Skocz do zawartości
ufoufnal

3dmark, Sata I Oc, Bardzo Prosze O Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam kilka drobnych problemow i prosze o pomoc.

1. Kupilem nowa karte graficzna (6600GT AGP) i proboje odpalić 3dMarka 03 ale w czasie trwania ekran robi sie czarny i komputer przestaje reagowac... Na grafike wieje 3 wentylatory a na samym GPU jest Pentagram XC-70 AL a procesor to Intel 630

O co chodzi? Z 3dMarkiem 05 to samo. Komputer po zresetowaniu nie chce sie odpalic (piszczy) ale gdy wylacze zasilacz na sek to juz rusza...

Prosze o pomoc bo chce sprawdzic jaki bede mial wynik i na OC i bez

2. Kupilem nowy wentyl na moj procek ale mam jeden problem jak przestawie ustawienia CPU w biosie z Auto na Manula (przy zmianie taktowanie i BEZ zmiany) komputer nie wykrywa mi dysku na Sata, jak przestawie znowu na Auto to nie ma problemu. 2 Dysk ktory jest normalnie na starej Tasmie jest wykrywany normalnie. Ale system jest na dysku SATA. Prosze o pomoc znowu.

Pomozcie mi bo sa to problemy male ale bardzo wkurzajace. Co do temperatur to :

GPU normal: 34C

GPU idle: 40C

CPU normal: 40C

CPU idle: ?

Edytowane przez ufoufnal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam ze mam bardzo slabe pamieci Ram. 2 kostki 512. Jedna 133 MHz a druga 200 MHz.

Czy jesli zmienie pamieci to odniose jakas zmiane w funkcjonowaniu komputera?

jakies propozycje zmiany?

Edytowane przez ufoufnal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi