qbis0 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Witam serdecznie wszystkich mam następujący problem Neo nagminnie mi się rozłancza po godzinie lub kilkunastu minutach i nie mozna już wznowic połączenia. Dopiero restart pomaga. Uzywam laptopa czy w biosie sąjakies inne ustawienia? Probowalem juz chyba wszystkiego dlategoo proszę jeszcze was o jakies wskazówki Zmienialem podlaczenie modemu na rozne porty usb Napięcie na portach USB jest w zarządzaniu energią odznaczone. Zauwazylem ze czesciej się rozlancza gdy uzywam bit commeta i cos sciagam Sterowniki mam zainstalowane do sagema WAN (nie probowalem jeszcze na LAN ale to chyba nie ma znaczenia). Ze zmianą na BULK tez probowalem i dalej nic caly czas sie po chwili rozlancza. Czy jest mozliwe aby modem padał? Po rozłączeniu 2 diody dalej swiecą czyli modem widac ze pracuje Miesiac temu wszystko bylo ok, ale mialem standartowego kompa a teraz jadę na laptopie. Proszę o jakąs pomoc w tej sprawie gdyż na forum nie znalazlem juz nic co moglbym jeszcze zmienic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Smaug] Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zmien tego sagema na thomspsona, sagemy sa bardzo pradozerne i to najprawdopodobniej jest przyczyna twoich problemow. Pozycz od kogos Thompsona albo wymien modem w telepunkcie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbis0 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 ' date='13 kwi 2006, 13:15' post='2077900'] Zmien tego sagema na thomspsona, sagemy sa bardzo pradozerne i to najprawdopodobniej jest przyczyna twoich problemow. Pozycz od kogos Thompsona albo wymien modem w telepunkcie. Pozdrawiam ...ale czy z thompsonami nie będzie innych problemów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adler91 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 poprostu nie używaj tego świństwa do łączenia tylko normalnie tak jak byś się łączył dial-up Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meeredith Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 buhahhaha sagem prodozerny jest :] buhahha po pierwsze masz sp2 ? - u kolegi tak samo sie działo sp2 pomógł po drugie zamiast softu od neo zainstlauj autoconnecta - bardzo fajny mały programik a funkcjonalnoscią zabija program telekomuny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbis0 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 SP2 mam przeinstalowalem winde i probuje jeszcze raz na dial-upie bez softu z tpsy zobaczymy. Jeszcze jedno czy powinienem miec jakąś zaporę w stylu firewalla albo antywirusa jesli tak to co polecacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 ' date='13 kwi 2006, 13:15' post='2077900'] Zmien tego sagema na thomspsona, sagemy sa bardzo pradozerne i to najprawdopodobniej jest przyczyna twoich problemow. Pozycz od kogos Thompsona albo wymien modem w telepunkcie. Pozdrawiam Podłączam się do topica :mrgreen: Mogę swojego Sagema wymienić w telepunkcie na Thompsona??? Ile to będzie kosztowało??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasajas Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Kurcze siedzialem na Sagema dokladnie rok i zero problemow. Siedzialem na standardowym sofcie i kazdym innym niz "firmowy". A lazilem po ludziach co tez mieli neo i podobne problemy i w kazdym przypadku bylo to samo nieumijetne zainstalowanie softu albo wlasnie problemu z nim bo jakis inny progam w nim namieszal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Ja też przez pierwsze 3 miechy zero problemów. A teraz chodzi beznadziejnie - miałem obraz sysa - przywróciłem - żadnej poprawy :-/ więc to wina złej konfiguracji nie jest.... Ponawiam pytanie: opłaca się zmieniać na Thompsona??? Ile to może kosztować??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...