Skocz do zawartości
KOala

Problem z połączeniem się z news.tpi.pl (grupa dyskusyjna)!

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety nie mogę wysyłać wiadomości na grupę dyskusyjną news.tpi.pl łącząc się przez Netię (przez TPSA jest OK), natomiast jak połącze się przez TPSA to nie mogę pobrać poczty przez program pocztowy! Dodatkowo przez Netię modem łączy się na 52kbps, natomiast TPSA tylko 40kbps i wyraźnie wolniej wszystko chodzi! Jestem abonentem Netii! To jakaś paranoja, albo zmowa! Na dole to co mi napisali z Netii!! Jak to można obejść??? Do kogo uderzyć ze skargą???

Cytat odpowiedzi z Netii

Szanowny Panie

Serwer news.tpi.pl ma włączoną blokadę dla wiadomości wysyłanych z innych połączeń niż TP.SA.

Jeżeli jest Pan podłączony do innego serwera niż serwer InterNetii

lub korzysta Pan z łącza stałego, wysyłanie wiadomości nie będzie możliwe z powodu blokady SMTP.

Może Pan jednak odbierać i wysyłać wiadomości z naszej WEB strony ( http://imail.Internetia.pl). W momencie logowania do skrzynki należy wpisać jako login nazwę konta (przydzielona przez serwer w trakcie rejestracji).

Pozdrawiam

Konsultant d/s Internetu

Netia Telekom S.A .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, ze news.tpi.pl umozliwia wysylanie tylko abonentom tepsy to nic nowego... Proponuje skorzystac z rownie dobrego serwera news.onet.pl, jako login i haslo podaje sie adres skrzynki zalozonej na onecie i haslo do niej (ja mam zalozona TYLKO na potrzeby news.onet.pl)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi