Skocz do zawartości
nrl

Settlers II: Next Generation

Rekomendowane odpowiedzi

dlatego wlasnie podalem linka do oficjalnego forum

skoro tam ten watek jest i nie zostal usuniety to nei widze w tym nic zlego, ale moze byc ciekawie czytalem ze pracuja nad odpaleniem trybu multi oraz nad dodaneim map tutorialowych jako singiel...ale mnie wystarczy wylaczony limit czasowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dam w 1024x768 wszystko na maxa to mam 25 fps.

To demo strasznie mi się podoba.

Grafika najlepsza ze wszystkich serii (można się tylko przyczepić do tych kanciatych liści na drzewach i do tego jak drwal ścina drzewo to nie ma tumanu kurzu).

Szkoda , że full będzie za 2 miesiące.

Za 50 zł mogę ją kupić, a jak się nie da to pewnie na allegro używaną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra wiadomość dla tych ktorym sie demko podoba ale denerwuje limit czasowy

Niemieccy fani wymyslili sposob jak sie pozbyc limitu... hehe na oficjalnym forum jest link

do pliczku ktory trezba podmienic w katalogu z gra

ale kilka warunkow musi byc spelnionych

1. gra musi byc zainstalowana w kat c:\Die Siedler 2 - Die nächste Generation - Demoversion

2. nie ma znaczenia czy bedzie jezyk niemiecki czy zmieniony na angielski

3. pliczek zamieniamy w kat C:\Die Siedler 2 - Die nächste Generation - Demoversion\bin

Sprawdzilem i dziala, licznik z czasem jest odlicza od 90 min do 0 , a potem jest czas na minusie..

graklem ponad 4 godzinki i wszystko ok

poniewaz nie za bardzo wiem czy moderatorzy sie nie doczepia jak zamieszcze link do pliczku

podam link do forum oficjalnego

http://forums-de.ubi.com/eve/forums/a/tpc/...24/m/6131030064

Zadam kłam temu stwierdzeniu, ponieważ u mnie dziala w zupełnie innej lokacji ;)

Edytowane przez Micro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3D Analyzer - ktos wspomniał ze moze pomoc w uruchomieniu gry, ale ma ktos jakies pojecie jak go skonfigurowac? mam gf4200 hehe

Musisz pokombinowac. w TYM temacie dalem screen z konfiguracja dla Lego Star Wars dla gf4mx

zaznaczam ze mnie nie udalo sie na razie na r9250 wiec nie wiem czy Analyzer potrafi emulowac PS 2.0.

Edytowane przez Errorx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie nie działa, po instalacji patcha gra nie może znaleźć wielu plików... może to dlatego, ze ściągnąłem od razu zangielszczone demo? czy wy swoje demka patchpwaliście z niemieckich wersji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie nie działa, po instalacji patcha gra nie może znaleźć wielu plików... może to dlatego, ze ściągnąłem od razu zangielszczone demo? czy wy swoje demka patchpwaliście z niemieckich wersji?

Patch działa tylko z wersją niemiecką.

Ściągnij wersję niemiecką i zamień w katalogu language pliki niemieckie na angielskie - opis jak to zrobić był wcześniej

Póżniej możesz patchować to demo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patch działa tylko z wersją niemiecką.

Ściągnij wersję niemiecką i zamień w katalogu language pliki niemieckie na angielskie - opis jak to zrobić był wcześniej

Póżniej możesz patchować to demo

Bardzo bym prosil o PMke z patchem, bo niestety ale linki do niego kasuja panowie z Ubi :(

UPDATE:

Znalazlem juz samego KRACZKA ktory dziala z ang wersja :D

Edytowane przez MightyBF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@MightyBF

Mógłbyś zapodać pliczek do angielskiego demka, żeby wyłaczyć ten limit czasowy na pm'ke ? Byłbym bardzo wdzięczny ;] Grę będę miał za jakąś godzinkę (aktualnie trwa DL) także plik się przyda [;

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZIBI_PL chodzi o karte graficzna........ Skoro na mojej pogrywałem w q4, hl2 i pare innych bardziej wymagajacych i "efektownych" to z takimi settlersami niby nie powinno byc problemu, ale nie, dali pixel shader 2.0(?) i klops.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy interesować się tą pozycją :-P , jak z grywalnościa i przyjemnością z gry bo jak wiadomo settlers 2 to był kiedyś wypas i zajefajnie sie grało :) acha i na jaki fps moge liczyć na moim FXiee :? chyba nie będzie zbyt różowo przez te shadery........

edit

mam nadzieje że powyższe info jest pewne :P

Edytowane przez surix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem demko i muszę powiedzieć, że gra się bardzo przyjemnie. Na sprzęcie z podpisu i wszystkich detalach na full (natywna 1680x1050) animacja nie spada poniżej 30 klatek, ale tu i tak nie potrzeba ich dużo. Kamera pracuje skokowo (zarówno obracanie jak i przybliżanie), co po Dungeon Siege 2 czy W3 może trochę dziwić, ale nie przeszkadza za bardzo. Animacje stoją na niezłym poziomie, ale ważne, że klimat pierwszych części został zachowany. Jedyne co mi naprawdę przeszkadza to nadmiar detali - przez te wszystkie grzybki, krzaczki, sarenki i króliczki pole gry jest niezbyt wyraźne.

Jeżeli ktoś nie może odpalić tej wersji, to bez płaczu, bo stara oferuje tą samą grywalność (pomijając oczywiście kwestię grafiki). Ogólnie warto zobaczyć, choć i tak najlepiej wspominam jedynkę na Amidze i pojedynek na dwie myszki :D

EDIT: co do mojego marudzenia na temat nadmiaru dupereli na ekranie - wystarczy suwak Object Detail przesunąć na minimum i znikają wszystkie ozdobniki (krzaczki, kwiatki, grzybki i inne bzdety). Jak dla mnie nie wygląda to gorzej, a od razu robi się wyraźniej i (mnie) mniej męczą się oczy.

Edytowane przez Bartolomius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie kamera (1024x768) nie skacze - widać tylko lekkie smużenie.

Widać źle się wyraziłem, u mnie kamera nie smuży ani nie skacze, po prostu zoom jak i obracanie obrazu jest realizowane stopniowo, w kilku krokach (a nie płynnie jak w tytułach, które wymieniłem wyżej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi