tomek176 Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 :( Cześć Wszystkim... Niedawno kupiłem zestawik komputerowy niestety oparty na nieszczęsnej płycie głównej ECS. Mam pewnie już wielokrotnie powielany problem otórz komp zawiesza się po 10 minutach we wszystkich grach 3d. Pod windows chodzi, ale też bardzo nie ciekawie. Czy to wina ECS-a czy karty graficznej, ale ta była już sprawdzana na innych kompach. Może to złe połączenie np Athlon XP i SDramy ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Jezeli karta byla sprawdzana na innych kompach i dziala to mozliwe ze sdram sie "gryzie" z prockiem. I mam jedno pytanko.Czegos kupowal taki zestaw?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 moze chociaz dales za to malo kasy.... polaczenie kiepskie ale nie znaczy ze sie ma wieszac. moze zacznij od sprawdzania ramow (www.goldmemory.cz). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Może nowy Bios pomoże a poza tym jaką masz wersje sterów do AGP? ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 yyyy Sterowniki do karty mam ze strony nVidia ... najnowsze. Biosa też mam zmienionego. Żadnych zmian cały czas się weisza. ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 mozesz bardziej sprecyzowac -sprawdzany w innym kompie?? ja ta plytke posiadalem rok i zadnych problemow z nia niemialem moji fumfle jeszcze na niej jada i zaden a to zaden niemial wiekszych problemow. ja mialem zawsze nieoficjalny bios bo ladnie chodzil z axp1600 na 147 fsb.niedopisales jaki masz zasilacz choc u mnie przez jakis czas dobrze chodzil na 240 ale niewiem czy masz jakies dodadkowe napedy czy nie . co masz za twardziela ( pytam dlatego ze znajomemu sie tez piepszylo ale na k7zva i niemoglem dosc czemu dopiero po jakims czasie powiedzial ze twardziela nieformatowal) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Jaką masz wersje sterów od AGP i czy je wogóle instlowałeś ????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Było już kilka tematów o tym :evil: np. http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=141...ghlight=ecs+sdr http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=118...light=ecs+k7s5a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 No ale to było w zeszłym roku a pozatym chyba wszystko już było. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 No ale to było w zeszłym roku a pozatym chyba wszystko już było. dlatego nie dałem obrazka szukaj, tylko po poprostu bez żadnej złośliwości zapodałem linki bo nie chciało mi się tyle pisać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 :evil: a ten znaczek oznacza szczęście ?? i chęc pomocy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 dobra sorry, mój błąd, ale to naprawdę nie miało oznaczać nic złego i peace, wyluzuj trochę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góral Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 ja bym sprawdził jeszcze zasiłkę. może to ona nie wyrabia i stąd zwiechy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZiBi Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Jestem juz weteranem w tym temacie mialem wszystkie mozliwe problemy z nia ;P 1. jesli masz slaba zasilke czyli <300 lu po prostu slaba to to jest przyczyna pierwszaw 2. jesli masz nie firmowe ramy lub po prostu nie masz szczescia to wymiana na kingstony pomoze [w moim przypadku tylko na tych kosciach byla poprawa 3.jesli masz wysoka tem na cheapsecie to to tez powoduje zwich, ale to raczej malo prawdopodobne Wiec wniosek jest jeden oddaj ta plyte glowna daj na gwarancje lub wymien puki mozesz bo zmiana zasilki czy ramow wyniesie cie drozej niz zmiana na inna ( proba zaoszczedzenia parez zlotych nieudana za cene dokupienia czescie bys mial firmowa plyte, ale Ci sie nie dziwie to samo u mnie bylo :P ) Bierz SHUTTLA ak32A ub nowego ASRocka ja go wlasnie wczoraj dostalem i jest gitz roznica 5 do 100 dla ASRocka wkoncu komp mi przeszedl hot CPU test pro czyli 6h na 99% obciazenia :)) plyta jest nowiutka tania i dobra. papsik powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 :( Może to złe połączenie np Athlon XP i SDramy ???tak tak radze wgrac najnowszy bios to nie bedzie juz zwisow!!! mialem tak na drugim kompie! bo na moim chodzi ok na kazdym biosie p.s. moj komp chodzi 24H z wlaczonym seti!! i zero zwiech a procek obciazony na max Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Kupiłem dzisiaj DDRy i mam jeszcze większy problem. Kom wykrywa je przy ładwaniu, ale przy ładowaniu WINXP pisze o zrzucaniu pamięci fizycznej do pliku, potem skanuje hdd, bo podobno ni ejest spujny, potem gdy po pół godziny odpala się win pojawia siękomunikat o barku javy, a o reszcie nie wspomne... Czy te ramy są kopsnięte czy to kolejna wina czegoś ... POMOCY !!! Jak zmieniłem na sd-ramy to system chodzi ok, ale wiesza się w gierkach. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Kupiłem dzisiaj DDRy i mam jeszcze większy problem. Kom wykrywa je przy ładwaniu, ale przy ładowaniu WINXP pisze o zrzucaniu pamięci fizycznej do pliku, potem skanuje hdd, bo podobno ni ejest spujny, potem gdy po pół godziny odpala się win pojawia siękomunikat o barku javy, a o reszcie nie wspomne... Czy te ramy są kopsnięte czy to kolejna wina czegoś ... POMOCY !!! Jak zmieniłem na sd-ramy to system chodzi ok, ale wiesza się w gierkach. :( chyba raczej cos z pamieciami bo powszechnie wiadomo ze K7S5A i DDR to stabilny konfig (odwrotnosc SDR na niektorych modelach) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulko Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 a ja tam nie miałem z tą płytą problemów na zwykłych noname :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 a ja tam nie miałem z tą płytą problemów na zwykłych noname :?:no ja mam SDR no name i tez chodzi GIT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...