anorek Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam! No więc mój problem polega na restartach kompa i pojawia sie właśnie ten bład co w temacie... Microsoft ® Windows Debugger Version 6.6.0003.5 Copyright © Microsoft Corporation. All rights reserved. Loading Dump File [C:\WINDOWS\Minidump\Mini041206-06.dmp] Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available Symbol search path is: *** Invalid *** **************************************************************************** * Symbol loading may be unreliable without a symbol search path. * * Use .symfix to have the debugger choose a symbol path. * * After setting your symbol path, use .reload to refresh symbol locations. * **************************************************************************** Executable search path is: ********************************************************************* * Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. * * * * The Symbol Path can be set by: * * using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. * * using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. * * using .sympath and .sympath+ * ********************************************************************* Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 2 *** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe Windows XP Kernel Version 2600 (Service Pack 2) UP Free x86 compatible Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS Kernel base = 0x804d7000 PsLoadedModuleList = 0x8055a420 Debug session time: Wed Apr 12 17:16:51.062 2006 (GMT+2) System Uptime: 0 days 0:03:44.627 ********************************************************************* * Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. * * * * The Symbol Path can be set by: * * using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. * * using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. * * using .sympath and .sympath+ * ********************************************************************* Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 2 *** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe Loading Kernel Symbols ................................................................................ ................................... Loading User Symbols Loading unloaded module list .......... ******************************************************************************* * * * Bugcheck Analysis * * * ******************************************************************************* Use !analyze -v to get detailed debugging information. BugCheck 100000D1, {b0aea277, 2, 1, 8212ae5a} ***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis. *** WARNING: Unable to verify timestamp for NDIS.sys *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for NDIS.sys *** WARNING: Unable to verify timestamp for psched.sys *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for psched.sys *** WARNING: Unable to verify timestamp for airplus.sys *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for airplus.sys Probably caused by : airplus.sys ( airplus+bbb ) Followup: MachineOwner --------- a na blue screen pojawia sie jeszcze STOP: 0x0000001 (0xC420A183, 0x0000002, 0x0000001, 0xF8575411) i plik na zmiany "airplus.sys" "classpnp.sys" "tcpip.sys" i jeszcze jeden, coś z USB w nazwie ale nie pamiętam... :wink: tak sie składa że plik airplus.sys jest plikem od sterowników mojej karty sieciowej. szukałem innych sterowników do tej karty, ale nie znalazłem. Zrobiłem z moim kompem już wszystko (reinstalka, wyczyściłem wszyskie wentylatory, pozmianiałem sloty na karcie sieciowej, odłączałęm zbędne urządzenia) konfiguracja: Komputer: System operacyjny Microsoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 2 DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Płyta główna: Typ procesora AMD Athlon XP, 1800 MHz (13.5 x 133) 2200+ Nazwa płyty głównej ECS L7VTA (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DIMM, Audio) Mikroukład płyty głównej VIA VT8377 Apollo KT400 Pamięć fizyczna 512 MB (PC2700 DDR SDRAM) Typ BIOS'u Award (10/07/03) Sieć: Karta sieciowa D-Link AirPlus DWL-520+ Wireless PCI Adapter (10.145.33.133) Temperatury: Płyta główna 28 °C (82 °F) Procesor 52 °C (126 °F) Aux 32 °C (90 °F) WDC WD800BB-00FJA0 33 °C (91 °F) Wartości napięć: Napięcie rdzenia procesora 1.58 V +2.5 V 2.80 V +3.3 V 3.33 V +5 V 5.00 V +12 V 13.18 V VBAT baterii CMOS 3.25 V Debug Info F 3A FF FF Debug Info T 28 52 32 Debug Info V 63 AF D0 BA CE 3E 45 (43) Właściwości płyty głównej: ID płyty głównej 10/07/2003-KT400-8235-L7VTAC-00 Nazwa płyty głównej ECS L7VTA Właściwości BIOS'u: Typ BIOS'u Award Typ BIOS'u Award Phoenix-Award BIOS v6.00PG Informacja z BIOS'u Award L7VTA 1.7F 10/07/2003 Data BIOS'u systemowego 10/07/03 Data BIOS'u wideo 02/09/09 prosze o pomoc, już nie wiem co robić aha zasilacz mam codegena 300W wiem że ten propblem pojawiał sie już z milion razy, ale zrobiłem wszystkie wskazówki z tamtych postów i nin :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: zapomniałem j3wszcze dodać, że często sie wyłącza dopiero wtedy gdy włącze program P2P (Bitcomet, azerus, eMula itp) Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez anorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotixel Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 No więc mój problem polega na restartach kompa i pojawia sie właśnie ten bład co w temacie... a na blue screen pojawia sie jeszcze STOP: 0x0000001 (0xC420A183, 0x0000002, 0x0000001, 0xF8575411) i plik na zmiany "airplus.sys" "classpnp.sys" "tcpip.sys" i jeszcze jeden, coś z USB w nazwie ale nie pamiętam... :wink: Coz, wspolczuje... Na pocieszenie moge Ci powiedziec, ze mam dokladnie ten sam problem... Komp z syga (notebook) Najsmieszniejsze jest to, ze identyczny laptop jak moj, ma wiele osob i nikomu nie dzieja sie takie hece... Dodam jeszcze, ze po instalacji nowego windowsa (XP) zostawie kompa na 1-2H jak wracam to czeka juz na mnie blue screen :[ Jak intensywnie pojawiaja Ci sie te restarty? U mnie tylko dzis 6 razy... :[:[ Dobrze ze komp jest na gwarancji, w wolnej chwili go odesle... (a przy okazji zarzadam zmiany dysku - przy kazdym restarcie zwieksza sie parametr "HDD power lose react" (czy jakos tak)) Pozdrawiam, Piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Jaki zasilacz :>? Bo napięcia mierzy się miernikiem (Benito ;) ). Sprawdzałeś pamiątki :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anorek Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 . Sprawdzałeś pamiątki :>? yyy jakie pamątki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Pamięci memtest goldmemory ? (pamięci od kompa i jak pisze poraz 2 ;) zmierz napięcia miernikiem !). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotixel Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Pamięci memtest goldmemory ? (pamięci od kompa i jak pisze poraz 2 ;) zmierz napięcia miernikiem !). Zmierzenie miernikiem nic nie da. Mam kilka zasilaczy na ktorych w/g miernika wszystkie napiecia sa w normie (i pewnie sa) ale pod wplywem obciazenia dopiero napiecie spada i robi sie qpa. Dodam ze u mnie, na ramie od producenta (512mb) byly resety, jak i teraz 2x1gb (nowe kingstony) restarty nie ustapily. memtest pokazuje ze pamieci sa OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen25 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 witam mialem taki sam problem, czeste zawiechy, blue screeny i irq bla bla... na athlonie 2000 xp i plycie epoxa. procesor delikatnie podkrecony z 1663 na 1886 mhz. wymienilem procesor i mobo i problem zniknal. podejrzewam ze w moim przypadku bylo to od przetaktowania. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 @Joxitel pomiar napięcia robi się tylko pod obciążeniem. @Bohen nie wiem co twój post ma wnieść do dyskusji. @Anorek i jak testy wykonałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=100972 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anorek Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Hmmmm dziwna sprawa, ale jak włączam na tryb awaryjny Windowsa to jak włącze Bitcometa to ładnie ściąga i hula aż miło. Ale jak włącze normalnie to odrazu po włączeniu BC lub innego programu P2P komp sie odrazu resetuje i wywala BlueScreen... czyli wniosek z tego taki że mam coś ze softem. ale pytanie brzmi CO??? i jak to rozwiązać ;/;/;/ @ULLISSES g) KONFLIKTY SPRZETOWE - Niektore urzadzenia 'nie lubia' ze soba pracowac i ich podlaczanie do 1 kompa powoduje problemy - sprawdzic uwagi producenta odnosnie danego sprzetu - Niektore urzadzenia lubia zabierac zasoby innych. Sprawdzic w Windowsie, czy nie ma konfliktow. Jesli sa, to mozna przelozyc jedno lub kilka urzadzen do innych slotow PCI. czyli mam konflikt sprzętowy. Ale jak to teraz sprawdzić co z czym sie bije?? karte przełożyłem już do wszystkich możliwych wolny6ch złączy PCI. Może poprosze admina czy jest możliwośc wymiany karty... ale wątpie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Prawy przycisk myszy na "Mój komputer"->Zarządzaj Narzędzia systemowe->Podgląd zdarzeń->System Przeczytaj opisy wszelkich błędów - może coś rzuci się w oczy. Prawy przycisk myszy na "Mój komputer"->Właściwości Zaawansowane->3 przycisk Ustawienia, odznacz "Automatycznie uruchom ponownie", OK, OK. Przy następnym niebieskim ekranie przeczytaj dokładnie to, co tam jest napisane - szukaj nazwy sterownika/pliku - np nv3agp.dll Spróbuj zmienić zasilacz (pożycz od kogoś jakiś lepszy) lub sterowniki karty - w trybie awaryjnym nie są ładowane sterowniki karty graficznej. Dlatego nie powoduje ona konfilktów i obciążenia dla komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anorek Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 zrobiłęm taką zrecz że odinstalowałem sterowniki od karty graficznej i wszystko działa :o:O żadnych resetów i blue screenów... zobacze co sioe stanie jak zainstaluje najnowsze.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 wywalą cię do BSoD'a ... miałem walkę z tymi irql'ami też i powiem tak ... raz padło na stery identycznego D-Linka a raz na NVidię ... po prostu jak nie masz blokady PCI/AGP i krecisz procem przez fsb to sięnie dziw że takie błedy się pojawiają .. poza tym moga to być pamięci które mają w biosie ustawione za hadrkorowe dzielniki w stosunku do timingów ... wszystko ze strony hardwarowej co powoduje konflikty i BSoDy to właśnie urządzenia PCI, AGP albo pamiątki do tego dodaj sobie softowe że na przykład stery NV są czułe co do przetaktowywania jak uzywasz takiego graficznego rzęcha jak mój NV Gforce 2 MX 400 i masz jedna nową wiadomość ... krótko : obstawiam stery i D-Linka i grafiki .... ja to załatwiłem w ten sposób że odinstalowałem i zainstalowałem na porzetaktowanych ustawieniach ... poza tym jak nie masz blokad to znajdź ustawienia na których dzielnik dla FSB : PCI/AGP będzie jak najbliżej wartości 33/66 MHz i powinno jakoś hulać .. u mnie nawet 1 MHz powyżej tych wartości ywalał IRQL'a i zrzut pamięci na dysk .. tak samo miałem jak puściłm pamięci przy złych dzielnikach i latały 495 MHz co jest dla nich stanowczo za duzo .. ładowanie windy kończyło się efektownym BSoD'em i zrzutem ... RE5PECT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anorek Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 obstawiam stery i D-Linka i grafikizainstalowałem nowe sterowniki od karty graf i działa!!! nic sie nie wyłącza... wszystko Ok :o:O:O nadfal nie wiem co mają sterowniki od karty graf do BC ale cuż... THX wszystkim za pomoć POZDRAWIAM! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...