djcasey Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 dlatego wlasnie podalem linka do oficjalnego forum skoro tam ten watek jest i nie zostal usuniety to nei widze w tym nic zlego, ale moze byc ciekawie czytalem ze pracuja nad odpaleniem trybu multi oraz nad dodaneim map tutorialowych jako singiel...ale mnie wystarczy wylaczony limit czasowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 pogralem troche w demko S2NG i musze przyznac ze gra mi sie bardzo podoba, no doslownie S2 w 3D ;) czekam z niecierpliwoscia na wersje full... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) http://img482.imageshack.us/img482/4694/settlers2demo5tm.png Na gf4200 nie idzie grac? ;) Bleh.. Edytowane 7 Lipca 2006 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Jak dorobisz sobie w tym GF PS2.0 to pograsz. Ja mam za to na GF5200 ~4FPS :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Grafika wcale nie piekna.. Dali ciała juz na wstepie. Po co takie kombinacje :| Grafa wystarczajaca by grac w nowe gry .. strzelanki itd a tu zdziwienie ;) bleh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 A ja sobie jednak pogram. Ustawiłem tak, ze mam w 1024 10-15 fps. Tylko grafa prawie jak w S4... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danywatt Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Jak dam w 1024x768 wszystko na maxa to mam 25 fps. To demo strasznie mi się podoba. Grafika najlepsza ze wszystkich serii (można się tylko przyczepić do tych kanciatych liści na drzewach i do tego jak drwal ścina drzewo to nie ma tumanu kurzu). Szkoda , że full będzie za 2 miesiące. Za 50 zł mogę ją kupić, a jak się nie da to pewnie na allegro używaną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) Dobra wiadomość dla tych ktorym sie demko podoba ale denerwuje limit czasowy Niemieccy fani wymyslili sposob jak sie pozbyc limitu... hehe na oficjalnym forum jest link do pliczku ktory trezba podmienic w katalogu z gra ale kilka warunkow musi byc spelnionych 1. gra musi byc zainstalowana w kat c:\Die Siedler 2 - Die nächste Generation - Demoversion 2. nie ma znaczenia czy bedzie jezyk niemiecki czy zmieniony na angielski 3. pliczek zamieniamy w kat C:\Die Siedler 2 - Die nächste Generation - Demoversion\bin Sprawdzilem i dziala, licznik z czasem jest odlicza od 90 min do 0 , a potem jest czas na minusie.. graklem ponad 4 godzinki i wszystko ok poniewaz nie za bardzo wiem czy moderatorzy sie nie doczepia jak zamieszcze link do pliczku podam link do forum oficjalnego http://forums-de.ubi.com/eve/forums/a/tpc/...24/m/6131030064 Zadam kłam temu stwierdzeniu, ponieważ u mnie dziala w zupełnie innej lokacji ;) Edytowane 8 Lipca 2006 przez Micro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danywatt Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 mi też działa demo bez limitu czasowego ale musiałem pobrać patcha ze strony Ubisoft ? forum ? teraz mogę grać ile chcę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 3D Analyzer - ktos wspomniał ze moze pomoc w uruchomieniu gry, ale ma ktos jakies pojecie jak go skonfigurowac? mam gf4200 hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) 3D Analyzer - ktos wspomniał ze moze pomoc w uruchomieniu gry, ale ma ktos jakies pojecie jak go skonfigurowac? mam gf4200 hehe Musisz pokombinowac. w TYM temacie dalem screen z konfiguracja dla Lego Star Wars dla gf4mx zaznaczam ze mnie nie udalo sie na razie na r9250 wiec nie wiem czy Analyzer potrafi emulowac PS 2.0. Edytowane 8 Lipca 2006 przez Errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artizpol Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 U mnie nie działa, po instalacji patcha gra nie może znaleźć wielu plików... może to dlatego, ze ściągnąłem od razu zangielszczone demo? czy wy swoje demka patchpwaliście z niemieckich wersji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danywatt Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 U mnie nie działa, po instalacji patcha gra nie może znaleźć wielu plików... może to dlatego, ze ściągnąłem od razu zangielszczone demo? czy wy swoje demka patchpwaliście z niemieckich wersji? Patch działa tylko z wersją niemiecką. Ściągnij wersję niemiecką i zamień w katalogu language pliki niemieckie na angielskie - opis jak to zrobić był wcześniej Póżniej możesz patchować to demo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MightyBF Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 (edytowane) Patch działa tylko z wersją niemiecką. Ściągnij wersję niemiecką i zamień w katalogu language pliki niemieckie na angielskie - opis jak to zrobić był wcześniej Póżniej możesz patchować to demo Bardzo bym prosil o PMke z