Dunaj Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 Chciałbym zasięgnąć rady w sprawie optymalnego podkręcenia takiego zestawu. Oczywiście chodzi mi o podanie wartości do ustawienia w biosie FSB, Mnożnik, Napięcie z tego co wiem płyta ma całkiem niezłe możliwości, a bios również mam najnowszy - co do chłodzenia to mam nadzieję, iż Tt Volcano 7+ i parę wentylatorów w obudowie wystarczy. Z góry Dziękuję !!! Athlon 1.4 + Abit KT7A-Raid + 512mb Kingston /kości infineona/ + ATI 7500 Dzięki za rady, jak na razie udało mi się podkręcić przez FSB do 1.47 - przez mnożnik też próbowałem, ale trochę mniej stabilnie z napięciem narazie nie kombinuję, bo miałem zwisy. Co do temperatury to chyba jest OK po podkręceniu i po testach MAX. 48 stopni, a co do Tt Volcano 7+, to według mnie troszkę się różni od Volcano 7, nie zorientowanych odsyłam na stronę: http://www.4max.com.pl/index1.htm Chyba widać tą drobną różnicę :) Dzięki za wszystko !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 kolega ma taki sam zestaw KT7A-R i TB 1.4 i nie idzie go wogule podkrecic no moze o 50MHz, ani mnoznikiem ani FSB, moze trafil na taka serja ale chyba wiekszasc taka jest tych procow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 25 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2002 No jest tak TB 1.4 bardzo ciezko sie podkreca.Max jakie ja osiagnolem stabilne bylo 1500-1550MHz i okropnie sie grzal, ale lepiej podkrecas przez FSB niz mnoznikiem . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 25 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2002 Według mnie to Thunderbird'y (Grzmotoptaki :-P) z końca serii jak 1.4GHz kręca się b. słabo.... Lepiej było kupić XP1500+ albo 1600+.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2002 Jak wyzej. Żadko który cooler poradzi sobie z chłodzeniem podkręconego TB 1.4 a volcano 7 chyba taki super wydajny nie jest. Jak na moje oko to pojdzie on na 1.5 i to wszystko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...