freak_outXP Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Witam, na samym początku chcę napisać, że przykro mi z powodu Forum i całej tej sytuacji ze sponsorem. Mam problem - sprzęt i sterowniki są opisane w "Opisie tematu". W grach Tomb Raider: Legend i Need For Speed: Most Wanted (możliwe, że gdzie indziej też) czasami - zwłaszcza w NFS - cienie są... co tu dużo mówić - obskur*****. Wewnątrz nich są jakieś szybko_zmieniające_się_śmieci, które mi migają. Nie wiem, czy dociera to do kogoś, co tu napisałem :), więc daję linka do screena: Tomb Raider: Legend 1280x1024, full detale bez nextgen'a http://republika.pl/flyaway/trlshadow1.jpg Jeszcze jedna ważna sprawa - przy NFS:MW wyłączyłem odblokowane shadery/potoki i vertexy i cienie nadal były zrypane. Czego to może być wina ? Sterów ? Karty ? Rąbniętych shaderów lub potoków ? Nforce3 ? Proszę o pomoc. Wesołych Świąt! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Prawdopodobnie to wina karty, w tym przypadku tych potoków lub shaderów które odblokowałes i z czasem zrobiła się taka usterka w postaci tych małych kropeczek, przebarwień, zobacz na innych sterach i na deafulowych ustawieniach karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek71 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Prawdopodobnie to wina karty, w tym przypadku tych potoków lub shaderów które odblokowałes i z czasem zrobiła się taka usterka w postaci tych małych kropeczek, przebarwień, zobacz na innych sterach i na deafulowych ustawieniach karty Przeciez napisal, ze na standartowych ustawieniach jest tak samo, czyli pewnie raczej uszkodzenie karty. Jeszcze jedna ważna sprawa - przy NFS:MW wyłączyłem odblokowane shadery/potoki i vertexy i cienie nadal były zrypane. Czego to może być wina ? Sterów ? Karty ? Rąbniętych shaderów lub potoków ? Nforce3 ? Proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 No to pozostaje tylko gwara, sprawdź czy karta się nie grzeje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 a czy to nie wina konfliktu nForce3 z 6800XT? Ja mialem taki problem. Jak mozesz, to sprawdz karte u jakiegos kumpla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Konflikt pomiedzy nForce3 a GeForcem 6800 polega na freezach a nie bledach w wyswietlaniu, teksturowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 ja mialem takze inne problemy-np. arty w BIOSie, wiec myslalem, ze nie tylko na tym polega problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Bo to raczej nie na tym polega problem ,smieci w TRL tez mam ,ale tylko jak gram z NG i to sporadycznie na niektorych powierzchniach :-| Jedno miejsce to brzeg basenu w croft manor w sali terningowej :-| A co do MW to cienie sa zenujace i to niezaleznie od karty ,wiec nie ma co sie przejmowac :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...