Skocz do zawartości
DeeJayWaski

3 Sekundowe Freezy W Grach!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

1.Kupilem nowy dysk Samsung'a 250GB SP2504C i teraz w grach mam ok.3 sekundowe freezy! Tzn. np.biegne STOP(3sec) dalej biegne! Bardzo to przyszkadza w graniu! NIe mam pewnosci czy to przez dysk czy cos z oprogramowaniem (instalowalem na nowo win)! Prosze o porady!

2.Mam drugi komputer do neta:

Duron 800Mh, 256MB Ramu, GF 2 MX 32MB, Zasilacz No Name 250W, Dysk WD 80GB JB, Karta DVB

Problem polega na tym ze nie chce sie wylaczyc!

Klikne na wylacz to przebiega caly proces wylaczania, a na koncu zamiast sie wylaczyc to zachowuje sie jak by wchodzil w stan wstrzymania-monitor gasnie, dysk sie wylacza, a reszta caly czas chodzi! W czym moze byc problem?

Pozdr

Edytowane przez DeeJayWaski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

1.Kupilem nowy dysk Samsung'a 250GB SP2504C i teraz w grach mam ok.3 sekundowe freezy! Tzn. np.biegne STOP(3sec) dalej biegne! Bardzo to przyszkadza w graniu! NIe mam pewnosci czy to przez dysk czy cos z oprogramowaniem (instalowalem na nowo win)! Prosze o porady!

2.Mam drugi komputer do neta:

Duron 800Mh, 256MB Ramu, GF 2 MX 32MB, Zasilacz No Name 250W, Dysk WD 80GB JB, Karta DVB

Problem polega na tym ze nie chce sie wylaczyc!

Klikne na wylacz to przebiega caly proces wylaczania, a na koncu zamiast sie wylaczyc to zachowuje sie jak by wchodzil w stan wstrzymania-monitor gasnie, dysk sie wylacza, a reszta caly czas chodzi! W czym moze byc problem?

Pozdr

1. Podaj całą konfigurację pierwszego komputera

edit: sory, nie popatrzyłem na sig. A próbowałes po założeniu nowego dysku, grać na defaultowych taktowaniach karty graficznej ?

2.Ja stawiam na zasilacz, jaki masz system na tym drugim kompie ?

Edytowane przez scofield

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Podaj całą konfigurację pierwszego komputera

edit: sory, nie popatrzyłem na sig. A próbowałes po założeniu nowego dysku, grać na defaultowych taktowaniach karty graficznej ?

2.Ja stawiam na zasilacz, jaki masz system na tym drugim kompie ?

1.Oczywiscie, wszystko ustawilem na default i nadal to samo! Teraz czasami nawet podczas tych 3 sekund robi sie czarny obraz!

2.Win XP SP2, zasilacz raczej dobry bo na Chieftec'u 420W sprawdzalem to bylo tak samo! Wydaje mi sie ze sa przebicia bo jak dotkne obudowe to czuje prad :D Przebicia moga powodowac takie rzeczy? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie jak zainstalowalem sp2 to tez czasem dzialy sie dziwne rzeczy...

A za to u mnie komp się nie chciał wyłączyć jak nie miałem zainstalowanego SP2 :-|

DeeJayWaski - a jakie masz sterowniki do grafy w pierwszym kompie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. ... Wydaje mi sie ze sa przebicia bo jak dotkne obudowe to czuje prad :D Przebicia moga powodowac takie rzeczy? :blink:

No jak czujesz prąd na obudowie to już źle. Wyjmij wszystko i włoż jeszcze raz. Zobacz, czy jakieś piny nie są czymś zetknięte, np. źle włożonym cd-romem (nie śmiejcie się, bo kilka dni temu miałem taki przypadek 8)).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ad1: nie zabieram głosu

AD2: sprawdź ustawienia biosu Power men...coś tam... tam jest taka opcja (a raczej powinna być) co komp ma zrobić w przypadku naciśnięcia przycisku power (dotyczy również tego z programowego), i w opcjach do wyboru powinno być suspend, hibernate, off... to ostatnie polecam.

Ewentualnie poszukać nowszych sterów do mobo pod xpsp2

A te odczuwanie "prądu" świadczyć może o złym uziemieniu kompa (weż fazomiarkę - śrubokręt z neonówką i sprawdź)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi