Areq Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Od niedawna mam spore problemy z OC. Wcześniej fsb miałem na 200-205MHz i cały komp był stabilny i nic sie zbytnio nie nagrzewało. Teraz max to 178MHz. A CPU-z wyświetla ciekawe info o moich pamiątkach: Może powiecie mi jak mam to interpretować? Czy to, że ten program tak wyświetla dane związane może być z tym, że pamięci pracują w Dual Channel? No i bym o najważniejszym zapomniał :P mianowicie wsztko zaczęło się 'psuć' po zmianie zasilacza na troche lepszy[wcześniejszy miał normy we wtyczce, że tak powiem]. Teraz napięcia są ok, komp działa stabilnie i sie nie grzeje, i chciałbym zapodać małe OC ale nie moge dać więcej niż 178MHz na fsb.. A może te pamięci są niedovoltovane? Wcześniej chodziły na fsb 200 bez zmiany napięcia.. Juz nie wiem co o tym myslec. czekam na opinie fachowców :) 3mcie sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Od niedawna mam spore problemy z OC. Wcześniej fsb miałem na 200-205MHz i cały komp był stabilny i nic sie zbytnio nie nagrzewało. Teraz max to 178MHz. A CPU-z wyświetla ciekawe info o moich pamiątkach: Może powiecie mi jak mam to interpretować? Czy to, że ten program tak wyświetla dane związane może być z tym, że pamięci pracują w Dual Channel? No i bym o najważniejszym zapomniał :P mianowicie wsztko zaczęło się 'psuć' po zmianie zasilacza na troche lepszy[wcześniejszy miał normy we wtyczce, że tak powiem]. Teraz napięcia są ok, komp działa stabilnie i sie nie grzeje, i chciałbym zapodać małe OC ale nie moge dać więcej niż 178MHz na fsb.. A może te pamięci są niedovoltovane? Wcześniej chodziły na fsb 200 bez zmiany napięcia.. Juz nie wiem co o tym myslec. czekam na opinie fachowców :) 3mcie sie Malo widac na tych screenach :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 walnięty odczyt i nic poza tym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 walnięty odczyt i nic poza tymnie ma to jak "fahowa" odpowiedz ... uczysz sie dopiero składac literki ? bo to nie pierwsza Twoja wypowiedz która nic nikomu nie mówi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...