Adyan Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Witam ! Jutro będę wymienial na procesorze, karcie graficznej i mobo pastę na Arctic Silver 5. Mam takie pytanie do was: jak lepiej nalożyć pastę na procku, bo slyszalem że nakladamy na środek procka ziarenko wielkości ryżu, ale mam takie wrażenie, że jednak będzie lepiej rozprowadzić cieniutką warstwę na calym procesorze ponieważ jak nalożę ziarenko to pasta napewno dokladnie nie rozprowadzi się na calym procesorze. Czekam na wasze opinie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian22 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 możesz troszkę rozprowadzić ale naprawdę nie dużo jej użyj bo po zalozeniu radioatora pasta wycieknie z procka niczym krem z ciasta....powierzchnie procka i radiatora sa gladkie to tez malo jest miedzy nimi przerwy.Ziarnko ryżu wystarczy w zupełności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 moze ktos posiada screany jak powinno sie nalozyc paste na proca?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 na czujkę organoleptyczną współdzieloną ze zdrowym rozsądkiem najlepiej :D tak na poważnie .. procek wsadź w socketa i zablokuj klipsem ... na niego daj kroplę pasty wielkości tego nieszczęsnego ziarna ryżu a potem bardzo delikatnie przykładająć radiator kręć nim powolutku po 45 stopni ... <około> raz w lewo raz w prawo ... ja tak robię i mam wtedy pewność że przeganiam w ten sposób calutkie powietrze które siedzi w porach radiatora ... nie wiem czemu ale jakoś nie chce mi siępoleraować powierzchni a taki sposób daje mi włąsnie efekt jakby były polerowane ... może wtedy i więcej pasty włazi w te mikroszczeliny ale co tam ... najważniejsze żeby nie było powietrza zamkniętego w paście między procem a radiatorem... czyli możesz to zrobić "po mojemu" i po prostu małe ruchy radiatorem powinny w miarę optymalnie rozprowadzić pastę ... potem zostaje już tylko zaczepić wiatrak i wygrzać pastę ile wlezie :D dopiero po jakimśczasie zacznie przewodzić na maxa :D RE5PECT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=172765 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Witam ! Jutro będę wymienial na procesorze, karcie graficznej i mobo pastę na Arctic Silver 5. Mam takie pytanie do was: jak lepiej nalożyć pastę na procku, bo slyszalem że nakladamy na środek procka ziarenko wielkości ryżu, ale mam takie wrażenie, że jednak będzie lepiej rozprowadzić cieniutką warstwę na calym procesorze ponieważ jak nalożę ziarenko to pasta napewno dokladnie nie rozprowadzi się na calym procesorze. Czekam na wasze opinie ... Troche na srodek , moj faworyt to OCZ Potem uzywasz palca do rozprowadzenia i looz ;) U mnie sie sprawdza, zlozylem wiele kompow uzywajac mojego drogocennego palca i caly czas chodza i temp jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...