tomasz_lbn Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 witam, zakupilem wczoraj dysk (jak w opisie), i cos mi nie pasowalo bo glosno pracowal "skrobal" przy odczycie danych, wiec udalem sie do sklepu i mowie jaka sprawa, koles mowi zebym odkrecil go od obudowy tobedzie ciszej, no i rzeczywiscie jest wiele ciszej jak nie jest przykrecony srubami ale wydaje mi sie ze nadal chodzi jakos za glosno jak na nowy dysk.. co wy na to?? czy oprogramowanie ma jakies znaczenie?? posiadam plyte ABIT NF7-SL i zainstalowalem podstawowe stery do sata, moze sa jakies lepsze, prosze o rady! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 czy oprogramowanie ma jakies znaczenie?? posiadam plyte ABIT NF7-SL i zainstalowalem podstawowe stery do sata, moze sa jakies lepsze, prosze o rady!ani system ani płyta ani chipset ani nawet sterowniki nie są odpowiedzialne za takie zachowanie dysku, który jest sprawny i zachowuje się jak każdy mechanizm w którym coś się kręci, kup odbudowę tłumiąca 5,25" dla dysku jeżeli chcesz się trwale pozbyć problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz_lbn Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 ani system ani płyta ani chipset ani nawet sterowniki nie są odpowiedzialne za takie zachowanie dysku, który jest sprawny i zachowuje się jak każdy mechanizm w którym coś się kręci, kup odbudowę tłumiąca 5,25" dla dysku jeżeli chcesz się trwale pozbyć problemuczyli sugerujesz ze jestem przewrazliwiony i za duzo sie spodziewalem slyszac ze samsungi sa ciche?:):) bo w sumie on nie chodzi jak traktor ale lekko go slysze, zwlaszcza ze jak sie ma cos nowego to sie na to non stop zwraca uwage:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 trafiłeś na taki egzemplarz PS. gadanie ze Samsungi są z zasady ciche jest bzdurą, ja zwyczajowo używam dysków WD i zwykle są ciche, szczególnie nowe serie ale raz trafiłem na egzemplarz który drgał tak mocno, że śrubki same się w obudowie odkręcały :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 w kompie z sigu glosno w drugim: taki sam HDD + Samsung cisza wszystko zalezy od egzemplarza w lapku Hitachi 5200 obr/min. - cisza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz_lbn Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 acha, czyli tylko nadzieja w tym ze w sklepie sie zlituja i wymienia na inny egzemplarz.. ktory tez moze wcale nie byc cichy:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...