym problem że zależy minaestetyce. Albo mogę tak zrobić że pomaluje to i będzie git :D.Acha a jak to bym zamontował ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Hmm... Czy ja wiem czy taki "goły" wiatrak jest estetyczny... Jak dla mnie nie bardzo, z tunelem byloby lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek322 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 no tynel bym zrobił nawet wiem jużz czego tzn. z plastikowej butelki, ale niewiem jak to zamocowac :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 nie wiem w czym tu problem, bierzesz kawałek matalu wyginasz pod kątem 90* robisz 2 dziurki, przykręcasz z jednej strony do tych dziur na radiatorze od grafy, a z dugiej do ścianki tunelu zrobionego z pociętej butelki i się trzyma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek322 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 ZROBIŁEM TAKIE COŚ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Estetyczne to to nie jest, a w kwestji funkcjonalności to powinno wystarczyć, lecz pentagram by tu był lepszy pod względem wydajności jak i estetyki. No chyba że flota stanowi problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) To nie prawda ze wiekszosc pedu powietrza leci na boki. Srata jest ale niewielka. Wez zapałkę zapalona zbiz do boku wiatraka a sie przekonasz. W całym tym systemie wiatak jest najmocniejsza stroną. Zeby cos wydusic samo chłodzenie nie wystarczy. Musisz podniejsc napiecie zasilajace rdzenia i pamieci. Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez miramp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) To nie prawda ze wiekszosc pedu powietrza leci na boki. Srata jest ale niewielka. Wez zapałkę zapalona zbiz do boku wiatraka a sie przekonasz. W całym tym systemie wiatak jest najmocniejsza stroną. Zeby cos wydusic samo chłodzenie nie wystarczy. Musisz podniejsc napiecie zasilajace rdzenia i pamieci. ameryke odkryłeś :blink: ale nie zwróciłeś uwagi, że wraz ze wzrostem napięcia danego podzespołu, jego temperatura idzie w górę, więc jeszcze lepsze chłodzenie jest tutaj obowiązkowo wskazane :) w sumie żadnych nowości tez nie wniosłem ;) a co to tego tunelu, to dobrze jest go zrobić, bo mozę na wysokości łopatek wiatraka powietrze się nie rozprasza, ale gdy uderza w tą miedzianą blaszkę, to wtedy leci na wszystkie boki. najlepiej chyba było by to tak otunelować, żeby powietrze wylatywało na zewnątrz budy Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...