Waaagh Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Witam, chciałbym złożyć zestaw PC który miałby non-stop pracować ze zwykłym TV podłączonym poprzez SVHS. W związku z powyższym proszę o informację czy (i jak jeśli to trudne) da się podłączyć PC do TV, tak aby sygnał Video szedł od razu po włączeniu kompa na telewizor (możliwość ustawienia BIOSU, itp.). Czy taka możliwość istnieje poprzez karty graficzne czy tylko poprzez zintegrowane układy graficzne na płytach wyposażonych w wyjście SVHS ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 O ile dobrze pamiętam wystarczy ustawić odbiornik TV jako primary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) O ile dobrze pamiętam wystarczy ustawić odbiornik TV jako primary.W sterownikach nic to nie da jesli ktos chce aby sygnal tv byl jeszcze przed zaladowaniem sterownikow :rolleyes: Co do pytania to karty Ati tak maja(przynajmiej te co ja mialem czyli starsze troszke modele do R9800). Przy podpietym kablu do TV daja sygnal juz od samego poczatku. Do tego mozna poszukac na karcie czy nie ma jakies zworki do tego. Lub moze gdy bedzie podpiety tylko TV to karta to wykryje i da automatycznie sygnal na wyjscie. Mozna chyba tez zrobic przejsciowke D-SUB i za jej pomoca podpiac do TV. Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez sucker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waaagh Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 sucker: no właśnie, można a ja zanim kupię sprzęcik wolałbym być pewien, ale dzięki za pomoc, popytam o te Radki, bo one w ogóle chyba mają lepszy sygnał TV niż Nvidia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) Jakieś dwa lata temu składałem kumplowi kompa do gierek dla dzieciaków- nie potrzebował monitora- chciał żeby obraz był na tv. Kartą graficzną był jakiś GF2MX z tv-outem - tylko teraz nie pamiętam czy na gnieździe chinch czy s-vhs. Przylazłem do niego z kompem i monitorem, podłączyłem pod tv, w sterownikach ustawiłem tv jako primary i grało. Monitor zabrałem. Wyświetlało się wszystko od samego startu kompa- jeśli trzeba było bios, bootscreen. EDIT -> jeśli nie zadziała kompa można "oszukać" w ten sposób -> KLIK. Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez mechl!n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waaagh Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Dzięki, to by było rozwiąznie, bo też mogę postawić system na monitorze a później już tylko na TV używać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...