Skocz do zawartości
Marek322

Wiatrak Na Grafice :d

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zamontowałem z obu stron wiatraki na kacie graficznej i teraz będe sie brał za OC więc takiemoje pytanie : Mam grafike Ge force fx 5700 128mb/128bit pamięci samsung 3,6ns taktowanie podkręcone: GPU: 425 RAM:630. czy mogę na tej karcie coś wydusić ?? w 3dmarku03 mam 3284punkty dobrze to jak nakompa nr. I ??

A tu fotkiz wiatrakiem na karcie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a duś ile wlezie, ale z takim chłodzeniem wiele nie wróże. radiatorki wogóle nie leżą na gpu, tylko pokrywa go sama blacha. kup jakiegoś pentagrama i wtedy pomyśl o OC.

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

duś dopóki nie będzie ci się komp wieszał, albo robiły arty.

a shroud możesz z plexi zrobić i podświetlić, a nawet z pudełka po jakimś jogurcie albo coś w tym stylu jak nie zależy ci na estetyce

ps: nieregulamninowa sygnaturka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem w czym tu problem, bierzesz kawałek matalu wyginasz pod kątem 90* robisz 2 dziurki, przykręcasz z jednej strony do tych dziur na radiatorze od grafy, a z dugiej do ścianki tunelu zrobionego z pociętej butelki i się trzyma.

post-103804-1144926186_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie prawda ze wiekszosc pedu powietrza leci na boki. Srata jest ale niewielka. Wez zapałkę zapalona zbiz do boku wiatraka a sie przekonasz. W całym tym systemie wiatak jest najmocniejsza stroną. Zeby cos wydusic samo chłodzenie nie wystarczy. Musisz podniejsc napiecie zasilajace rdzenia i pamieci.

Edytowane przez miramp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie prawda ze wiekszosc pedu powietrza leci na boki. Srata jest ale niewielka. Wez zapałkę zapalona zbiz do boku wiatraka a sie przekonasz. W całym tym systemie wiatak jest najmocniejsza stroną. Zeby cos wydusic samo chłodzenie nie wystarczy. Musisz podniejsc napiecie zasilajace rdzenia i pamieci.

ameryke odkryłeś :blink: ale nie zwróciłeś uwagi, że wraz ze wzrostem napięcia danego podzespołu, jego temperatura idzie w górę, więc jeszcze lepsze chłodzenie jest tutaj obowiązkowo wskazane :)

w sumie żadnych nowości tez nie wniosłem ;)

a co to tego tunelu, to dobrze jest go zrobić, bo mozę na wysokości łopatek wiatraka powietrze się nie rozprasza, ale gdy uderza w tą miedzianą blaszkę, to wtedy leci na wszystkie boki. najlepiej chyba było by to tak otunelować, żeby powietrze wylatywało na zewnątrz budy

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi