bartezjusz Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) topower jest lepszy i dużo tańszy gdzies to wyczytał?? lepszy w czym niby- chyba tylko ze ma odp. kable tanszy? 550p3 drozsza o całe 10zł :wink: teraz te zasilatorki Lagier ma na blacie i potwierdza mą opinie o wyzszosci s12 nad resztą w przyszłym tygodniu ssam seasonica i na polibudzie wrzucę go w "odpowiednie tryby" Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez bartezjusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 gdzies to wyczytał?? lepszy w czym niby- chyba tylko ze ma odp. kable tanszy? 550p3 drozsza o całe 10zł :wink: teraz te zasilatorki Lagier ma na blacie i potwierdza mą opinie o wyzszosci s12 nad resztą w przyszłym tygodniu ssam seasonica i na polibudzie wrzucę go w "odpowiednie tryby" niedowiezalem dopoki nie zobaczylem... po prostu seasonic s12 zmiotl topowerki na moim sprzecie z z siga. Odchylki miedzy idle a stress po prostu nie ma. U topowera roznice rzedu 0.1v. Niebawem ukarze sie test na www.oc-team.com wiec bedzie dokladnie wsio widac :] poki co nie zdradze szczegolow :P Powiem tylko ze seasonic zostaje u mnie nie mialem jeszcze tak cichego zasilacza o takiej mocy z tak stabilnymi napieciami. pozdroofka Lagierek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) Ja 500W aż nie potrzebuję, wystarczy 430 ;) w sieci jest recka, która porównuje S12 430 z moim przyszłym nabytkiem. I przy tej samej mocy tabliczkowej w full load S12 przegrywa :D no widziałem zapewne tą reckę o której piszesz i ogólnie 430W to lipa w porównaniu z 500 i 600W :cry: to po co zmieniasz zasiłkę ?? jak wystarczy ci 430W gdzies to wyczytał?? lepszy w czym niby- chyba tylko ze ma odp. kable tanszy? 550p3 drozsza o całe 10zł :wink: teraz te zasilatorki Lagier ma na blacie i potwierdza mą opinie o wyzszosci s12 nad resztą w przyszłym tygodniu ssam seasonica i na polibudzie wrzucę go w "odpowiednie tryby" przeczytałeś uważnie co napisałem :? aiki przetestował s12 500W z P3 500W i z czego zrozumiałem icon_razz2.gif topower jest lepszy i dużo tańszynapisałem jak widać 500W, a nie 550W :) Seasonic S12-500 cena: 469 zł Topower TOP-500P3 cena: 365 zł zobacz tu http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showto...dpost&p=2072844 ale to już chyba widziałeś :) ps. Lagier czekamy na recke :) przetestuj jeszcze jak możesz CHIEFTECA HPC-420-302-DF 420W gdyż wg testu poniżej chieftec jest lepszy ;) lol http://www.pctest.pl/index.php?option=com_...id=260&Itemid=3 Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) cavarr - aiki pisał o p3 550 który wystepuje w 2 wersjach- "normal" i EZ jednak pod wzgledem generowanego "hałasu" pod uwagę bierzemy tylko wersję EZ , która pod tym wzgledem moze dorównac s12 - a ta kosztuje tyle ile napisałe powyzej CH IEFTECA HPC-420-302-DF 420W gdyż wg testu poniżej chieftec jest lepszy autor chyba był po grzybkachhalucypkach :wink: Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez bartezjusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 cavar z calym szacunkiem uwierz mi na slowo ze warto dolozyc do s12 500W :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zależy do jakiego konfiga. Musiałbyś mieć SLI i to nieźle wykręcone co by spożytkować potencjał tej zasiłki. Ja tam wolę inną firmę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Benito pewnie twoim nowym zasilaczem będzie jakiś Antec ;) Sry za OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 (edytowane) Benito pewnie twoim nowym zasilaczem będzie jakiś Antec ;) Sry za OT. Też tak właśnie pomyślałem :wink: Co do tematu to też stoję przed podobnym wyborem jak autor wątka. Stanie albo na Seasonic'u albo Antec'u :-) No chyba, że jest jakiś lepszy wybor w cenie ~350zł... a ten test o ktorym pisze Benito to chyba ten <_< http://www.silentpcreview.com/article273-page5.html Edytowane 17 Kwietnia 2006 przez vince15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 No jak dolozysz stowe to moze byc :D Benito raczej myslal o czym takim http://zenfist.pl/pID/261.htm :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Sorry za OT ale najbardziej mnie rozwala jak ludzie pytają o Tagana ile zasilacz był używany. Co za różnica. Mógłby być używany nawet miesiąc a mieć więcej kurzu w środku. A tych co sprzedają wiekowe fortrony na allegro juz się nie pytają, bo często wolą nie wiedzieć jakiego staruszka podłączją do kompów często wartych dobrze ponad 4 tysiące. Jednym słowem(a raczej trzema) "Moralność Pani Dulskiej" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 OT To chyba normalne ,ze sie pytaja ,jak maja dac 300zl za uzywany zasilacz :? Ja bym az tyle nie dal wolalbym dolozyc pare zlotych i wziac cos u Zenfist'a. Jednym slowem drogo... :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 No widzisz, a zdażają się chętni, bo wiedzą że nic im nie bedzie stukać, piszczeć i nie poleci na serwis. A zaręczam ci, że 3 tygodnie w serwisie potrafią sfrustrować każdego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 No widzisz, a zdażają się chętni, bo wiedzą że nic im nie bedzie stukać, piszczeć i nie poleci na serwis. A zaręczam ci, że 3 tygodnie w serwisie potrafią sfrustrować każdego. OT No dobrrze mowisz 300 zl moze duzo moze nie ale mają przynajmniej sprawdzony zasilacz :D dobrze juz wygrzany wiec bedzie pewnie jeszcze dlugo pracował .Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 niedowiezalem dopoki nie zobaczylem... po prostu seasonic s12 zmiotl topowerki na moim sprzecie z z siga. Odchylki miedzy idle a stress po prostu nie ma. U topowera roznice rzedu 0.1v. Niebawem ukarze sie test na www.oc-team.com wiec bedzie dokladnie wsio widac :] poki co nie zdradze szczegolow :P Powiem tylko ze seasonic zostaje u mnie nie mialem jeszcze tak cichego zasilacza o takiej mocy z tak stabilnymi napieciami. pozdroofka Lagierek Nigdzie nie pisalem ze P3 jest lepsze od s12, lepszy pewnie bedzie P8 plus ale to dopiero w polowie roku. Jak dla mnie s12 jest po prostu za drogi na to co oferuje i przy jego kiepskim jak na ta cene wyposazeniu. Cena P8 plus bedzie podobna do s12 jesli porownujesz wersje bez odpinanych kabli. Zapraszam na nasze stoiska na targach tuningu we Wroclawiu bedziemy mieli pracujace juz wersje P8 plus 750W i P1 rowniez 750W, oraz dodatkowe zasilacze tylko do kart graficznych (12V) umozliwiajce obsluge SLI nawet na starszych zasilaczach :) P3 stanie sie niebawem podstawowa masowa wersja zasilaczy Topowera wypierajac leciwe juz P5. Co do twojego testu nie znam szczegolow ale twoj konfig nie obciaza wiecej zasilacza niz jakies 250W, z sieci okolo 290W, wiec jak widzisz nie jest to raczej probelm dla zasilacza 500W :) Co do roznic w napieciach to 0.1V raczej o niczym nie swiadczy wynika tylko z odmiennej konstrukcji samego zasilacza, wystarczy tylko zmienic troche stosunek 5V do 12 i sa roznice, wiec nie dziw sie ze w stresie napiecie sie zmienia. Wazna jest sama stabilnosc napiec pod obciazeniem i to czy mieszcza sie w normie. W s12 obciazenie 5V nie wplywa praktycznie na 12V wiec dlatego brak zmian. Topower P3 to konstrukcja klasyczna dopiero w zasilaczach z seriii to P6/P7 i niebawem P8 plus, wszystkie 3 linie sa w pelni niezalezne. Zmienic sie to moze dopiero przy naprawde duzym obcizeniu >400W i postaram sie to pokazac. We wczesnijeszym mini tescie P3 500 z s12 500W wkradl sie maly blad obciazenia max przy s12 nie byly tak wysokie , 42A to bylo dla niego za duzo. Jutro sie postaram to poprawic. Wykonam maly tescik zlozony z 2 czesci. 