Skocz do zawartości
nrl

Settlers II: Next Generation

Rekomendowane odpowiedzi

wnisoek - czasami NAWET i odgrzewany kotlet moze smakowac najlepiej ;]

jest kilka tytulow ktore w niezmienionej formie z nowa grafika przykulaby wiecej graczy niz nowe "hity"

widzac na jeziorku boje - wnioskuje ze bedzie mozliwosc budowania wlasnych drog ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie grałem w dwójkę (tylko 3,4,5) ale czekam na tę grę z niecierpliwością, bo te ostatnie części mi się niezbyt podobał, więc jeśli dwójka była aż o tyle lepsza, co wszyscy mówią :) to w tej grafice będzie cudo, o ile dużo nie zmianią oczywiście.

A z innych gier, to bym chętnie Transport Tycoon'a widział w nowoczesnej grafie 3D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Denaturatos

nie grales w dwojke to tak jakbys nie gral w ogole w settlersy

jest kilka tytulow ktore w niezmienionej formie z nowa grafika przykulaby wiecej graczy niz nowe "hity"

np dungeon keeper, super gra, jeden z lepszych RTSow(?) w jakie gralem, gdyby dodali dobre multi + nowe misje i grafe taka jak np w half life 2 to bylby wypas. Super by to wygladalo przy wcieleniu sie w potworka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie grales w dwojke to tak jakbys nie gral w ogole w settlersy

Nie przesadzaj, trójka miała jeszcze ten specyficzny klimat i grywalność. Dopiero 4 była ... hmmm ... taka sobie, a piątka nie powinna mieć "Settlers" w nazwie.

Główną wadą wcześniejszych wersji Settlers była denna AI przeciwnika, ale to nie przeszkadza w graniu po sieci ;) S V jest uskryptowione do przesady (kto się bawił edytorem map ten wie) i nie ma nic wspólnego z poprzednimi częściami. Mam nadzieję że w remake dwójki będzie porządny tryb multi i znów będzie można budować drogi. Przynajmniej na tyle liczę, zobaczymy czy będzie demo -> sądząc po planowanej dacie wydania powinni już mieć gotową zaawansowaną wersję beta, czyli za 2-3 miesiące może będzie demko ... albo i nie będzie (patrz S4 - demo wydali po premierze gry).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

Z seria skonczylem gdy na kompie pojawila sie czesc IV i zostala usunieta po kilku dniach.

To byly czasy... amiszka, setlersi, ledwo glowa nd stol wystawala, a cos sie klikalo. Pozniej S II... choc dosyc krotko, a na koniec SIII + amazonki (do dzis mam orginal za 150+100 ;]). Trojeczke najlepiej wspominam, bo ja pamietam najlepiej. Te kolorowe ludziki ktore kszataly sie tu i tam, dzielni rycerze, kapłani... miodzio!

Setlersi i jeszcze Kinghts & Merchants, to ostatnie z bajkowych, grzecznych rtsow w jakie pykalem... chyba bedzie okazja sobie przypomniec stare dobre czasy, w nowej oprawie, ktora chyba jednak zachowie specyficzny klimacik.

Czekamy na dalsze wiesci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie oglądnąłem sobie trailer, a że znam niemiecki to pragne się podzielić informacjami zawartymi w nim :] To będzie remake II z nowszą oprawą graficzną, ma mieć taki sam klimat jak II, będzie można budować drogi itd ;)

Szykuje super gierka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam jak w settlersów 1 pomykałem zawsze gdy z przedszkola wróciłem xD pamiętam jeszcze początek gry/filmik wstępowy, jak ten śmieszny rycerzyk na białym koniku zawitał do zamku... [; ehh.. piękna gra, godzinami grałem [; potem 2... 3... w 4 i 5 nie grałem, i chyba nie mam zamiaru, ale według mnie najlepsza była 1 [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i doczekałem się.. Aż łezka w oku sie kreci jezeli to jest remake z Amigi500 :D Pamietam, ze przez owa gre, choć ja ogólnie to nie gram w strategie itp., tak mialem problemy z nauką:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzałem filmik i rzeczywiście - wykapana dwójka :D

Nic tylko czekać - też jestem zdania że 5tka nie powinna mieć w nazwie Settlers bo nijak się ma do całej serii.

Myśle jednak że panowie z UbiSoftu mogli by się troche wysilić i popracować nad animacjami ruchów setlersów bo z tego trailera wynika że nie wiele w tej kwestii zrobili - popatrzcie chociaż na scene walki albo wogóle jak chodzą ci rycerze - normalnie parodia.

ps.

ale ten fragment, na którym jeden z ludzików płynie sobie tratwą, z jednego końca bajora na drugi jest piękny :D

Edytowane przez EXO3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi