partyboy666 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Witam, po zmianie sprzetu z bartona 2800+, maxtora ata133, na nowa platforme (z podpisu) komp zaczal uruchamiac sie znaaacznie dluzej.. na bartoniku, po tym pierwszym ekranie biosu ( :) tam gdzie pokazuje jaki proc i ram :) ) , od razu ukazywal sie ten obrazek z latajacym paskiem win XP - pasek przelecial 2-5x i mialem pulpit. a obecnie, zanim pojawi sie ten obrazek z latajacym paskiem, ekran jest czarny przez jakies 4-5s, nastepnie pojawia sie taki bialy pasek postepu (kiedys taki mialem - jak zainstalowalem win xp na celeronie 366.......)- trwa to z 6s, a po nim ten wlasciwy latajacy pasek (z logo xp) - ktory przelatuje sobie z.... 15x (hmm troche wiecej niz na ata133 czy mi sie zdaje ?? :blink: ), a jak zniknie to po paru sekundach jest upragniony pulpit..... co moze byc przyczyna takiej zamuly ?? to porownanie dotyczy oczywiscie nowo postawionych systemow - niezasmieconych... dodam ze sata II jest dobrze ustawione i w hdtachu mam sredni wynik 260... PS: narazie nie mam jak sprawdzic systemu na dysku ata133 dzieki i pozdrawiam partyboy666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufi.pila Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 a zrobiłeś formata po zmianie podzespołów?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyboy666 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 tak, jak napisalem to porownanie swiezych systemow barton + ata133 vs. x2 + sataII Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Poczytaj temat o tej płycie, tam niektórzy też narzekali na długi start. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufi.pila Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Pokombinuj ze zmianą biosu, zainstaluj najnowszy, a jak to nie pomoże to starszy itd. http://www.asrock.com/support/download.asp...Dual-SATA2#bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...