1. obciazenie na realnym kompie (niestety SLI nie mam): optek 165 (dwa rdzenie) 9x300 DFI lanparty ULTRA-D 1GB ramu 2x 250GB samsunga w raidzie 7900GT po vmodzie na 1,5V + audigy, nagrywara 2. test na maszynie testowej najpierw na typowym obciazeniu przyzwoitego kompa w idle, okolo 120W pozniej okolo 250 400 450 i 500W W tescie wezma udzial s12 500, P3 450,500,550 i dla kontrastu cos starszego ale solidnego Tagan 480W z starej dobrej serii :) Jesli sa jakies sugestie na co zwrocic uwage postaram sie to uwzgladnic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Nigdzie nie pisalem ze P3 jest lepsze od s12, lepszy pewnie bedzie P8 plus ale to dopiero w polowie roku. Jak dla mnie s12 jest po prostu za drogi na to co oferuje i przy jego kiepskim jak na ta cene wyposazeniu. Cena P8 plus bedzie podobna do s12 jesli porownujesz wersje bez odpinanych kabli. Zapraszam na nasze stoiska na targach tuningu we Wroclawiu bedziemy mieli pracujace juz wersje P8 plus 750W i P1 rowniez 750W, oraz dodatkowe zasilacze tylko do kart graficznych (12V) umozliwiajce obsluge SLI nawet na starszych zasilaczach :) P3 stanie sie niebawem podstawowa masowa wersja zasilaczy Topowera wypierajac leciwe juz P5. Co do twojego testu nie znam szczegolow ale twoj konfig nie obciaza wiecej zasilacza niz jakies 250W, z sieci okolo 290W, wiec jak widzisz nie jest to raczej probelm dla zasilacza 500W :) Co do roznic w napieciach to 0.1V raczej o niczym nie swiadczy wynika tylko z odmiennej konstrukcji samego zasilacza, wystarczy tylko zmienic troche stosunek 5V do 12 i sa roznice, wiec nie dziw sie ze w stresie napiecie sie zmienia. Wazna jest sama stabilnosc napiec pod obciazeniem i to czy mieszcza sie w normie. W s12 obciazenie 5V nie wplywa praktycznie na 12V wiec dlatego brak zmian. Topower P3 to konstrukcja klasyczna dopiero w zasilaczach z seriii to P6/P7 i niebawem P8 plus, wszystkie 3 linie sa w pelni niezalezne. Zmienic sie to moze dopiero przy naprawde duzym obcizeniu >400W i postaram sie to pokazac. We wczesnijeszym mini tescie P3 500 z s12 500W wkradl sie maly blad obciazenia max przy s12 nie byly tak wysokie , 42A to bylo dla niego za duzo. Jutro sie postaram to poprawic. Wykonam maly tescik zlozony z 2 czesci. 1. obciazenie na realnym kompie (niestety SLI nie mam): optek 165 (dwa rdzenie) 9x300 DFI lanparty ULTRA-D 1GB ramu 2x 250GB samsunga w raidzie 7900GT po vmodzie na 1,5V + audigy, nagrywara 2. test na maszynie testowej najpierw na typowym obciazeniu przyzwoitego kompa w idle, okolo 120W pozniej okolo 250 400 450 i 500W W tescie wezma udzial s12 500, P3 450,500,550 i dla kontrastu cos starszego ale solidnego Tagan 480W z starej dobrej serii :) Jesli sa jakies sugestie na co zwrocic uwage postaram sie to uwzgladnic :) nie bede zdradzal na forum publicznym wynikow testow ktore Ty juz znasz... tak czy owak powiem seria P3 to jak najbardziej swietne zasilatorki. Wersja 2x80mm jest o dziwo jeszcze cichsza niz seasonic czy 450EZ z wentylem 120mm. P3 500W powala jakosc wykonania naprawde robi wrazenie. Nigdzie nie napisalem ze P3 to zle zasilacze jednak tak czy owak seasonic niewatpliwie wykazuje lepsza stabilnosc napiec nawet przy konfiguracji o poborze mocy 250 - 300W. Nie bralem pod uwagi ceny zasilacza jesli by ja wziac to napewno P3 bylby lepszym wyborem... Seasonic nie jest zasilaczem bez minusow... no ale za duzo tego reszty dowiecie sie z recenzji. pozdroofka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Sory za OT ale mam jedno szybkie pytanko -> robicie testy takich mocnych zasilek a czy ta ModeCom MC 350 ATX da rade uciagnac taki konfig na "standardzie" : - Pentium D 930 - ASUS P5LD2 - MSI 7600 GS - 2x 512MB 667MHz (albo 1x 1GB) marki:?? zależy co będzie - 2x HDD 80GB RAID0 Samsung Spinpoint SATA2 - DVD-RW Benq 1650 - flopek - czasem 1x HDD 8GB IDE ??? (jako dysk wymienny) - czasem coś pod USB +3,3V + +5V ->130W +12V -> 300W PS. gdzie te wasze testy poszukac ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 bardzo w to wątpię zresztą ani Ty ani ja nie mozemy forować wyroków bez bezposredniej konforontacji s12 z XXX Ja moge jak ktoś chce coś wiedzieć na temat Seasonic'a S12-600 (SS-600HT Active PFC) bardzo chetnie odpowiem na każde pytanie odrazu moge powiedziec że jest Bardzo cichy !!!!!!! Jakieś dodatkowe