Golish87 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Mam poważny problem: moj "niepelnosprytny" brat ściągnął jakieś badziewie, które mogę spotkać pod adresem: C:\Documents and Settings\Tomek\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files\Content.IE5\BSPFRVUL\p ů█t.;ˇ|. Właśnie to "p ů█t.;ˇ|" (dziwne znaki, nieprawdaż?) powoduje, że co chwile wyskakuje mi dymek ze stwierdzeniem o zainfekowaniu komputera. Próbowałem usunąć plik avastem, ale nie daje rady. Może znacie jakiś sposób... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 a-dawara a recznie wykasowac go nie idzie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golish87 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Usunięcie ręcznym sposobem się nie powiodło już za pierwszym razem. Przed chwilą sprawdziłem ad-awerem, ale i to nie pomogło :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 IE -> opcje internetowe -> ogólne - -> tymczasowe pliki internetowe -> usuń pliki ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golish87 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 No, niestety, i to nie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Sprawdz dysk scandiskiem..... Zarzuc tez test Hddregenerator... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golish87 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Scandisk sobie nie radzi, a z kolei ten Hddregenerator nie działa. Ściągnąłęm chyba wszystkie możliwe wersje od 1.3 do 1.5 (trzeba się rejestrować). A może da sie to jakoś usnąć, korzystając z dyskietki startowej (chyba za bardzo kombinuje :blink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Dymek wyswietla zapewne jakis trojan, a ten "plik" to tylko jakies uszkodzenie. Wklej moze log z hijackthis na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golish87 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Logfile of HijackThis v1.99.1 Scan saved at 08:21:15, on 2006-04-13 Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000) Running processes: C:\WINDOWS\System32\smss.exe C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe C:\WINDOWS\system32\services.exe C:\WINDOWS\system32\lsass.exe C:\WINDOWS\system32\svchost.exe C:\WINDOWS\System32\svchost.exe C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe C:\WINDOWS\Explorer.EXE C:\WINDOWS\System32\RUNDLL32.EXE C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Software Update\HPWuSchd2.exe C:\WINDOWS\System32\spool\drivers\w32x86\3\hpztsb12.exe C:\Program Files\Hewlett-Packard\Digital Imaging\bin\hpotdd01.exe C:\WINDOWS\CTHELPER.EXE C:\WINDOWS\System32\rundll32.exe C:\Program Files\DAEMON Tools\daemon.exe C:\Program Files\iTunes\iTunesHelper.exe C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe C:\Program Files\Common Files\Ahead\lib\NMBgMonitor.exe C:\Program Files\SEC\Natural Color\NaturalColorLoad.exe C:\Program Files\SEC\MagicTune3.6\GammaTray.exe C:\Program Files\SEC\MagicTune3.6\MagicTune.exe C:\Program Files\Hewlett-Packard\Digital Imaging\bin\hpqtra08.exe C:\Program Files\Hewlett-Packard\Digital Imaging\bin\hpqgalry.exe C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindService.exe C:\WINDOWS\System32\svchost.exe C:\Program Files\iPod\bin\iPodService.exe C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe C:\Program Files\WinRAR\WinRAR.exe C:\DOCUME~1\Tomek\USTAWI~1\Temp\Rar$EX00.204\HijackThis.exe R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza O2 - BHO: Nothing - {7a932ed2-1737-4ab8-b84d-c71779958551} - C:\WINDOWS\System32\hpDE33.tmp (file missing) O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx O3 - Toolbar: (no name) - {E0E899AB-F487-11D5-8D29-0050BA6940E3} - (no file) O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NvCpl.dll,NvStartup O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit O4 - HKLM\..\Run: [HP Software Update] C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Software Update\HPWuSchd2.exe O4 - HKLM\..\Run: [HPDJ Taskbar Utility] C:\WINDOWS\System32\spool\drivers\w32x86\3\hpztsb12.exe O4 - HKLM\..\Run: [DeviceDiscovery] C:\Program Files\Hewlett-Packard\Digital Imaging\bin\hpotdd01.exe O4 - HKLM\..\Run: [CTHelper] CTHELPER.EXE O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\System32\NeroCheck.exe O4 - HKLM\..\Run: [DAEMON Tools] "C:\Program Files\DAEMON Tools\daemon.exe" -lang 1033 O4 - HKLM\..\Run: [iTunesHelper] "C:\Program Files\iTunes\iTunesHelper.exe" O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe" -atboottime O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe O4 - HKLM\..\Run: [spywareQuake] C:\Program Files\SpywareQuake\SpywareQuake.exe /h O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray O4 - HKCU\..\Run: [bgMonitor_{79662E04-7C6C-4d9f-84C7-88D8A56B10AA}] "C:\Program Files\Common Files\Ahead\lib\NMBgMonitor.exe" O4 - Global Startup: NaturalColorLoad.lnk = ? O4 - Global Startup: Color Calibration.lnk = ? O4 - Global Startup: MagicTune 3.6.lnk = ? O4 - Global Startup: Adobe Reader Speed Launch.lnk = C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Reader\reader_sl.exe O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA9.EXE O4 - Global Startup: HP Digital Imaging Monitor.lnk = C:\Program Files\Hewlett-Packard\Digital Imaging\bin\hpqtra08.exe O4 - Global Startup: HP Image Zone - szybkie uruchamianie.lnk = C:\Program Files\Hewlett-Packard\Digital Imaging\bin\hpqthb08.exe O16 - DPF: {E7544C6C-CFD6-43EA-B4E9-360CEE20BDF7} (MainControl Class) - http://www.mks.com.pl/skaner/SkanerOnline.cab O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{A609AAC5-9437-4F99-AD2B-C126067CA3EA}: NameServer = 195.225.36.2 O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe O23 - Service: avast! Antivirus - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing) O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing) O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe O23 - Service: iPodService - Apple Computer, Inc. - C:\Program Files\iPod\bin\iPodService.exe O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe O23 - Service: Pml Driver HPZ12 - HP - C:\WINDOWS\System32\HPZipm12.exe O23 - Service: StarWind iSCSI Service (StarWindService) - Rocket Division Software - C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindService.exe ----- O to chodziło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 jezeli to tylko ten plik to: 1 w awaryjnym 2 unlocker 3 regula mieszania w zasadach grupy a HijackThis wklej tu- (loga) http://www.hijackthis.de/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mujahideen Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) Scandisk sobie nie radzi, a z kolei ten Hddregenerator nie działa. Ściągnąłęm chyba wszystkie możliwe wersje od 1.3 do 1.5 (trzeba się rejestrować). A może da sie to jakoś usnąć, korzystając z dyskietki startowej (chyba za bardzo kombinuje :blink: )Ja bym za tym był by odpalić płytę z windowsem (tzn. zabootować) i tam chyba wybiera się "Napraw" w pewnym momencie, odpali się DOS i wykonać poniższe polecenia, pewnie z dyskietki startowej też by dało radę zrobić to, w każdym bądź razie ja tak kiedyś uczyniłem: CD..CD Documents and SettingsCD TomekCD Ustawienia lokalneCD Temporary Internet FilesCD Content.IE5CD BSPFRVULDEL p ů█t.;ˇ| <--- nazwa pliku Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez Mujahideen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golish87 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 jezeli to tylko ten plik to: 1 w awaryjnym 2 unlocker 3 regula mieszania w zasadach grupy a HijackThis wklej tu- (loga) http://www.hijackthis.de/ Próbowałem - niestety bez skutku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 A moze odpal linuxa jakiegos z plytki i wtedy moze cos da sie zrobic tez mialem taki problem i pomoglo. Ja mialem knopixa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Piracki windows bez aktualizacji, ech! Zamknij otwarte porty: http://www.firewallleaktester.com/tools/wwdc.exe Tak jak pisalem, dymek wyswietla spywarequake: O2 - BHO: Nothing - {7a932ed2-1737-4ab8-b84d-c71779958551} - C:\WINDOWS\System32\hpDE33.tmp (file missing) O3 - Toolbar: (no name) - {E0E899AB-F487-11D5-8D29-0050BA6940E3} - (no file) O4 - HKLM\..\Run: [spywareQuake] C:\Program Files\SpywareQuake\SpywareQuake.exe /h Tutaj masz opis usuwania: http://www.bleepingcomputer.com/forums/topic47826.html Jak usuniesz to dymek zniknie. Tylko nie pisz, ze nie znasz angielskiego... na forum sa obrazki co klikac oraz jest napisane co sciagnac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golish87 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Piracki windows bez aktualizacji, ech! Zamknij otwarte porty: http://www.firewallleaktester.com/tools/wwdc.exe Tak jak pisalem, dymek wyswietla spywarequake: O2 - BHO: Nothing - {7a932ed2-1737-4ab8-b84d-c71779958551} - C:\WINDOWS\System32\hpDE33.tmp (file missing) O3 - Toolbar: (no name) - {E0E899AB-F487-11D5-8D29-0050BA6940E3} - (no file) O4 - HKLM\..\Run: [spywareQuake] C:\Program Files\SpywareQuake\SpywareQuake.exe /h Tutaj masz opis usuwania: http://www.bleepingcomputer.com/forums/topic47826.html Jak usuniesz to dymek zniknie. Tylko nie pisz, ze nie znasz angielskiego... na forum sa obrazki co klikac oraz jest napisane co sciagnac. Odnośnie języka to jeszcze nie poznałem chińskiego i środkowonepalskiego, ale angielski nie jest mi obcy :-P A jeśli chodzi o opis, to znalazłem go już wcześniej w necie, owszem, dymek zniknął, ale nie mogę się pozbyć tego "p ů█t.;ˇ|". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Jaki masz system plikow na tym dysku? NTFS czy FAT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golish87 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 FAT32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Wiec na poczatek sprobuj uruchomic scandisk ale odznacz automatyczne naprawianie bledow. Jezeli scandisk wykryje blad to wybierz usun plik/katalog. Jezeli nie wykryje to sprobuj uzyc diskeditora, program i krotka instrukcje masz tutaj: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=232267 Oczywiscie radze Ci uwazac podczas uzywania tego programu ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golish87 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Mam tylko "mały" problem: nie znam komend dosa, a jeśli nawet to jak mam wpisac: p ů█t.;ˇ|??? Może ktoś mnie chociaż poratuje cała komendową ścieżką dostępu do tego pliku? To dziadostwoj jest u mnie tu: C:\Documents and Settings\Tomek\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files\Content.IE5\BSPFRVUL\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 próbowałeś Unlockerem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Scandisk sobie nie radzi To nie mozliwe, ja tez kiedys to mialem i scnadisk sprawdzal mi te pliki 5 godz..... Ale je usunol.... Moze program unlocker.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golish87 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 próbowałeś Unlockerem? "Nie udało się usunąć obiektu" - taki mnie komunikat spotyka, jak używam Unlockera. Próbowałem chociaż zmienić nazwę (i nawet sie wyświetla ramka o powodzeniu operacji), ale widać p ů█t.;ˇ| twardo się trzyma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konnik_tl Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) a może spróbuj sobie zrobić butowalną płyte programem bart i odpal w ten sposób wina i wtedy powinieneś bez problemu usunąć. u kolegi w ten sposób wszystkie śmieci usuwam. Edit: u siebie zresztą także Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez konnik_tl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZHRANC Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 sprobuj odinstalowac avast, zainstalowac jeszcze raz i daj opcje skanuj podczas uruchomienia komputera sprawdz tez SpyBot-Search&Destroy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcio_wroc Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) a ja jak ktorys z kolegow wczesniej zaproponuje knoppixa. system uruchomi sie z plytki CD i wszystko co na dysku sie znajduje mozna edytowac.. jedyny trudny krok to sciagniecie programu (600MB) - reszta banalnie prosta bo obsluga podobna do windowsa. pozdrawiam Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez tomcio_wroc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) wystarczy jakikolwiek linux w wersji livecd ... są dużo mniejsze wersje - wystarczty sama konsola plus sterownik dla fat32 .... Skoro to tylko fat, to na upartego można przegrać dane na inną partycję, zrobić format i zgrać ponownie ... Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez Myszaqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek230 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Usun z procesów i postaraj sie ręcznie....albo na mks_vir skaner online!!!!! Pozdr :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) Czytajac niektore odpowiedzi zaczynam sie zastanawiac czy czesc uzytkownikow umie w ogole czytac :( Dla tych ktorzy nie umieja podpowiem, ze chodzi o usuniecie pliku ktory jest uszkodzony. Wiec posty dotyczace jakiegos zamykania procesow, skanowania spybot'em, mks'em, avastem, uzywania unlockera itd maja sie do tego nijak! Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Dla tych ktorzy nie umieja podpowiem, ze chodzi o usuniecie pliku ktory jest uszkodzony.Nie tyle "uszkodzony", co ma w nazwie znaki specjalne powodujące że windows nie jest w stanie go usunąć (typowa sztuczka autorów różnego syfu). Ja bym jeszcze sprawdził Spybot S&D -> narzedzia -> niszczyciel plików. W tym pogramie działa "przeciągnij i upuść", już tak kasowałem pliki o "dziwnych" nazwach sciągane emulem -> dla systemu "nieusuwalne". Albo na chama: tryb "tylko wiersz poleceń" i komenda del C:\Documents and Settings\Tomek\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files\Content.IE5\BSPFRVUL\ *.* To są pliki tymczasowe IE, nic się nie stanie jak znikną wszystkie ;) Albo coś takiego: http://www.centrumxp.pl/WindowsXP/424,1,Czyszczenie.aspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zrób to co napisał Kolobos. Jeśli scandisk nie usunął no to już uszkodzenie fizyczne chyba wchodzi w rachube. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...