Boodzisz Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Witam. Od niedawna posiadam pamięci Patriot 2x512 dual KH. Pomijają juz różne problemy z restartami (prawdopodobnie sterownik płyty głównej) postanowilem przetestowac je memtestem86. test przeszedl prawidłowo po raz pierwszy jednak za 2 razem w 28 minucie wysypał sie 1 błąd. Wszystko w biosie na default ( choć były podkręcane wcześniej) . Nie wiem czy robić raban o to. czy reklamować u sprzedawcy? Jeszcze dziś pezetestuje dłużej i zobaczymy jak będzie. Gdzieś przeczytałem ze nawet 1 błąd w tym tescie kwalifikuje pamięci do reklamacji. Nie wiem co robić żeby sie nie rozeszlo po kosciach. I jeszzcze te restarty,ale to sprobuje zlikwidowac inaczej. czy ten tes jest naprawdę tak mirodajny czy najważniejsza jest stabilność w systemie? Proszę o odpowiedz. moja konfig: asus a8n-e athlon 64 3000 venice sapphire x800gto patriot 2x512 signature dual kh seagate 1x80gb ata, 1x80gb sata nec nd4550 sound blaster audigy Eax sb0090 chieftec 400w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Witam. Od niedawna posiadam pamięci Patriot 2x512 dual KH. Pomijają juz różne problemy z restartami (prawdopodobnie sterownik płyty głównej) postanowilem przetestowac je memtestem86. test przeszedl prawidłowo po raz pierwszy jednak za 2 razem w 28 minucie wysypał sie 1 błąd. Wszystko w biosie na default ( choć były podkręcane wcześniej) . Nie wiem czy robić raban o to. czy reklamować u sprzedawcy? Jeszcze dziś pezetestuje dłużej i zobaczymy jak będzie. Gdzieś przeczytałem ze nawet 1 błąd w tym tescie kwalifikuje pamięci do reklamacji. Nie wiem co robić żeby sie nie rozeszlo po kosciach. I jeszzcze te restarty,ale to sprobuje zlikwidowac inaczej. czy ten tes jest naprawdę tak mirodajny czy najważniejsza jest stabilność w systemie? Proszę o odpowiedz. moja konfig: asus a8n-e athlon 64 3000 venice sapphire x800gto patriot 2x512 signature dual kh seagate 1x80gb ata, 1x80gb sata nec nd4550 sound blaster audigy Eax sb0090 chieftec 400w GM sprawdź i będziesz pewien na 100% pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 GM sprawdź i będziesz pewien na 100% pozdrawiam Hmmm... przed udzieleniem takiej odpowiedzi wypadałoby troche pomyśleć nie sądzisz? <_< Skoro wysypuje nawet memtesta to gm tym bardziej nie przejdzie, zresztą nie na każde pytanie pod tytułem "Czy moje pamieci sa OK?" się odpowiadsa "GM". Memtest jest na tyle malo czulym testem ze jesli on juz wywala to znaczy ze cos jest nie tak, i tu nie ma najmniejszej potrzeby odpalania goldmemory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...