Qba100 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Witam. Mam poważny problem z moim routerem dlink dl-604. Cały dzień próbowałem go ustawić aby można było wejść do internetu ale nie dałem rady. Proszę Was a właściwie błagam napiszcie jak ustawić te adresy i gdzie (w tej przegladarce d-linka oraz na karcie sieciowej). Mam stały adres IP nr: 62.111.147.166. Łacze za pomocą bramy o adresie 62.111.147.161. a maska podscieci to 255.255.255.224. Próbowałem juz wielu kombinacji z tym i numerami łącznie z automatycznym przydzielaniem adresu IP ale to nie dało rezultatu. Wersja firmware urządzenia to 3.14. Bardzo proszę Was o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwo_kupa Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 (edytowane) Opcja szukaj rulez [; Mam router taki sam jak kolega #1 tylko pytanie jest wogole z innej beczki. Problem jest w tym ze zakupielm to cacko xD ale wogole nie wiem jak to podlaczyc zeby rozdzielic sygnal Neo+ na dwa kompy. Kabel ethernet jest nieco wiekszy [RJ45] od normalnego kabla telefonicznego [RJ11] a jakos musze sie podlaczyc do sieci, wiec co w z wiazku z tym ? Sa moze jakies przejscoiwki z RJ45 na RJ11. Edytowane 15 Maja 2006 przez iwo_kupa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 musisz miec modem z wyjsciem ethernetowym ( rj45 ) albo router z modemem do neo (ADSL annex a) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwo_kupa Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 wiec dodatkowy wydatek na modem teraz ... nie da sie tego jakos obejsc zrobic np: kabla z jednej strony na rj45 a z drugiej rj11 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Nie można bo musisz mieć modem aby odbierał sygnał. To tak jakbyś chciał podłączyć kabel RJ-45 bez karty sieciowej. Rozumiesz? Albo sprzedaj tego D-Linka i kup router razem z modemem albo dokup modem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwo_kupa Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 (edytowane) Aha teraz rozumiem.. hmm ile taki sam modem i jaki najlepiej zakupic [nieoplaca mi sie sprzedawac tego routera] edit: Jednak chyba bede musial sprzedac...przegladalem allegro i nie ma zadnego taniego modemu... Edytowane 15 Maja 2006 przez iwo_kupa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuy_zgred Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 sprzedaj ten router i kup d-link dsl-g604t Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...