Mateo1988 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) Nadeszły ciepłe dni i mój modecom mimo Arctic Cooling Arcti Fan Pro TC, dał znać niemiłym szumem. pomyślałem że zmienię go na większy wiatrak, no i padło na CoolerMater 12025 (22dB przy 1220obr.). Wycięcie dziury nie było zbytnio trudne, ale za to czasochłonne. I jeszcze małe malowanie i po sprawie;p A oto efekt: Mam jeszcze kilka pytań, kratka od strony kabli została i powietrze gorące leci do środka. Przy otwartej obudowie to nie problem, do tej kratki jest przykręcony radiator jest on dość ciepły a ja bym chciał załatać ta kratkę ale nie wiem jakiego materiału użyć żeby się nic nie popaliło, stopiło. thx za wszystkie rady po tej modyfikaji komp niesłyszalny jest :D Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez Mateo1988 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 No ładna robota, a co do kratki to jeśli nie zależy ci za bardzo na estetyce to papier i taśma przeżroczysta powinna wystarczyć, lub kawałek pleksy tam przykręcić i podświetlić od środka! lub kawałek blaszki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 No ladnie i czysto.. zasilaczowi bedzie na pewno przyjemnie i chlodno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Podpinałeś pod FanControl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Podpinałeś pod FanControl?Tak, regulacja obrotów działa ale wiatrak wieje bezpośrednio na termistor i dzięki temu obroty są tak małe ze czujnik na płycie nie mógł ich zczytać :) , myślę ze kolo 800rpm kreci się wiatrak. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tej zmiany. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 zazdrosze uzytkownikom, ktorzy tak latwo osiagaja nieslyszalne maszyny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 zazdrosze uzytkownikom, ktorzy tak latwo osiagaja nieslyszalne maszyny :wink: Czemu? łatwo nie łatwo, ale jest satysfakcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 ja bym go jeszcze zagrillowal ale to tylko takie moje zdanie :) przyjamniej u mnie by to bylo przydatne (czesto otwarta buda) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 może zagriluje ale musze tylna sciane (ta z kratką) załatac, jutro czegoś poszukam w piwnicy może sie coś nada ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 jakjos mi się bardziej podoba jak wiatrak nie wystaje poza zasilacz :) Nie masz tam miejsca żeby go upchnąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 chciał bym żeby wiatrak był w środku ale od radiatorów do obudowy jest 1,5cm a wiatrak ma 2,5cm grubości, wiec nie da rady, z początku chciałem go schować no ale nie wyszło, musiał bym ciąć radiatory a nie wiem jak by to wpłynęło na prace zasilacza, wiec wole ich nie ruszać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 moze zmien radiatory na mniejsze? taki np co sie na pamieci od grafy nakleja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Radiatory na pamięci były by stanowczo za małe zasilacz w stresie by sie ugotował !! nawet teraz jak włączę spi16 to zasilacz jest ciepły a radiatory są większe niż w ModeCom MC-350ATX 2.0, wnioskuje z tego ze modele MC-xx0 ATX 2.0 wcale nie są ciche pod obciążeniem. MC w środku: GTF w środku: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Czemu? łatwo nie łatwo, ale jest satysfakcja. chodzilo mi o to, ze niektorym wystarczy zalman na chipset, zmiana wiatraka w zasilaczu i juz przy dwoch pentkach komputer jest bezglosny. Ja wyciszam cos co 99% ludzi uwaza za bezglosne i dalej nie mam pelnej satysfakcji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) Ostatnie prace wreszcie dobiegły końca no może jeszcze kiedyś pomaluje cały zasilacz B) Kratkę z tyłu zasilacza załatałem blaszka odpowiednio przyciętą i pomalowaną. Temperatura przy zamknietej obudowie spadla o 5*C. A tutaj mały bonus z nocy świętojańskiej: Edytowane 8 Lipca 2006 przez Mateo1988 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...