DiJo Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 cześć! Mam canona a70 i zaczęły się pokazywać zamiast obrazu czarno-fioletowe plamy, a czasem nic nie ma. Postaram sie podesłać fotke jak to wygląda. Da się to naprawić ręcznie, czy trzeba oddawać do serwisu? Czy to sie wogole opłaca? pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Pokaz fotke. Pewnie uszkodzenie matrycy, albo jakis blad w sofcie. Recznie raczej nie da sie naprawic bo jak? :) Jak masz gware oddaj do sklepu a jak nie to pytaj sie w serwisie: CANON, YASHICA/KYOCERACSI Foto & Video, 01-014 Warszawa, ul. Żytnia 15tel. (022) 862-41-38http://www.e-csi.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 niestety nie mam juz gwarancji :( fotka jest tutaj: fioletowe plamki ostatnio pokazuje sie to dość często, albo poziome paski (najczęściej różowe, czerwone albo zielonkawe), po stuknięciu ręką w aparat poprawia się ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Po stuknięciu w aparat fotki wychodzą dobrze ? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Może połaczenie matryca - płyta główna nie łączy i dlatego takie cuda się dzieją. Z reszta cokolwiek by to nie było to raczej serwis Cię czeka, bo samemu naprawiać to troche ryzyko (chociaż ja bym spróbował ;]). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) tak, ale czasem musze kilka razy go trzepnąć dosyć mocno żeby zaczął zadziałać =] :-? no ale przynajmniej to pomaga Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez DiJo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Moze siakis zimny lut :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 moze... kiedyś juz rozbierałem ten aparacik z nadzieją że sie właśnie coś odlutowało i że da sie to łatwo zrobić... ale jak zdjąłem obudowe i zobaczyłem wnętrze (w środku była kostka z której troszke wystawał obiektyw i cała była oklejona taśmą, lcd i pojemnikiem na baterie) to mi chęci własnoręcznej naprawy przeszły... ale może komuś sie to udało tak naprawić? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...