pytania prosze na e-mail ;) jak ktoś chce moge posłać zdj zeby sie bardziej napalił ;p;p;p;p; ;)))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) nie bardzo rozumiem sens Twego posta cytujacego mą odpowiedź Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez bartezjusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 A ja owszem. Chłopaczek chciałsiępochwalić zasilaczem i głupio mu było samemu. Tak ma twoje towarzystwo :D to chociaż raźniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 A ja owszem. Chłopaczek chciałsiępochwalić zasilaczem i głupio mu było samemu. Tak ma twoje towarzystwo :D to chociaż raźniej.Chłopaczek jak chłopaczek (oj chciałbym żeby tak do mnie mówiono lecz te czasy mineły bez powrotnie ;p) po prostu przeskoczyłem z chifteka 420 w na to cudo u jestem pod wrażeniem a szczególnie ciszom ;) któa lubie na OPKU Thermaltake BigTyphoon 4 in 1 a cooler z chipu z mobo zmienił sie po malej ingerecji pilnika na REVOLTEC VGA Cooler - ATI 9200-9800 i Nvidia 3-4 i mam tem 38 na chip /obr 4500 Pozdrawiam dla pana w starszym wieku ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Co do wieku się pomyliłem, do reszty jak widać nie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Ja moge jak ktoś chce coś wiedzieć na temat Seasonic'a S12-600 (SS-600HT Active PFC) bardzo chetnie odpowiem na każde pytanie odrazu moge powiedziec że jest Bardzo cichy !!!!!!! Jakieś dodatkowe pytania prosze na e-mail ;) jak ktoś chce moge posłać zdj zeby sie bardziej napalił ;p;p;p;p; ;)))) no to moze Ty rozwiejesz watpliwosci wszystkich i powiesz ile traf ma S12? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Co do wieku się pomyliłem, do reszty jak widać nie :PSzło by na ten temat polemizować . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Be_dE Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Witam Czym różnią się te zasilacze? Tagan TG380-U01 380W i Tagan 380-U01 v2 380W Bo czytając ten temat wnioskuje, że będą wystarczające do MSI K8N Neo4-FI A64 3200+ 2x512MB Patriot KH 7600GT Gigabyte 256MB GV-NX76T256DB-RH SATA 200GB ATA 120 GB DVD-RW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 ten drugi po prostu nowszy róznią sie okablowaniem jak sądze -ale o szczegóły zapytaj Zenfista Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Chciałbym wymienić swój zasilacz (300W). Znalazłem taki oto na allegro zasilacz (550W) - http://www.allegro.pl/item99076182_promocj...9db_fv_117.html - czy jest on warty kupna? Dodaję też, że potrzebny mi jest zasilacz dobry do overclockingu. Czy on się do tego nadaje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 oohhoh - NIE RADZĘ ale widzę że frajerów na allegro wierzących w 550W za 99zł nie brakuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Chciałbym wymienić swój zasilacz (300W). Znalazłem taki oto na allegro zasilacz (550W) - http://www.allegro.pl/item99076182_promocj...9db_fv_117.html - czy jest on warty kupna? Dodaję też, że potrzebny mi jest zasilacz dobry do overclockingu. Czy on się do tego nadaje ? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19656 kup sobie to i będziesz zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 W takim razie za taką cenę da się kupić zasilacz dobry do overclockingu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) W takim razie za taką cenę da się kupić zasilacz dobry do overclockingu ?do takiego sprzetu jak Ty masz i oc wystarczy ten modecom co Ci wyzej podalem. Poprostu ten tronje co podales to szmelc ktory moze robi z 300w i ma oblesne zabezpieczenia ktore moga dzialac troche za pozno (tj. kiedy np 12v ma z 13,5v i dysk mowi "nie"). Na forum jest spory temat o tym szmelcu. Możesz też kupić podobnego fortrona (modecomy są robione przes fortrona) na allegro ale bez takiej długiej gwarancji, zasilacz ktory jest lerzakiem magazywnowym i nie może szybciej paść przez to. Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...