biker_xc Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Witam, stworzylem baze w sql serwerze i chcialbym sie z nia polaczyc za pomoca aplikacji stworzonej w VB NET. Korzystajac z kreatora udalo mi sie osiagnac mniej wiecej cos takiego: SqlConnection1 Me.SqlConnection1.ConnectionString = "workstation id=""BOLUS"";packet size=4096;user id=log;data source=""bolus"";pers" & "ist security info=True;initial catalog=biblioteka;password=psw"W jaki sposob moge zrobic cos takiego bym w polaczeniu tym zamiast na sztywno wpisanego loginu i hasla mogl np zczytywac z textboxow, jednym slowem stworzyc okno logowania?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra-v Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 chodzi ci prawdopodobnie o formularze... np. w pliku admin.php następnie powiedzmy przekierowanie do pliku paneladmina.php, w którym za pomocą php sprawdzisz czy login i hasło są prawidłowe, po czym połaczysz sie z bazą danych... mam nadzieje ze nic nie pokręciłem sam nie jestem w tym dobry, ale czytałem troszke na ten temat pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker_xc Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Witam, stworzylem baze w sql serwerze i chcialbym sie z nia polaczyc za pomoca aplikacji stworzonej w VB NET. Korzystajac z kreatora udalo mi sie osiagnac mniej wiecej cos takiego: SqlConnection1 Nie wiem czy zwrociles uwage ale mi nie chodzi o php tylko o VB:D Pozdrawiam biker_xc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 a sprawdzales user id=TextBox1.Text Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...