DeeJayWaski Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam! 1.Kupilem nowy dysk Samsung'a 250GB SP2504C i teraz w grach mam ok.3 sekundowe freezy! Tzn. np.biegne STOP(3sec) dalej biegne! Bardzo to przyszkadza w graniu! NIe mam pewnosci czy to przez dysk czy cos z oprogramowaniem (instalowalem na nowo win)! Prosze o porady! 2.Mam drugi komputer do neta: Duron 800Mh, 256MB Ramu, GF 2 MX 32MB, Zasilacz No Name 250W, Dysk WD 80GB JB, Karta DVB Problem polega na tym ze nie chce sie wylaczyc! Klikne na wylacz to przebiega caly proces wylaczania, a na koncu zamiast sie wylaczyc to zachowuje sie jak by wchodzil w stan wstrzymania-monitor gasnie, dysk sie wylacza, a reszta caly czas chodzi! W czym moze byc problem? Pozdr Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez DeeJayWaski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 1. a moze to wina klawiatury lub myszki radiowej....??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 1. a moze to wina klawiatury lub myszki radiowej....???Odpada bo mam przwodowe! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 1.Może jakiś natarczywy antywirus, jakiś zminimalizowany program? 2.Może Windowsowi się popaprało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 1.Może jakiś natarczywy antywirus, jakiś zminimalizowany program? 2.Może Windowsowi się popaprało? 1.W tle wszystko co mozliwe - wylaczone! 2.Windows na nowo instalowany! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość scofield Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam! 1.Kupilem nowy dysk Samsung'a 250GB SP2504C i teraz w grach mam ok.3 sekundowe freezy! Tzn. np.biegne STOP(3sec) dalej biegne! Bardzo to przyszkadza w graniu! NIe mam pewnosci czy to przez dysk czy cos z oprogramowaniem (instalowalem na nowo win)! Prosze o porady! 2.Mam drugi komputer do neta: Duron 800Mh, 256MB Ramu, GF 2 MX 32MB, Zasilacz No Name 250W, Dysk WD 80GB JB, Karta DVB Problem polega na tym ze nie chce sie wylaczyc! Klikne na wylacz to przebiega caly proces wylaczania, a na koncu zamiast sie wylaczyc to zachowuje sie jak by wchodzil w stan wstrzymania-monitor gasnie, dysk sie wylacza, a reszta caly czas chodzi! W czym moze byc problem? Pozdr 1. Podaj całą konfigurację pierwszego komputera edit: sory, nie popatrzyłem na sig. A próbowałes po założeniu nowego dysku, grać na defaultowych taktowaniach karty graficznej ? 2.Ja stawiam na zasilacz, jaki masz system na tym drugim kompie ? Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez scofield Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 1. Podaj całą konfigurację pierwszego komputera edit: sory, nie popatrzyłem na sig. A próbowałes po założeniu nowego dysku, grać na defaultowych taktowaniach karty graficznej ? 2.Ja stawiam na zasilacz, jaki masz system na tym drugim kompie ? 1.Oczywiscie, wszystko ustawilem na default i nadal to samo! Teraz czasami nawet podczas tych 3 sekund robi sie czarny obraz! 2.Win XP SP2, zasilacz raczej dobry bo na Chieftec'u 420W sprawdzalem to bylo tak samo! Wydaje mi sie ze sa przebicia bo jak dotkne obudowe to czuje prad :D Przebicia moga powodowac takie rzeczy? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==MORDI==- Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 u mnie jak zainstalowalem sp2 to tez czasem dzialy sie dziwne rzeczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość scofield Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 u mnie jak zainstalowalem sp2 to tez czasem dzialy sie dziwne rzeczy... A za to u mnie komp się nie chciał wyłączyć jak nie miałem zainstalowanego SP2 :-| DeeJayWaski - a jakie masz sterowniki do grafy w pierwszym kompie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 A masz włączone UDMA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 2. ... Wydaje mi sie ze sa przebicia bo jak dotkne obudowe to czuje prad :D Przebicia moga powodowac takie rzeczy? :blink:No jak czujesz prąd na obudowie to już źle. Wyjmij wszystko i włoż jeszcze raz. Zobacz, czy jakieś piny nie są czymś zetknięte, np. źle włożonym cd-romem (nie śmiejcie się, bo kilka dni temu miałem taki przypadek 8)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_piekary Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Ad1: nie zabieram głosu AD2: sprawdź ustawienia biosu Power men...coś tam... tam jest taka opcja (a raczej powinna być) co komp ma zrobić w przypadku naciśnięcia przycisku power (dotyczy również tego z programowego), i w opcjach do wyboru powinno być suspend, hibernate, off... to ostatnie polecam. Ewentualnie poszukać nowszych sterów do mobo pod xpsp2 A te odczuwanie "prądu" świadczyć może o złym uziemieniu kompa (weż fazomiarkę - śrubokręt z neonówką i sprawdź) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 a ja przypuszczam ze wyszedl problem NF3+GF6xxx series i freezy. W dziale karty graficzne->nvidia jest całkiem duzy topic na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...