kanathea Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Troche mnie nurtuje to pytanie - widzac co zmywacz robi z plexa Przetestowalem na odcietym kawalku weza a rezultat byl taki - przy energicznym przeciagniu szmatki ze zmywaczem przez waz, ustrojstwo zmatowialo - przy delikatnym czyszczeniu wacikiem do uszu nasiaknietym zmywaczem napisy ladnie schodza, ale pozostaje cien po napisach - tak jakby dwu warstowy napis, pol-przezroczysty no i ten zmyty czarny. Moglby ktos przedstawic inne skuteczne metody zmywania tandetnych literek? przeciez nie bede wycinal kawalkow wez pomiedzy napisami :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 spróbuj nożykiem zdrapać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 nie dalo rady - bez zarysowania (inaczej zostaja) Oni chyba rozgrzanym tuszem nadrukowywali te napisy. Jakies inne propozycje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 może pujdzie sposobem którym ja rdze usuwam a mianowicie biore szmatke i smaruje element olejem silnikowym potem szmatką zanużoną uprzednio w ów oleju maczam w piachu jak sie przylepi to tre dany element i po jakimś czasie schodzi - piasek ściera olej minimalizuje zniszczenia ... A jak nie pomoże to próbuj koli i foli aluminiowej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 zmywacz do paznokci !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 zmywacz do paznokci !!!Ja kiedys probowalem - i nic :wink: "weze do oleju" jak byly tak pozostaly... Lepiej imo ulozyc tak zeby napisy sie nie eksponowaly zanadto. Zreszta no jakby miec napis "tygon" to juz chyba malo kto by sie zdecydowal na zmywanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Co wam przeszkadza w napisach? Mnie się nawet podobają ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 może pujdzie sposobem którym ja rdze usuwam a mianowicie biore szmatke i smaruje element olejem silnikowym potem szmatką zanużoną uprzednio w ów oleju maczam w piachu jak sie przylepi to tre dany element i po jakimś czasie schodzi - piasek ściera olej minimalizuje zniszczenia ... A jak nie pomoże to próbuj koli i foli aluminiowej ;) piaskiem to troche zarysuje, a chce zeby byly gladkie jak pupa niemowlaka zmywacz do paznokci !!! albo matowieja, albo zostaja slady po napisach - jak napisalem wyzej Ja kiedys probowalem - i nic :wink: "weze do oleju" jak byly tak pozostaly... Lepiej imo ulozyc tak zeby napisy sie nie eksponowaly zanadto. Zreszta no jakby miec napis "tygon" to juz chyba malo kto by sie zdecydowal na zmywanie :) to w przypadku ludzi posiadajacych firmowe weze ;> ja mam jakies noname (bo akurat cellfastow w obi nie bylo) Co wam przeszkadza w napisach? Mnie się nawet podobają ;) http://img100.imageshack.us/my.php?image=14ep2.jpg Jak wyzej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ushi_Real Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Ropa powinna dać rade ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Albo benzyna do rozpuszczania farb. Można spróbować także preparatu do usuwania past silikonowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 WEiem że usuwałem kamien roztworem z kwasu azotowego ... Więc brałem litr klwau azotowego 27% +10 litrów wody i mieszałem i wszystko schodziło tylko zakładaj rękawiczki jak bedziesz mył b parzy ... Spróbuj tylko dobierz proporcje ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...