piotres Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Czesc Poniewaz udalo mi sie zdobyc kilka raczej mocnych sprezarek rotacyjnych, postanowilem zbudowac uklad Single-stage z CPEVem i freonem R507, zeby sprawdzic co one potrafia :D ....ot klasyka w mocniejszym wydaniu :D Jako nowosc dodalem obudowe z plyty stolarskiej :D . kompresor: Sanyo C-1RV137H11AA (rotacyjny) parownik: chilly1 zapinka: spienione PCV 10mm XV: CPEV Fach "PZ" skraplacz: 1kW, 2 row, alu-cu, chlodzony orginalnym wentylatorem na 230V czynnik chlodniczy : R507 obudowa: obudowa z plyty stolarskiej, wymiary 51x39x42 cm, pomalowana na kolor czarny inne: SLHX Serduszko ukladu :D Parownik ...przed i po spawaniu. Wymiennik na ssacej ...oparty na 3 grubych kapilarach (2.3 mm) R507 przelatuje wlasnie z butli do ukladu :-P Pierwszy szronik dla tego ukladu :) Izolacja i elektryka gotowa. Obudowa tuz po malowaniu . Gotowe B) Tempki ... Pare cyferek z czystym R507 w ukladzie :D Czy ktos z was widzial gdziekolwiek nizsza temperature w ukladzie pojedynczym ? :rolleyes: Let's bench :-P 3000+ Venice @ 3211 MHz na 1.82V ... -55.5*C evap loaded :D (SuperPI) , CPU -15 do -18*C . Umowmy sie ze to nazwiemy temperatura idle :wink: :lol: ...bo tak naprawde 5 sekund po zakonczeniu SPI parownik schodzil do -60*C i mial chec zchodzic dalej, lecz moj Venice okazal sie posiadac coldbuga przy wartosci ok. -29-32*C na CPU ...i winda po prostu za kazdym razem lapala zawieche w momencie jak parownik osiagal -59*C . Sadze ze w prawdziwym idlu uklad bedzie w stanie robic na takim CPU jak moj cos ok. -60*C na parowniku, moze nawet ciutke nizej. Aha ...uklad jest na sprzedaz :wink: pozdro piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 mrauk ze tak powiem :) podoba mi sie, starannie, schludnie! elegancko ;) moze jedna wada... nie jest pomaranczowo :P (tym razem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 88 stopni... pięknie :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Gdyby nie te coldbugi :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Jak z głośnoscią tego kompresorka ? chyba do Danfoss'a sie nie umywa ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Jak z głośnoscią tego kompresorka ? chyba do Danfoss'a sie nie umywa ? :D Tak masz racje ...taki Danfoss SC18 jest z 2 razy cichszy od niego (o NL11F nie wspomne, ale ta sprzerazka naprawde zostawia wszystkie pozostale sprezarki pod wzgledem glosnosci daaaleko w tyle) :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Tak masz racje ...taki Danfoss SC18 jest z 2 razy cichszy od niego (o NL11F nie wspomne, ale ta sprzerazka naprawde zostawia wszystkie pozostale sprezarki pod wzgledem glosnosci daaaleko w tyle) :-P A teraz pytanie, dla kogo to zostalo zrobione ?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 i za ile :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 i za ile :lol2:zawsze to pytanie :P i zawsze były odpowiedzi :P drogo ale cena atrakcyjna jak zawsze zapewne ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) i za ile :lol2: Szczerze, to pewnie ile cena by nie wynosiła, to dla większości ludzi na tym forum i innych to i tak "za dużo" :mur: Pojdzie na sprzedaż na XS zapewne, tam to kupią. Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabius Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Dobra robota : Ładne temp. Nie odstrasza wyglądem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) Szczerze, to pewnie ile cena by nie wynosiła, to dla większości ludzi na tym forum i innych to i tak "za dużo" :mur: Pojdzie na sprzedaż na XS zapewne, tam to kupią. facet pijesz do mnie ?? spytałem się tylko za ile piotres robi takie chłodzonko, a ty wyskakujesz z jakimiś "teoriami" pozdro :) Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Super chłodzonko, z chęcią bym takie coś założył na mojego venicka... Gratuluje wytrwałości.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 no raczej dużo byś nie osiągnął :( cb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 No cóż, pięknie to wygląda. Szczerze gratuluję i życzę dalszych sukcesów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Ten prockek nie robi nawet 2400Mhz na defaultowym v core wiec nawet freon pewnie by dużo nie dał.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 no raczej dużo byś nie osiągnął :( cbale jest jeszcze CPEV :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 ale jest jeszcze CPEV :) i na takim unicie bede krecil cpevem zeby miec -20-0 na evapie ? B) agregacik mlodziezowy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 i na takim unicie bede krecil cpevem zeby miec -20-0 na evapie ? B) agregacik mlodziezowy :lol: To prawda, trudno zmusic tego diabełka by dawal wiecej jak -40-45*C na parowniku, nawet przy zupelnie otwartym CPEV-ie :D 1550 zl to moja cena, mozemy porozmawiac na ten temat, jesli ktos jest naprawde zainteresowany :D Bylbym wdzieczny, jesli nie bedza sie tu odbywaly dyskusje na temat tej ceny :-P . pozdro piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 facet pijesz do mnie ?? spytałem się tylko za ile piotres robi takie chłodzonko, a ty wyskakujesz z jakimiś "teoriami" pozdro :) Oczywiście, że nie "piję" do Ciebie, poprostu napisałem fakt :) Pozdrawiam także :) Bylbym wdzieczny, jesli nie bedza sie tu odbywaly dyskusje na temat tej ceny :-P . No własnie o tym mówiłem, jaka cena by nie była, będą dyskusje :) Koniec tematu o cenie :* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Siemanko Parownik ukladu zalozylem kilka dni temu na Radeona X550 - Full topic z opisem benchingu i fotkami . Temperatura parownika GPU w mother nature w marku 2001 :-P Pare milych cyfr na parowniku GPU w Windowsie :D . pozdrowki piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 ja na swojim 6600 mam 70*C w stresie a ty wyskakujesz z - 60 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Wiedziałem ze owy kompresor już gdzieś kiedys widziałem :) (berkut) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Nowy wlasciciel nie daje coolerkowi chwili wytchnienia :wink: . WR Conroe E4300 :) . 4.6 Ghz/1.8V, -63*C idle :-P . pozdro piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 :blink: Niezła jazda widać ze chłodzenie sie sprawdza. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 A stress ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 A stress ? A tego nie wiem ...wlasciciela najbardziej z tego co widze bawia max. screeny z prockow :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...