Skocz do zawartości
tomasz_lbn

Hdd Smasung 160gb 8mb Cashe Sataii

Rekomendowane odpowiedzi

witam, zakupilem wczoraj dysk (jak w opisie), i cos mi nie pasowalo bo glosno pracowal "skrobal" przy odczycie danych, wiec udalem sie do sklepu i mowie jaka sprawa, koles mowi zebym odkrecil go od obudowy tobedzie ciszej, no i rzeczywiscie jest wiele ciszej jak nie jest przykrecony srubami ale wydaje mi sie ze nadal chodzi jakos za glosno jak na nowy dysk.. co wy na to?? czy oprogramowanie ma jakies znaczenie?? posiadam plyte ABIT NF7-SL i zainstalowalem podstawowe stery do sata, moze sa jakies lepsze, prosze o rady!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy oprogramowanie ma jakies znaczenie?? posiadam plyte ABIT NF7-SL i zainstalowalem podstawowe stery do sata, moze sa jakies lepsze, prosze o rady!

ani system ani płyta ani chipset ani nawet sterowniki nie są odpowiedzialne za takie zachowanie dysku, który jest sprawny i zachowuje się jak każdy mechanizm w którym coś się kręci, kup odbudowę tłumiąca 5,25" dla dysku jeżeli chcesz się trwale pozbyć problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ani system ani płyta ani chipset ani nawet sterowniki nie są odpowiedzialne za takie zachowanie dysku, który jest sprawny i zachowuje się jak każdy mechanizm w którym coś się kręci, kup odbudowę tłumiąca 5,25" dla dysku jeżeli chcesz się trwale pozbyć problemu

czyli sugerujesz ze jestem przewrazliwiony i za duzo sie spodziewalem slyszac ze samsungi sa ciche?:):) bo w sumie on nie chodzi jak traktor ale lekko go slysze, zwlaszcza ze jak sie ma cos nowego to sie na to non stop zwraca uwage:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trafiłeś na taki egzemplarz

PS. gadanie ze Samsungi są z zasady ciche jest bzdurą, ja zwyczajowo używam dysków WD i zwykle są ciche, szczególnie nowe serie ale raz trafiłem na egzemplarz który drgał tak mocno, że śrubki same się w obudowie odkręcały :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi