azedor Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Witam, w tym semestrze będe zdawał egzamin z systemów operacyjnych, w celu przygotowania sie do tego egzaminu dostałem dosyć pokaźną listę pytań, na większośc z nich jestem w stanie znaleźc odpowiedzi, ale są wśród nich takie na które ciężko mi jest odpowiedzieć, dlatego jesli ktos bedzie znał odpowiedź, ewentualnie wie gdzie ją zanelźć to proszę napisać. Narazie przedstawiam 2 pytania z tej częsci wykladu która dotyczy jakby wstępu do systemów operacyjnych, oto one : 1) W jakich warunkach byłoby lepiej dla użtykownika, żeby korzsytał z usług jednego systemu z podzialem czasu, a nie z komputera osobistego lub jednostanowiskowej stacji roboczej ? 2) W jakis posób można uruchomić program na gołej maszynie bez systemu operacyjnego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 2) W jakis posób można uruchomić program na gołej maszynie bez systemu operacyjnego ?Z dysku-boot`a, np format czy fdisk na dyskietce startowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VEDAMGO Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Tez mialem z tego egzamin :wink: Na tej stronie sa umieszczone prawie ( jak nie wszystkie ) materialy z SO z mojej uczelni, przede wszystkim seminaria i referaty ale moze sie przydac. PCZ-KIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azedor Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 dzięki za odpowiedź na 2 pytanie i za ten link, napewno się przyda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...