Skocz do zawartości
partyboy666

Dlugi Rozruch Kompa Na Nowym Sprzecie...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, po zmianie sprzetu z bartona 2800+, maxtora ata133, na nowa platforme (z podpisu) komp zaczal uruchamiac sie znaaacznie dluzej.. na bartoniku, po tym pierwszym ekranie biosu ( :) tam gdzie pokazuje jaki proc i ram :) ) , od razu ukazywal sie ten obrazek z latajacym paskiem win XP - pasek przelecial 2-5x i mialem pulpit. a obecnie, zanim pojawi sie ten obrazek z latajacym paskiem, ekran jest czarny przez jakies 4-5s, nastepnie pojawia sie taki bialy pasek postepu (kiedys taki mialem - jak zainstalowalem win xp na celeronie 366.......)- trwa to z 6s, a po nim ten wlasciwy latajacy pasek (z logo xp) - ktory przelatuje sobie z.... 15x (hmm troche wiecej niz na ata133 czy mi sie zdaje ?? :blink: ), a jak zniknie to po paru sekundach jest upragniony pulpit.....

co moze byc przyczyna takiej zamuly ?? to porownanie dotyczy oczywiscie nowo postawionych systemow - niezasmieconych... dodam ze sata II jest dobrze ustawione i w hdtachu mam sredni wynik 260...

PS: narazie nie mam jak sprawdzic systemu na dysku ata133

dzieki i pozdrawiam

partyboy666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi