Skocz do zawartości
FumFel_20

JIUBC 0251TPEW - Athlon xp 1700+ B0

Rekomendowane odpowiedzi

Fumfel-> mam do Ciebie pytanko odnosnie Twojej mobo... czy na fsb166 jest dzielnik 5 na pci czy tylko 4? I jaka rev. plyty? Bo jesli, zgodnie z tym co dzisiaj na usenecie wyczytalem jest tylko 4 to porazka.... plyta u mnie lezy ale nie moge jeszcze jej testnac :/

pzdr. c.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to seria tak jak w temoacie.Dla bezpieczeństwa dałem napięcie 1.75v.Mnożnik 12x a fsb na 166mhz co daje 2003 mhz.

Znow sie przyczepie ;). 12x166 to nie 2003 tylko 1999,(9) - musisz pamietac ze tak naprawde szyna ma 166,6666... :|

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) musisz pamietac ze tak naprawde szyna ma 166' date='6666... :| [/quote']

Teoretycznie tak, ale nie kazdy producent tak dokladnie "dostraja" swoje produkty.

Np dajac zamiast 133,33(3) "tylko" o 1MHz wiecej, czyli 134MHz :arrow: przy duzym mnozniku bedzie to roznica kilkunastu MHz'ow, co oczywiscie bedzie mialo odzwierciedlenie w testach. Takie male oszustwo :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fumfel-> mam do Ciebie pytanko odnosnie Twojej mobo... czy na fsb166 jest dzielnik 5 na pci czy tylko 4? I jaka rev. plyty? Bo jesli, zgodnie z tym co dzisiaj na usenecie wyczytalem jest tylko 4 to porazka.... plyta u mnie lezy ale nie moge jeszcze jej testnac :/

pzdr. c.

chyba kazda plytka z kt400 ma 1/5 na pci

szkoda tylko ze nie maja 1/6 :cry: bo by sie przydalo do nowych antkow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pzdr. c.

chyba kazda plytka z kt400 ma 1/5 na pci

szkoda tylko ze nie maja 1/6 :cry: bo by sie przydalo do nowych antkow :)

ehhh, no coz ja mam zrobic... mam rev. 1.2, SW 1 pozwala ustawic na 100-132(lub 200) lub 133-165... jak zmieniam w biosie fsb co 1' to automatycznie ponizej zmienia mi sie wartosc pci/agp (to samo w easy tune)... i za zbuja nie moge tego zmienic/wplynac na to :/ Po prostu taktowanie pci w rev.1.2 jest "niezlezne" i ustawia sie od tak :/ Macie jakas rade? :)

ps. narazie 1739Mhz i 35*C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wiem to na VAX można ustawić 100-132, 133-165 i 166-250. Sam pracowałem długi okres na 195 przy PCI 39Mhz.

Crategus masz blok SW1 z dwoma switchami - ustaw ten na zewnątrz płyty do góry a ten bliżej PCI na dół. Też mam rev. 1.2 GA-7VAX i wiem co mówię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, VAX z LANem... chyba teraz te rev.1.2 (nowe) maja wlasnie SW1 z opcja 1/ON i kiszke z dzielnikiem... no kurka, dodaja programy do podkrecania na cd, plyta marketingowo dedykowana do o/c a tu taki bubel...

ehhh, musze kombinowac mnoznkiem... stabilnie na 15/133 lub 14/140 czyli @2400+ przy temp. ponizej 40*C i 1,6V...

hehe najlepsze juz wogole jest: bios fsb 133/ winda 136... normalnie precyzja biosu w tej plycie rox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe najlepsze juz wogole jest: bios fsb 133/ winda 136... normalnie precyzja biosu w tej plycie rox

To przecież normalne - po prostu włączyłeś "Top performance" i płyta "sama" lajcikowo podkręca FSB i ustawienia pamięci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byc moze tak...

co nie zmienia faktu, ze np po ustawieniu pamieci na 166 asynch (twinmosy 333) dalej do ch*** pana pamiec jest taktowana wg ustawionego fsb dla procka (czy to auto czy to manual).... ta wersja gigabyta po prosty yyyy "brzydko pachnie" :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a przy okazji widze ze tez masz ta plyte... jak u Ciebie jest z tym dzielnikiem pci/agp? Ja juz po prostu nie wiem co robic...

nie moge w zaden sposob wplynac na dzielnik pci/agp

nie moge w zaden sposob zmienic fsb powyzej 165! to po prostu jest chora plyta...

jeszcze raz dla uscislenia- mam SW1 z jednym switchem- 1 (100-132 lub wg opisu- bo nie dziala- 200) lub ON dla 133-165....[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra jutro kupuje proca najprawdopodobniej będzie to XP 1.7+ ewentualnie 1.8+ może być i nawet 2000+ bo widziałem w technologi 0.13.

Chodzi o to żebyście mi podali którą serie macie lub które wiecie jak sie kręcą chodzi mi o max oc. i przy nominalnym napięciu. Ewentualnie jakieś linki mile widziane.

Tylko nie odsyłać mnie do szukaj bo już przejżałem wszystko. Nie tylko na polskim forum.

Zdecydowana większość jest z hurtowni INCOM ale znalazłem i z NTT.

XP 1.7+

JUICB0251

[*] RPMW

[*]WPMW

[*]TPMW

[*]VPMW

[*]TPGW

[*]XPEW

[*]SPWW

[*]TPXW (sticker NTT)

Mogą być inne tygodnie ale podajcie dla forumowiczów.

XP1.8+

Widziałem ale zapomniałem spisać.

XP 2.0+ (na brązowym laminacie)

RIRGA chyba 0248 (tez zapomniuałem spisać)

[*]OPMW

[*]OPMP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra jutro kupuje proca najprawdopodobniej będzie to XP 1.7+ ewentualnie 1.8+ może być i nawet 2000+ bo widziałem w technologi 0.13.

Chodzi o to żebyście mi podali którą serie macie lub które wiecie jak sie kręcą chodzi mi o max oc. i przy nominalnym napięciu. Ewentualnie jakieś linki mile widziane.

Tylko nie odsyłać mnie do szukaj bo już przejżałem wszystko. Nie tylko na polskim forum.

Zdecydowana większość jest z hurtowni INCOM ale znalazłem i z NTT.

XP 1.7+

JUICB0251

[*] RPMW

[*]WPMW

[*]TPMW

[*]VPMW

[*]TPGW

[*]XPEW

[*]SPWW

[*]TPXW (sticker NTT)

Mogą być inne tygodnie ale podajcie dla forumowiczów.

XP1.8+

Widziałem ale zapomniałem spisać.

XP 2.0+ (na brązowym laminacie)

RIRGA chyba 0248 (tez zapomniuałem spisać)

[*]OPMW

[*]OPMP

To co mam w podpisie, to podobno najlepsza seria - JIUHB

Jak zmienie plyte na 8RDA(+), to z palcem w eipud :lol: bede mial na swoim WC jakies 2300MHz :mrgreen:

Pelne oznaczenie mojego procka:

AXDA1700DUT3C 9275367280674

JIUHB 0251XPMW @@1999 AMD

zielony laminat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 monznik.Kurna mam problem.Teraz mam ustawione tak jak w podpisie.Wszystko gra, system stabilny, ale jak z poziomu windowsa zrobie uruchom ponownie to już po restarcie się nie podnosi :( Musze wyłączyć i włączyć od nowa.Co jest?

Mialem ten sam problem, to jest wina plyty głównej, ja mialem VAX, na VAXP jest to samo :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co można wyczytać na świecie to podkręcone procki B0 z 51 tygodnia nie wstają bo są wadliwe. Pamiętajcie , że te procki miały być nominalnie 2400+ i 2600+. Kolesie wyprodukowali i dopiero się skapneli, że coś nie tak. Przemalowali je na 1800+ (miałem takiego B0), a potem na 1700+.

Morał jest taki, że AMD zrobiło niezły interes: 1. sprzedają procki, 2. my o nich piszemy (brandz.... się tym tematem). Następne stepingi zobaczymy już w prockach normalnych tj 2400+, 2600+ i 2700+. Niewielu z nas je kupi !!! ponieważ zaraz wiara rzuci się na bartony 2500+ bo te kręcą się na 3200+.

8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja juz sam nie wiem..Warto kupowac te procki? Waldi,a jak ten twoj co go teraz masz? A moze tak kupic procka z innego tygodnia produkcji?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co można wyczytać na świecie to podkręcone procki B0 z 51 tygodnia nie wstają bo są wadliwe. Pamiętajcie , że te procki miały być nominalnie 2400+ i 2600+. Kolesie wyprodukowali i dopiero się skapneli, że coś nie tak. Przemalowali je na 1800+ (miałem takiego B0), a potem na 1700+.

Morał jest taki, że AMD zrobiło niezły interes: 1. sprzedają procki, 2. my o nich piszemy (brandz.... się tym tematem). Następne stepingi zobaczymy już w prockach normalnych tj 2400+, 2600+ i 2700+. Niewielu z nas je kupi !!! ponieważ zaraz wiara rzuci się na bartony 2500+ bo te kręcą się na 3200+.

8)

Nie wiem czy tak sie od razu wszyscy na nie rzucą.

Ja tam napewno nie. Cena pewnie nie będzie niżej niz 1000. Póki co to wykręce swojego do poziomu 3+ i to za 260zł to jest boski współczynnik Cena/Wydajność

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...