Beerman Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Witam. Czy komuś udało się skorzystać z portu COM na płycie 9NPA+SLI? Kupiłem śledzia, ale niestety port po prostu nie działa. Próbowałem wszelkie ustawienia przerwań portu w biosie i niestety nic - brak komunikacji. W Windows XP widoczny jest COM1, pod linuxem też (ttyS0). Czy to możliwe, aby układ pinów na płycie był jakis niestandardowy i nie pasował do typowych śledzi (sprawdzalem dwa różne). Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerman Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Witam. Czy komuś udało się skorzystać z portu COM na płycie 9NPA+SLI? Kupiłem śledzia, ale niestety port po prostu nie działa. Próbowałem wszelkie ustawienia przerwań portu w biosie i niestety nic - brak komunikacji. W Windows XP widoczny jest COM1, pod linuxem też (ttyS0). Czy to możliwe, aby układ pinów na płycie był jakis niestandardowy i nie pasował do typowych śledzi (sprawdzalem dwa różne). Z góry dzięki za odpowiedź. Już jest ok. Epox olał standardową numerację na DB9 i szedł pionowo dwójkami (1-6, 2-7, itd) zamiast szeregami (1-5 i 6-9). Było trzeba przelutować wszystko (oczywiście oprócz 1 - (D)CD). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...