patchem, bo niestety ale linki do niego kasuja panowie z Ubi :( UPDATE: Znalazlem juz samego KRACZKA ktory dziala z ang wersja :D Edytowane 9 Lipca 2006 przez MightyBF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 moim zdaniem w s2 i s2ng duza wade maja farmy. no zawsze mi brakuje ziarna. nie wiem czy te pola dookola farmy pod role to jest dobry pomysl. albo po prostu musze inaczej budowac farmy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 W sumie grafa fajna ale jakos mi bardzije by to pasowalo na enginie Age of Empires 3 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Fajna gierka tylko ten limit czasowy;/ na tamtym forum niema już tego pliczku :(:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 @MightyBF Mógłbyś zapodać pliczek do angielskiego demka, żeby wyłaczyć ten limit czasowy na pm'ke ? Byłbym bardzo wdzięczny ;] Grę będę miał za jakąś godzinkę (aktualnie trwa DL) także plik się przyda [; Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 No nie !! A dopiero co pisałem w temacie o S2 że chciałbym coś takiego ! :D GENIALNIE !!! Testne demo i jak będzie takie jak S2 to już stanę w kolejce po te gierce :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Fajne jest ale zeby radek 9800 i P4 nie starczal do setlersow to przegiecie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Bo to syfna gra :P Chcieli jak najlepiej a robia gre tylko dla posiadaczy wypasnych kompow, idioci.. Grywalnosc na pewno bedzie niezła, ale za jaka cene. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 na moim kompie gra smiga ze wszystkim na maxa ;] a komp juz leciwy nie wiem czemu sie czepiacie tych wymagan :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 ZIBI_PL chodzi o karte graficzna........ Skoro na mojej pogrywałem w q4, hl2 i pare innych bardziej wymagajacych i "efektownych" to z takimi settlersami niby nie powinno byc problemu, ale nie, dali pixel shader 2.0(?) i klops. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 No i 7.09.2006 gra wzieła i wyszła na świat ;) Ciekawe czy/kiedy pojawi się w kraju ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 UWAGA UWAGA, GRA W WERSJI FULL NIE WYMAGA SHADEROW - ZADNYCH. Sam widzialem jak kumplowi chodzilo na GF4MX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 (edytowane) Nie wiem czy interesować się tą pozycją :-P , jak z grywalnościa i przyjemnością z gry bo jak wiadomo settlers 2 to był kiedyś wypas i zajefajnie sie grało :) acha i na jaki fps moge liczyć na moim FXiee :? chyba nie będzie zbyt różowo przez te shadery........ edit mam nadzieje że powyższe info jest pewne :P Edytowane 18 Września 2006 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) Zainstalowałem demko i muszę powiedzieć, że gra się bardzo przyjemnie. Na sprzęcie z podpisu i wszystkich detalach na full (natywna 1680x1050) animacja nie spada poniżej 30 klatek, ale tu i tak nie potrzeba ich dużo. Kamera pracuje skokowo (zarówno obracanie jak i przybliżanie), co po Dungeon Siege 2 czy W3 może trochę dziwić, ale nie przeszkadza za bardzo. Animacje stoją na niezłym poziomie, ale ważne, że klimat pierwszych części został zachowany. Jedyne co mi naprawdę przeszkadza to nadmiar detali - przez te wszystkie grzybki, krzaczki, sarenki i króliczki pole gry jest niezbyt wyraźne. Jeżeli ktoś nie może odpalić tej wersji, to bez płaczu, bo stara oferuje tą samą grywalność (pomijając oczywiście kwestię grafiki). Ogólnie warto zobaczyć, choć i tak najlepiej wspominam jedynkę na Amidze i pojedynek na dwie myszki :D EDIT: co do mojego marudzenia na temat nadmiaru dupereli na ekranie - wystarczy suwak Object Detail przesunąć na minimum i znikają wszystkie ozdobniki (krzaczki, kwiatki, grzybki i inne bzdety). Jak dla mnie nie wygląda to gorzej, a od razu robi się wyraźniej i (mnie) mniej męczą się oczy. Edytowane 19 Września 2006 przez Bartolomius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danywatt Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Gram drugą misję i już mi się nudzi. U mnie kamera (1024x768) nie skacze - widać tylko lekkie smużenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 U mnie kamera (1024x768) nie skacze - widać tylko lekkie smużenie.Widać źle się wyraziłem, u mnie kamera nie smuży ani nie skacze, po prostu zoom jak i obracanie obrazu jest realizowane stopniowo, w kilku krokach (a nie płynnie jak w tytułach, które wymieniłem wyżej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Okazała się to być jedna z tych gier, które kocham za to, że po 10 minutach zabawy, zanim jeszcze zdążę się zorientować we wszystkim co i jak, to już mam BSOD'a na ekranie :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...