yeyoo Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 siema... wlasnie ktora mam wybrac nagrywarke dvd do 170zl, nie znam sie za bardzo wiec licze na wasza pomoc :]... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) Jeśli chcesz być królikiem doświadczalnym to kup Samsunga na SATA - nie wiadomo czy dobre , czy złe .... ( http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=191901 ) Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 http://proline.pl/shop.php?prodid=NEC+ND-4570A+BLACK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Właśnie wpadłem do domu z LG 4167B nagrał płytkę 4,7gb w ok.6minut (8x), bez żadnych błędów i to na najtńszej za 1zł ActiveJet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Z prostych obliczen wynika ze całej płytki przy prędkosci x8 w 6 minut nagra sie nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Z prostych obliczen wynika ze całej płytki przy prędkosci x8 w 6 minut nagra sie nie da.Może włożył taką płytkę, ale nagrał 100MB :>. Ja polecę albo NEC-ka, albo BENQ-a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 tez mam LG GSA 4163B i jestem w niej 100 % zadowolony ale wszyscy powiedza ze slaba jest bo to LG... trudno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Ja polecę nec'a. Mam 2 w domu i na żadnego nie narzekam ;] Ciche i szybkie. BenQ są też dobre ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 co ty masz neca i są ciche to chyba ra czej nie masz neca widzialem go w akcji byl w stanie rozwalic oobudowe u kumpla jak nagrywal czytal plytke LG albo Benq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Z prostych obliczen wynika ze całej płytki przy prędkosci x8 w 6 minut nagra sie nie da. Zgadzam się. W teoretyczne 7 min będzie ciężko a co dopiero w 6 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Ja kupiłem ostatnio za 149zł coś takiego jak Samsung SH-S162. Nie czytałem wczesniej żadnych opinii i recenzji. Po prostu wybrałem sie do sklepu i kupiłem coś ze środka stawki. Jestem zadowolony. Narazie nagrywa wszystkie płytki, a problem z odczytem był w przypadku jednej płytki Mint. Dodatkowo ciesza jeszcze dwa latka gwarancji realizowanej w pobliskim sklepie. Dla mnie wypas! Polecam ten sprzęcik ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian22 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 za 170 to kupisz prawie każdy model .. ja polecam LITE-ON-a mialem juz dwa i są super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 za 170 to kupisz prawie każdy model .. ja polecam LITE-ON-a mialem juz dwa i są super.Ja bym też polecił Lite-Ona, bo moje dwie nagrywarki tef firmy sprawują się wyśmienicie. Ale nie polece go nigdy bo moi znajomi, którzy w ostatnich miesiącach kupili nagrywarki tej firmy masowo oddają je do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Z prostych obliczen wynika ze całej płytki przy prędkosci x8 w 6 minut nagra sie nie da.Masz racje. Sorki nie miałem zamiaru kręcić, zwykła pomyłka w liczbach. Pryz angraniu drugiej płytki sprawdziłem dokładnie, było 8min do 100% ale potem jeszce przez minute finalizował nagrywanie, czyli 9minut. Jeszce raz sorki za zamieszanie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cor3y Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Nowe LiteONy sypią się bardzo często (sam swojego po świętach oddaje do serwisu). Podobno BenQ i NEC są dobre, ale ciężko je spotkać w lokalnych sklepach (u mnie np. nie ma w 3 sklepach, w jakich byłem - bym musiał za przesyłke 20zł dopłacać), więc zostają sklepy internetowe, ale tam też za przesyłkę bulisz. Ja teraz biorę jakiś najświeższy model LG - jest na miejscu, a na moje potrzeby starczy 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 ja rowniez polece benq, ale zaczekałbym na nowego DW1670 ktory lada moment pojawi sie w sklepach. bedzie miał 2 lata gwarancji dtd oraz bedzie obsługiwał dvd-ram. na drugi tydzien najprawdopodobniej własnie on zagosci w moim pc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) NIe macie benq i sie wypowiadacie :| ja niedawno go zakupilem, bo oczywiscie za kazdym razem polecal go ktos na forum i bylem zmuszony go sprzedac, okropnie glosna praca, kiepska korekcja bledow, z czystym sumieniem polecam Pioneera, mam 3 takie wypalary i spisuja sie swietnie, poszukaj na allegro moze znajdziesz gdzies do 170 zl jakas, a jak nie to radze troszke dolozyc i zainwestowac w pewniejszy sprzet. A od litkow to trzymaj sie z daleka, mialem juz 2 szt. i 2 poszly do serwisu, paranoja. Pozdro Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez andrzej_men Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoTnik Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Jaką byście polecili nagrywarkę z obsługą DVD-RAM ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Mam benq i nie narzekam pali wsio i czyta ;]. Miałem litka i wole jednak benq. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) Ja mam już 3 litka i jakoś sie żaden nie zwalił ;) A wypaliły ho ho i jeszcze płyt :] Teraz mam Litka Lightscribe i wsio fajnie śmiga ;) Oczywiście poprzednie nagrywarki działają do tej pory.. zmieniłem na wyższy model poprostu :) Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez Drozda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Polecam BenQ, LG też dobre tylko zależy na jaką sztukę się trafi ;) Ja trafiłem na jakąś felerną i idzie do serwisu po świętach a kumpel na super która pracuje bez zarzutu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) Jaką byście polecili nagrywarkę z obsługą DVD-RAM ?PIONEER 110D lub 110 + odpowiedni firmware. Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 pionek 111 imho (i nie tylko mojej) lepszy od benq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 takie cos ktos ma ?? chyba to wezme.. tylko jeszcze poczekam na wasze opinie.. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Ja mam tego Litka z podpisu i jakoś narazie się nie sypie i działa super, więc moge go polecić. Wcześniej miałem LG 4167B i tu się zawiodłem nagrywara nie chciała wypalać płyt TDK i Esperanza (nie tylko mi więcej na forum cdrinfo.pl), więc ją wymieniłem, ale podobno nowy bios załatwił sprawę. Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez daniel89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Mój lg działa cały czas bez problemu, kolejne wypalone płytki i zero problemów :) btw...czy ze zmianą firmware wiąże się utrata gwarancji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Co do nagrywarek to tak: LG Jeden z kolegów kupił sobie własnie LG. Okazało się ze nagrywarka psuje mniej więcej 1 na 10DVD, tak jakby zawiesza sie w trakcie nagrywania. (sprawdzane na co najmniej 2 kompach). Nagrywarka poszłą na gwarancję i dostał wzamian BenQ, mówił ze już nigdy nie kupi LG. Drugi z kolegów równiez ma LG, i niestety nie udało mi się na nim wypalić DVD-R Esperanza, z resztą DVD nie miałem problemów. LiteOn Nie miałem do czynienia, ale czytałem że czesto padaja (ponoc była jakaś bardzo wadliwa seria), krótko mówiąc, czasy wietności LiteOna mineły razem z nagrywarkami CD. Samsung Nie wiem jak teraz, ale generalnie mam zasadę "nie kupuj Samsunga nic co się kręci". byc moze teraz już robią lepsze napędy optyczne, ale kiedyś ich nagrywarki CD były najgorsze. NEC Tylko jeden z moich znajomych na NECa, jakiś starszy model, ale bardzo sobie chwali. BenQ Mój faworyt. Poleciłem 3 znajomym i nikt z nich nie jest zawiedziony. Dobra jakośc wykonania, wysoka jakośc zapisu, dzięki zawansowanym technologią itp. sam czesto od nich pozyczam jak nagrywam coś na PS2 (które ma bardzo wrazliwy laser). Jednym słowem polecam BenQ, w nastepnej kolejności NEC-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 wybralem neca narazie niezle smiga na speedzie 4x (+rw) 4gb wypala w 12 min... ogolnie troche glosno czyta ale luz B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 tez mam LG GSA 4163B i jestem w niej 100 % zadowolony ale wszyscy powiedza ze slaba jest bo to LG... trudno A dlaczego LG jest słaba ja mam 4166B i serdecznie polecam, niczym nie różni się od 4167B tylko obsługą LightScribe. POzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...