Skocz do zawartości
qbis0

Czy Znajdzie Sie Wkoncu Ktos Kto Pomoże

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich mam następujący problem

Neo nagminnie mi się rozłancza po godzinie lub kilkunastu minutach i nie mozna już wznowic połączenia. Dopiero restart pomaga. Uzywam laptopa czy w biosie sąjakies inne ustawienia?

Probowalem juz chyba wszystkiego dlategoo proszę jeszcze was o jakies wskazówki

Zmienialem podlaczenie modemu na rozne porty usb

Napięcie na portach USB jest w zarządzaniu energią odznaczone.

Zauwazylem ze czesciej się rozlancza gdy uzywam bit commeta i cos sciagam

Sterowniki mam zainstalowane do sagema WAN (nie probowalem jeszcze na LAN ale to chyba nie ma znaczenia).

Ze zmianą na BULK tez probowalem i dalej nic caly czas sie po chwili rozlancza.

Czy jest mozliwe aby modem padał? Po rozłączeniu 2 diody dalej swiecą czyli modem widac ze pracuje

Miesiac temu wszystko bylo ok, ale mialem standartowego kompa a teraz jadę na laptopie.

Proszę o jakąs pomoc w tej sprawie gdyż na forum nie znalazlem juz nic co moglbym jeszcze zmienic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date='13 kwi 2006, 13:15' post='2077900']

Zmien tego sagema na thomspsona, sagemy sa bardzo pradozerne i to najprawdopodobniej jest przyczyna twoich problemow.

Pozycz od kogos Thompsona albo wymien modem w telepunkcie.

Pozdrawiam

...ale czy z thompsonami nie będzie innych problemów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date='13 kwi 2006, 13:15' post='2077900']

Zmien tego sagema na thomspsona, sagemy sa bardzo pradozerne i to najprawdopodobniej jest przyczyna twoich problemow.

Pozycz od kogos Thompsona albo wymien modem w telepunkcie.

Pozdrawiam

Podłączam się do topica :mrgreen: Mogę swojego Sagema wymienić w telepunkcie na Thompsona??? Ile to będzie kosztowało???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze siedzialem na Sagema dokladnie rok i zero problemow. Siedzialem na standardowym sofcie i kazdym innym niz "firmowy". A lazilem po ludziach co tez mieli neo i podobne problemy i w kazdym przypadku bylo to samo nieumijetne zainstalowanie softu albo wlasnie problemu z nim bo jakis inny progam w nim namieszal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też przez pierwsze 3 miechy zero problemów. A teraz chodzi beznadziejnie - miałem obraz sysa - przywróciłem - żadnej poprawy :-/ więc to wina złej konfiguracji nie jest....

Ponawiam pytanie: opłaca się zmieniać na Thompsona??? Ile to może kosztować???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi