Skocz do zawartości
Zet

Czy Istnieje Cos Takiego...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam wielka prosbe, przekopalem troche forum oraz wiele stron internetowych aczkolwiek nie udalo mi sie znalezc tego czego szukam, moze nie potrafie szukac, moze jestem slepy :) Chce kupic notebooka obojetne jakiej marki, wazne jest dla mnie zeby mial 64-ro bitowy procesor (najlepiej athlon) oraz grafike x800xt. Jedyne co udalo mi sie znalezc z taka grafika to Chilligreen aczkolwiek one sa dostepne tylko z prockiem centrino ktory 64-ro bitowy nie jest. Raczej odpada opcja sprowadzenia lapa poniewaz zalezy mi na fakturze VAT. Bardzo prosze jesli ktos ma informacje gdzie mozna notebooka z parametrami jakie podalem kupic - napiszcie, uratujecie mi zycie :) Z gory dzieki za zainteresowanie i ewentualna podpowiedz...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

generalnie chodzi o to ze chce wymienic desktopa na notebooka. Ze lubie sobie pograc w gry czasami to chce miec zapas mocy na przyszlosc zeby przykladowo nie okazalo sie za pol roku ze wyjdzie jakas gra i bedzie zle chodzic... Jesli chodzi o procek 64 bit - ta sama bajka, moze okaze sie ze ten windows vista bedzie fajny to dobrze byloby miec opcje odpalenia go na 64 bitach. Z kolei jesli chodzi o grafike mialem w kompie x1600 i uwazam ze wydajnosciowo to porownywalna jest ona z x700pro a to juz jest jak dla mnie troche za malo. Chodzi mi o to zeby byl to naprawde konkretny zapas mocy, oczywiscie nie siedze w temacie notebookow jesli jest tak ze te karty chodza lepej no to mozna przemyslec ta kwestie. Nvidii sie nawet patykiem nie dotkne wiec zostaje tylko ati - a tutaj jak pisalem wczesniej jest problem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie nie, nic mnie nie przekona do nvidii :) moze wiecej sie bede biczowal zeby cos znalezc z ati ale sadze ze warto. Jak pisalem w sumie to mam opcje kupienia lapa z ati x800xt aczkolwiek jest tam tylko albo az centrino 1,8 w tej chwili mam mozna powiedziec bardzo mocnego kompa (podpis nieaktualny) wiec nie chce sie przesiadac na cos co bedzie mi doladowywac po kazdym otwarciu folderu czy na czym beda mi gry haczyc. Moze sie znajdzie jeszcze ktos kto mnie poratuje jakimis informacjami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zet napisał(a):

nie nie, nic mnie nie przekona do nvidii :) moze wiecej sie bede biczowal zeby cos znalezc z ati ale sadze ze warto. Moze sie znajdzie jeszcze ktos kto mnie poratuje jakimis informacjami :)

Tak ja ci dobrze radze, stan przed sciana i zrob tak => :mur: potem raz jeszcze przemysl czy ta *** Nvidia nie moglaby zagoscic u ciebie.

Jesli nie pomoze to => :mur: aż to skutku;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze bedziesz miec duzy problem, ja szukam i nie ma NIC z Turionem+Ati. Jest Ati+Centrino albo GF+AMD ale nigdzie Ati+AMD. Wiec albo albo - rezygnujesz z procka 64bit albo uginasz sie i bierzesz tez GF pod uwage. Aha no i bramka numer 3 : zostajesz przy desktopie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na twoim miejscu zrezygnowalbym z turiona 64, w tej chwili on nic nie nadaje, najlepszym obecnie mobilnym procem jest intel core duo

chcesz miec viste ???? nie ma problemu, dlatego ze nowy os microsoftu bedzie zarowno 64 jak i 32 bitowy, a czasy w ktorych majac takiego intela, bedziesz musial sobie odmowic zainstalowania najnowszej wersji ulubionego programu, bedacego tylko w wersji 64bit tak szybko nie nadejda

co wiecej, jestem w stanie zaryzykowac stwierdzenie ze do tego czasu twoj nowy laptop bedzie do wymiany, bo jak chcesz miec sprzet na czasie to nie bedzie innego wyjscia, zdaza juz wyjsc ze dwie nowe serie intelow i amd, dwa razy lepsze grafy, lepsze matryce itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem dlaczego nie chcesz geforca, ale ja na twoim miejscu wziałbym cos takiego:

asus z core duo

asus z x700

mysle ze bez problemu powinny wystarczyc

a jak beda za słabe to jakiegos della z 7800 na pokładzie albo 7600go jezeli sa juz dostepne w polsce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ HeatheN - sluchaj, sa przeciwnicy i zwolennicy zarowno nvidii jak i ati, ja jestem zwolennikiem tej drugiej opcji i tyle. Ogolnie to dzieki za Wasze wypowiedzi, troche mi to rozjasnilo sprawe... teraz jeszcze ostateczne przeknucie sprawy i trzeba bedzie podjac jakas decyzje :) Pozdrawiam wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zet napisał(a):

@ HeatheN - sluchaj, sa przeciwnicy i zwolennicy zarowno nvidii jak i ati, ja jestem zwolennikiem tej drugiej opcji i tyle.

SERIOOOOOOOO? nie możliwe nie domyslilbym sie gdybys nie napisal;]

Sam wole nvidie ( dlatego wzialem 6600 nie 9800), ale jesli ati mialoby cos lepszego, bardziej oplacalnego BIORE Z MIEJSCA a nie taki FANATYZM;] jak ty...no offence :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi